2019. október 13.
Küzdött, hajtott, de veszített női kézilabdacsapatunk
A huszonnegyedik percig vezettünk, utána viszont felőrölt minket a Bajnokok Ligája tavalyi negyedikje.

„Csak Ferencváros, küzdeni kell!” – kiáltotta ezernyi torok az Érd Arénában a Fradi – Metz mérkőzés hatodik percében. Egyébként az első két támadás alatt a Himnusz szólt, a kezdés előtt ugyanis az EHF szigora miatt többezer eurós bírságot vont volna maga után… Szóval, harcba küldte a tábor a csapatot, amelynek volt törlesztenivalója az elmúlt hetek után, és amely harcolt is teljes erejéből. Klujber Katrin például első két lövéséből nem talált a kapuba, de nem adta fel, és a tizenkilencedik percben már hét gólnál járt: fogcsikorgatva, a kapussal együtt, vagy két védővel a nyakán is begyötörte a labdát.

Klujber vezérletével tehát a negyedik perc és 1-3 után fordítani tudtunk, vagyis hatott a szurkolók vezényszava, Emannuel Mayonnade-nak pedig már mínusz négynél (10-6) kellett időt kérnie. A lendületünket valamelyest megfogta ezzel, és a huszadik perctől erőteljes felzárkózásba kezdtek övéi. A legtöbb gondot a 187 centis beálló, Astride N’Gouan okozta, vagyis viszonylag jól jött, hogy már a 26. percre begyűjtötte a harmadik kettő perces kiállítását, ezzel kiírta magát a meccs további részéről, de sajnos a játékrész hajrája így is a metzieké lett. Gyenge volt a védekezésünk, illetve a kapusbravúrok sem jöttek, a dudaszó pillanatában aztán még szerencsénk sem volt, így végül az akár végeredménynek is beillő 16-20-as állás mellett mehettek pihenőre a csapatok.

Azt reméltük a fordulás után, hogy újult lendülettel visszakapaszkodunk a látszólag súlyos sérülést szenvedő kapusát, Laura Glausert is elveszítő Metzre, ehelyett ellenfelünk tudott még egy fokozatot csavarni a védekezésén, és hét gólra távolodott (18-25). A múlt héten remeklő Háfra Noéminek ezúttal nem ment a játék, Klujber Katrin értelemszerűen egyre inkább fáradt, Kovacsics Anikó és Emilie Christensen is elmaradt legjobbjától – nem nagyon látszott, mitől, ki által lesz visszaút.

A szurkolótábor jelentette a támaszt, a szív még hajtotta a lábakat, a védekezésünk nagyot javult és kínkeservesen közeledtünk a franciákhoz (26-29), csak épp az idő is vészesen fogyott. 28-30-nál felcsillant a remény, de négy és fél perccel a vége előtt megint mínusz négyről jöhettünk...

A hozzáállást ezen a délutánon egyetlen rossz szóval sem illethetjük, de a világ legjobbjai ellen ez önmagában sajnos nem elég, és a kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosból ezúttal sem akadt elegendő. Két vereséggel kezdtük a Bajnokok Ligáját, így nincs más lehetőség, minthogy a következő hétvégén a Podravka Vegetát le kell győzni – akárhogyan is.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–METZ HANDBALL (francia) 28–34 (16–20)
Érd, 2050 néző. V: Opava, Valek (csehek)
FTC: Bíró B . – LUKÁCS V. 4, KLUJBER 12 (5), Kovacsics 4, Snelder, Háfra N. 3, Schatzl Nadine. Csere: Szemerey (kapus), Csiszár-Szekeres, Pásztor N. 1, Christensen 1, Debreczeni-Klivinyi, Márton G. 1, Mészáros R., Tóth N. 2
Edző: Elek Gábor
METZ: KAPITANOVIC – Flippes 3, Burgaard 2, ZAADI 6, N'Gouan 2, Nocandy 1, Maubon 2. Csere: Glauser (kapus), PEREDERIJ 5, KANOR 4, Houette 2, Sajka 5 (2), Luciano 2
Edző: Emmanuel Mayonnade
Az eredmény alakulása. 4. perc: 1–3. 9. p.: 4–3. 11. p.: 4–5. 16. p.: 9–6. 20. p.: 13–9. 22. p.: 13–11. 25. p.: 14–15. 34. p.: 18–21. 40. p.: 18–25. 46. p.: 22–26. 50. p.: 24–27. 54. p.: 28–30
Kiállítások: 12, ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 2/2
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: – Nagyon jó első húsz percet produkáltunk, ám sajnos ez a második meccsünk, amelyen ha meg kell bontanom a csapatot, akkor látványosan összeesik. A második sorunk nem volt egyenrangú a Metzével. Az első félidőben tizenhárom kilences vezetés után borzasztó percek következtek. Pozitív, hogy a második félidőben fel tudtunk zárkózni két gólra, de a végére elfogytunk. Borzasztó kimondani, ám jobb csapattól kaptunk ki.
Emmanuel Mayonnade: – Természetesen elégedett vagyok a győzelemmel, hiszen nehéz nyerni a Ferencváros otthonában, ráadásul az FTC az egyik kedvenc csapatom. Sajnálom a kapusunk sérülését, a napokban kiderül, mekkora a baj.

Cikkajánló

Vereséggel kezdtük a Szöul Kupát

Rosszul kezdtünk, majd végig futottunk az olimpiai bajnok orosz válogatott után a felkészülési tornán.

Fradi-Bucuresti meccsel folytatjuk a BL-t januárban

Az elmúlt hétvégén kialakult a középdöntő mezőnye, s a meccsek sorrendje is ismert már.

Bíró Blanka tarolt! Mindent vitt az óriási bravúrja!

Az FTC kapusának látványos mozdulata lett a hétvége legszebb védése a Bajnokok Ligájában – VIDEÓ!

Tartalékosan is sikerült győzni

Kulcsjátékosok egész sora hiányzott az ificsapatunkból, amely így is győzni tudott a felnőtt NB I/B-ben.

Fantasztikus teljesítmény: pontot szereztünk Metzben!

A Metz a 60. percben vezetett először a meccs során, de egyenlíteni tudtunk és döntetlennel zárult a meccs.

Pénteken Metzbe utazott női kézilabdacsapatunk

Az év utolsó BL-mérkőzésén égetően fontos lenne pontot szerezni, de elvárni nem lehet a csapattól.

Kovacsics vezérletével, mélyről jött vissza a csapatunk

Sokáig nehezen látszott, hogy mitől jön meg a fordulat, de Kovacsics Anikó hátára vette a csapatot.

Bajnokin bizonyíthatunk szerdán

Nincs csúcsformában női kézilabdacsapatunk, de szerdán Vácon már bajnoki mérkőzésen lép pályára.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most