2019. április 27.
Küzdöttünk, harcoltunk, de nem tudtunk győzni
Végig hullámzott a mérkőzés, jelentős hátrányból jöttünk vissza többször is, de túl sok volt a hiba.

Nagyon rosszul kezdődött, aztán kaotikusan folytatódott női kézilabdacsapatunk Győri ETO elleni rangadója…

Voltak, akik megkérdőjelezték, hogy hangulatában, küllemben rangadó lesz-e a Fradi-Győr összecsapás azok után, hogy a bajnokság gyakorlatilag eldőlt, aztán fél órával a kezdés előtt mindenki bizonyosságot kaphatott: már ekkor csurig töltötték szurkolóink a kapu mögött szektort, maguk elé pedig a „Mi akkor is…” feliratot biggyesztették. A három pont helyére több szó is helyettesíthető, de ezúttal talán a „kitartunk”, vagy épp az „itt leszünk” passzolt. A hatodik perc környékén, 0-5-nél is zúgott a Hajrá, Fardi, s talán ez adta a legnagyobb támaszt lányainknak a világ legjobb csapata ellen. Szóval, rosszul, nagyon rosszul kezdődött a meccs, a hetedik percben, Pásztor Noémi tudott először gólt lőni a mieink közül, az elrontott támadásaink után kíméletlenül robogott végig az ETO, és sorra szerezte a könnyű gólokat.

Aztán 1-6-ról zárkózni tudtunk, miközben – ahogy fent említettük – kaotikus szakaszába érkezett az összecsapás, a játékvezetői fújásokat látva mindkét tréner többször kifakadt ebben az időszakban, ami azért sok jót nem jelent. Mindenesetre 7-9-nél már határozottan jobban néztünk ki, igaz, ekkor hozta a Győr Crina Pinteát, a női mezőnyben szinte példátlan méretekkel rendelkező beállót, és új lendületet kapott. A román játékos rendre megállt Klujber Katrin, Faluvégi Dorottya, esetleg Háfra Noémi mellett, felnyúlt, megkapta a labdát, és mindenkit bedöntött, aki arra járt. A jelenlegi csapatunkban talán egy ember található, aki fizikailag fel tudná vele venni a harcot – őt pedig Elek Gábornak hívják.

Vezetőedzőnk viszont maradt a kispadoknál, legfeljebb Amorim lépéshibáinál toporzékolt a pálya szélén, kiváltképp a második félidő elején. A szünetig háromra zárkóztunk és a fordulás után a mínusz egyért is támadhattunk, amikor két érthetetlen játékvezetői ítélet, két villámgyors győri gól, kis zavar, és újra jelentős hátrány következett. 15-20-nál időt kértünk, de nagy hasznunk nem származott belőle, iszonyú sebességre váltott az ETO, mígnem a 45. percre megint visszaértünk kettőre. Klujber Katrin találta meg a jó hullámot, illetve Márton Gréta nyújtott ma is hihetetlenül érett játékot – rajtuk kívül az első félidőben Klivinyi Kinga teljesítménye volt még dicsérhető. Az összkép kísértetiesen hasonlított az első félidőben látotthoz, mínusz ötről, mínusz hatról igyekeztünk visszakapaszkodni, egyszer-egyszer sikeresen, aztán rendszerint újra távolodtunk.

Az utolsó tíz percnek épp mínusz négynél (25-29) álltunk neki, és vártuk, lesz-e még erő a hajrára – afelől kétség sem lehetett, hogy hit és elszántság lesz. Az esély pedig megvolt, de sajnos Nerea Pena a legrosszabbkor hibázott ziccerben, aztán ő és Klujber is kihagyott egy-egy hetest, így odalett a felzárkózás. Győzelmével az ETO bebiztosította a bajnoki címét, de a vendég szurkolók "bajnokcsapat" kiáltását elnyomta a mieink dala, amely úgy kezdődött, hogy "Szívünk zöld-fehér".

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA - GYŐRI AUDI ETO KC
29-33 (12–15)
Elek Gyula Aréna, 1200 néző. V: Herczeg, Südi

FTC: BíróB. – Faluvégi D. 3, Klujber 7 (2), Háfra N. 1, Pásztor N. 1, Kovacsics 6 (1), Schatzl Nadine 2
Csere: Szikora (kapus), Pena 1, Klivinyi 3, Mészáros R. 1, Horváth D., Márton G. 3, B. Klikovac 1
Edző: Elek Gábor
GYŐR: Grimsbö – Knedlíková 4, Groot 3 (1), S. Oftedal 4, Brattset 4, E. Amorim 5, Görbicz
Csere: Kiss É. (kapus), V. Kristiansen 2, Bódi 2, Pintea 6, Anne Hansen 3, Fodor Cs.,
Edző: Danyi Gábor
Az eredmény alakulása. 6. perc: 0–5. 14. p.: 5–7. 19. p.: 8–13. 34. p.: 15–18. 37. p.: 16–22. 41. p.: 18–24. 46. p.: 22–24. 50. p.: 25–28. 53. p.: 27–30
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 8/3, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG    
Elek Gábor: – Elismerésem az ETO-nak a győzelemhez és a bajnoki címhez is, abszolút megérdemelten lett első. Személy szerint Danyi Gábornak is külön gratulálok, aki nem könnyű örökséget vett át magyar edzőként és már két címnél tart a Győrrel. Nagyon mélyről kellett felállnunk a Siófok elleni, szerdai vereség után és a játékunk ezt mindenképpen igazolta is, sikerült jobban teljesítenünk. Pontosabb játékkal még szorosabb lehetett volna, de az öt kihagyott hetesünk sorsdöntőnek bizonyult. Köszönet a közönségünknek is, hogy kitartott mellettünk a szerdai vereség után is.
Danyi Gábor: – Nagyon boldog vagyok, hogy a győzelmünkkel a bajnoki címet is biztosítottuk. Az egész idényt nézve megérdemeljük az aranyat, mert talán kiegyensúlyozottabbak voltunk az FTC-nél, amely hihetetlenül küzdött most is, nagy erőbedobásra késztetett minket, de a mi keretünk jobban lehetővé teszi a cserét és a forgatást. Köszönet a lányoknak a hozzáállásért és a motiváltságért. Most még ünnepelünk, de vasárnaptól készülünk az előttünk álló többi feladatra.

 

Cikkajánló

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin