2023. február 17.
Látványos játékkal, magabiztosan győztük le a Budaörsöt
Negyed óra után melegedtünk be igazán, és nem volt kérdéses a két pont itthon tartása a Budaörs ellen.

Lassan egyenesedik ki női kézilabdacsapatunk kerete, a betegséggel vagy sérüléssel bajlódó, de rövid távon várhatóan visszatérő játékosaink közül Janurik Kinga és Dragana Cvijics még mindig csak a reklámtábla mögül nézhette a társakat (ott ült korábbi kapusunk, Katarina Tomasevics is). Szucsánszki Zita és Angela Malestein a kerettagságra már készen állt, de látszólag sok szerepet ezen az estén nem szánt nekik Elek Gábor.

Csendesen indult a péntek esti bajnokink, a Budaörs eleve nem rohant fejetlenül, és mi sem pörögtünk maximális fordulatszámon. A január eleje óta tartó feszített tempó után a Bajnokok Ligája-csoportkör zárultával kissé lazult a ritmus, ezzel együtt az edzésterhelést emelte a szakmai stáb, s ez látszólag érződött a csapaton. Az előny így is nálunk volt, de az első negyedórában két-három gólon tudtak maradni a vendégek. A mieinknél elsősorban Klujber Katrin villogott, tizenkét perc alatt hatszor talált be hat kísérletből, a túloldalon pedig az elnyűhetetlen beálló, Liliia Gorilska lőtte a legtöbb gólt – harminc perc alatt hármat. A játékrész második felére melegedett bele Bíró Blanka, sorra fogta a budaörsi lövéseket, ennek köszönhetően pedig folyamatosan nőtt a különbség. A tizenkettedik percben 8-6 állt az eredményjelzőn, a szünetre viszont már nyolcgólos fórral mehettünk (18-10) – valljuk be, az első tíz perc alapján ez több volt, mint amire számíthattunk. Budai Dániel, a vendégek vezetőedzője hét mezőnyjátékossal is próbálkozott a meccs egy részében, de nagyon jól lassítottuk együttesét ezeknél a támadásoknál, alig-alig kerültek helyzetbe, sőt, a tizenhatodik gólunkat stílszerűen a tizenhatos számmal szereplő kapusunk, Bíró Blanka lőtte üres kapura.

A fordulás után nem követtük el azt a hibát, hogy visszaengedjük a vendégeket, ellenben villámgyorsan időkérést „kényszerítettünk ki” azzal, hogy tizenkettőre növeltük a különbséget (24-12). Annyit elért vele a Budaörs, hogy lassabbá vált a differencia növekedése, de közelebb érni egyáltalán nem tudott.

Izgalom nem maradt a meccsben, szép, illetve említésre méltó jelenetek, események azonban akadtak. Egyrészt Bíró Blanka és Hársfalvi Júlia összjátéka kétszer is komoly tapsot váltott ki (előbbi egész pályás gólpasszait utóbbi értékesítette), Szöllősi-Zácsik Szandra játéka is tetszetős volt, Klujber Katrin pedig egy periódusban úgy viselkedett, mint egy jó tanárnő. Legalábbis, kétszer játszotta el, hogy miután a csapattársak előtte nagy helyzetben hibáztak (akár kétszer is), ő a kipattanót összeszedte, vagy utóbb a kapus indítását lefülelte, hogy aztán gólt szerezzen belőle.

A legnagyobb taps így is talán Imre Szofinak járt - fiatal kapusunk ezen az estén léphetett pályára először az NB I-ben, s a lehetőséget védésekkel hálálta meg. A csapat a szurkolást pedig tizenhét gólos győzelemmel; magabiztosan, helyenként látványosan kézilabdázva vertük tehát a Budaörsöt.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
15. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria – Moyra-Budaörs Handball 37-20 (18-10)
Helyszín: Elek Gyula Aréna
Időpont: 2023. február 17., 18 óra
Játékvezetők: Asztalos Bence, Szalay Zoltán
Gólszerzők: Klujber 9 (2), Szöllősi-Zácsik 6, Kukely 4, Hársfalvi 4, Stolle 3, Kisfaludy 2, Papp 2, Márton 2, Cirjenics-Kovacsics 2, Bölk 2, Bíró 1, ill. Mlinkó 5 (2), Gorilska 3, Hudák 2, Pálos-Bognár 2, Szabó-Májer 2, Bánfai V. 2, Szabadfi 1, Schneider 1, Nagy 1, Braun 1.

Cikkajánló

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin