2022. május 29.
KUPAGYŐZTES NŐI KÉZILABDACSAPATUNK!
Fantasztikus teljesítményt nyújtva négy góllal legyőzte a döntőben a Győrt női kézilabdacsapatunk!

Nehezen, a vártnál jóval nehezebben múlta felül női kézilabdacsapatunk a Siófokot a Magyar Kupa elődöntőjében szombaton, de vasárnap délután tulajdonképpen már csak utóbbi tény számított – vagyis, hogy döntőbe jutott az együttes. A fináléban a bajnoki címet csupán jobb gólkülönbsége miatt begyűjtő ETO következett, ez pedig azt is jelentette, hogy óriásit kellett javulnunk az elődöntőhöz képest.

Az első percekben ellenfelünk látványosan Szucsánszki Zitára hozta a figurákat, előbb a nem csekély méretekkel bíró Crina Pintea birkózott vele, majd Ryu és Kristiansen is ott próbált előnyt szerezni, de csapatkapitányunk állta a sarat. Alapvetően dicsérhettük a védekezésünket, és a támadásaink sebessége is jobb volt, mint szombaton, csak épp a kapus, Silje Solberg olvasta Emily Bölk lövéseit, és Angela Malestein első két kísérletét is hatástalanította. A kilencedik percben így háromgólos hátrányban voltunk (1-4), de ennek ellenére is azt érezhettük, hogy ezen a napon a jobbik arcát mutatja együttesünk. Jött is a felzárkózás, háromszor találtunk be egymás után, egyenlítettünk, és talán meg is érkeztünk a meccsbe.

A vezetést nem tudtuk átvenni, sőt, miután bő öt perc alatt három kiállítást is begyűjtöttünk, az ETO a huszadik percben újra ellépett hárommal (6-9), és különösen figyelnünk kellett rá, hogy ne szakadjunk le túlságosan. Itana Grbics ekkortájt került a pályára, de három támadás, illetve két elszórt labda után ült is vissza a padra – jöhetett Simon Petra, aki a pénteki ifi bajnoki elődöntő után a felnőtt Magyar Kupa-fináléban is szóhoz jutott. A Győr nyitott védekezése ellen hasznosnak tűnt az ő elképesztő sebessége, és a második támadásnál meg is mutatta, hogy bizony van benne spiritusz. Nagyon kellett a gólja, amely megnyitotta az igencsak jól sikerült félidei hajránkat – mi lőttük az utolsó három gólt, és a dudaszó előtt egyenlítettünk (12-12).

Sőt, mi kezdtük a második játékrészt, és Malestein hetesgóljával a meccs során először a vezetést is átvettük.

Elek Gábor a vasárnap délelőtti átmozgató edzésen azt mondta csapatának, hogy túl azon, hogy hatalmasat kell javulnunk, az aranyérmet csak erősebb hittel és nagyobb motivációval nyerhetjük meg. Merthogy abban szinte biztosak lehettünk, hogy erőben jobban bírja majd a jelenleg hosszabb kerettel rendelkező Győr, és az utolsó negyed órához közeledve látszólag jöttek is a baljós jelek. De vezettünk, rendre mi szereztünk vezetést, és ha nem is tudtuk növelni a különbséget, ez mindenképp jót jelentett. Hát, még amikor Janurik Kinga egymás után hozta a védéseket!

Ez adta az alapot, illetve Simon Petra minden várakozást felülmúló teljesítménye ahhoz, hogy az utolsó tíz perchez érve háromra növeltük az előnyt (21-18). Átlendült sajnos a Győr a holtponton, és a másodpercek is iszonyatosan lassan vánszorogtak csak. De mindig jött valaki, hol az utolsó ferencvárosi meccsén pályára lépő Csiszár-Szekeres Klára, hol a sérülése után még mindig nem százszázalékos Szöllősi-Zácsik Szandra, vagy bárki más, hiszen ezen a napon valóban igaz volt, hogy mindenki hozzátett valamit. Bár a Győr támadhatott a közte egyért, Malestein ismét háromra tolta a differenciát, az ezúttal is extra teljesítményt nyújtó Janurik újra védett, és már csak négy perc volt hátra. Extázisban szurkolt a Fradi-tábor, amikor néggyel léptünk meg, csak aztán két nagyon gyors gólt kaptunk, s ezzel jelezte riválisunk, hogy nem adta még fel a küzdelmet.

Időt kértünk, hosszan támadtunk, de eladtuk a labdát – Janurik Kinga azonban ziccert fogott! Szenzációs! Eldőlt, de még két gólt közétettünk, végül négy góllal győztünk, és Magyar Kupa-győztesek lettünk!

KÉZILABDA
NŐI MAGYAR KUPA
NÉGYES DÖNTŐ
DÖNTŐ
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–GYŐRI AUDI ETO KC 26–22  (12–12)
Debrecen, 3000   néző. Vezette:  Andorka, Hucker
FTC:  Janurik – Malestein 7 (2), E. Bölk 4, Edwige, Csiszár-Szekeres, Szucsánszki, Márton G. 3. Csere:  Suba (kapus), Klujber 5 (1), Kisfaludy, Simon P. 3, Kovács Anett 1, Szöllősi-Zácsik 3, Grbics. Edző:   Elek Gábor
GYŐR:  Silje Solberg 1 – Lukács V. 1, Rhu un Hi 5, V. Kristiansen 6 (2), Pintea 1 (1), Anne M. Hansen 2 (1), Schatzl Nadine.  Csere: Leynaud, Glauser (kapusok), Nze Minko 2, Háfra N., Fodor Cs. 1, Oftedal, Faluvégi D. 1, Blohm 2. Edző:  Ambros Martín
Az eredmény alakulása. 9. perc: 1–4. 18. p.: 5–6.  26. p.: 8–11. 37. p.: 15–15. 48. p.:  20–18. 54. p. : 22–19
Kiállítások:  6, ill. 2 perc
Hétméteresek:   4/3, ill. 5/4
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor:  – Nehéz évünk volt, sérülések sújtottak minket, ennek tükrében különösen büszkék lehetünk erre a trófeára. Négygólos hátrányban is hittünk abban, hogy visszakapaszkodunk, már az első félidőben sem játszottunk alárendelt szerepet, a térfélcsere után pedig higgadtan és megfontoltan kézilabdáztunk. Úgy mondanám, hogy ezt a sikert Janurik Kinga és a csapat érte el, mert másik ennyire kiemelkedő egyéni teljesítményről talán nem beszélhetünk.
Ambros Martín:  – Tudtuk, hogy a Ferencváros jó erőkből áll, ami ezúttal is bebizonyosodott. Ellenünk minden csapat kettőzött motivációval játszik, a nyomás rajtunk volt, amit most nem bírtunk el, főleg támadásban hoztunk rossz döntéseket. Csalódottak vagyunk, nem tesz jót az önbizalmunknak ez a vereség, de tanulunk belőle, mostantól már a Bajnokok Ligája négyes döntőjére koncentrálunk. 

Cikkajánló

Ahogy vártuk, meg kellett küzdeni a két váci pontért

A második félidőben mindent megpróbált a Vác, de álltuk a sarat és újabb két ponttal gazdagodtunk.

Nehéz meccsre számíthatunk a Vác otthonában

Női kéziseink következő ellenfele az utolsó percekig kiélezett csatát vívott a Győr ellen a múlt hét végén.

Megvan az Esbjerg elleni negyeddöntő időpontja

Tavaly a BL-elődöntőben, ezúttal egy körrel korábban találkozik női kézilabdacsapatunk az Esbjerggel.

„Megmutattuk, mennyire akartuk ezt a negyeddöntőt!”

Vezetőedzőnk szerint Angela Malestein világklasszis produkciót nyújtott női kéziseink bresti visszavágóján.

Fordítottunk Franciaországban, továbbjutottunk a BL-ben

Valóban volt még tartalék a csapatban, fordítottunk a Brest ellen és bejutottunk a legjobb nyolc közé!

Nehezebb a helyzet, mint egy hete, de nem lehetetlen

Kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia női kéziseinknek a legjobb nyolc közé jutáshoz.

Megvan a női válogatott kerete az olimpiai selejtezőre

A magyar női kézilabda-válogatott előbb EHF Euro Cup mérkőzéseken, majd olimpiai selejtezőn lép pályára.

Közte húsz az MTK ellen - látványos játékkal nyertünk

Női kézilabdacsapatunk már a mérkőzés elején eldöntötte a két pont sorsát, fiataljaink is jól teljesítettek.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin