2021. május 14.
Legutóbb nem jött be Veszprém
A Magyar Kupában az utóbbi években egyszer tudtuk legyőzni a Győrt, megszorongatni azonban jóval többször.

Az előttünk álló hétvégén rendezik a TIPPMIX Török Bódog Női Kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét a Ferencváros, a Győr, a Kisvárda és a Debrecen részvételével. Amint azt már bizonyára mindenki tudja, a sorsolásnál a papíron erősebbnek tartott két együttest húzták egymás mellé, vagyis már szombaton létrejön a bő egy héttel ezelőtti Fradi-ETO összecsapás visszavágója.

Az elmúlt években (2013. óta) kétszer is volt már példa arra, hogy a két „nagy” nem a döntőben találkozott, s ebből – ha komoly küzdelem árán is, de – mindkétszer ellenfelünk jött ki jobban. Ezek közül az időben hozzánk közelebb lévőt, a 2018-asat sajnálhatjuk talán jobban, hiszen a Papp László Sportarénában rendezett meccsen a szurkolóink által teremtett fergeteges hangulatban szinte végig vezettünk, az utolsó percben döntetlennél támadhattunk, de sajnos Nerea Pena csak a felsőkapufát találta el, majd a hetes párbajban is épp ő rontott egyedül. 2016-ban is közel voltunk ugyan a győriekhez, de akkor mi rohantunk az eredmény után, s csak az utolsó másodpercekben tudtunk egy gólra zárkózni (25-24).

Ezeket leszámítva a vizsgált időszakban mindannyiszor a finálé hozta a csúcsmeccset, és jobbára sajnos nem mi örülhettünk. 2013-ban, 2014-ben és 2015-ben viszonylag könnyen húzta be a kupát a Győr, de 2017-ben végre mi győztünk!

A kecskeméti négyes döntő első napja után aligha várta bárki is, hogy akár csak szoros meccsre is tudjuk késztetni a top formában száguldó riválist (34-14-re mosta le a DVSC-t, míg mi szenvedve, 33-29-re nyertünk a DKKA ellen), főleg, hogy a melegítésnél kiderült, Szöllősi-Zácsik Szandrával nem számolhatunk. De Pena, Szucsánszki Zita, Kovacsics Anikó, na meg a második félidőben szenzációsan védő Bíró Blanka vezérletével végig jobban álltunk, mígnem Eduarda Amorim az utolsó másodpercben kiegyenlített. Jöhettek a hetesek, amelyek ekkor nekünk kedveztek – Szikora Melinda kivédte Amorim lövését, a mieink hibátlanul céloztak, így elhódítottuk a Magyar Kupa-serleget.

A legutóbbi döntőt Debrecenben rendezték, 2019-ben (a 2020-as a világjárvány miatt elmaradt), és az is emlékezetes hatvan percet hozott. Borzalmasan kezdtünk, már kilencgólos (6-15) is volt a hátrányunk, de a második félidőben elképesztő energiákat mozgósítva egyenlítettünk (22-22) – épp ezért sajnálhatjuk, hogy a hajrát, s így a meccset se mi nyertük.

A feljegyzések szerint Veszprém a Magyar Kupa története során eddig egyszer lehetett házigazda, 2013-ban, s mert 36-28-as vereséget szenvedtünk a győriektől, mondhatjuk, hogy akkor nem jött be nekünk a helyszín.

Na, de majd most!

Persze, semleges helyszín lévén ennek túl sok jelentősége nem lesz a kezdő sípszó után. Megszokhattuk az utóbbi időben, hogy a Fradi és a Győr párharca rendre különleges, és ez most is igaz, főleg a két fél legutóbbi találkozója után. Május 5-én ugyanis bombameglepetést okozva kilenc góllal nyertünk az Elek Gyula Arénában, ezzel ráadásul a saját kezünkbe vettük a bajnoki cím sorsát. A történtek után az ETO azonnali hatállyal edzőt váltott, a tíz éve a klubnál dolgozó Danyi Gábor helyett az idény utolsó három hetében a nyártól amúgy is visszatérő Ambros Martin irányít. Vagyis biztosan alaposan feltüzelt győriek állnak majd velünk szemben, ugyanakkor a nyomás is jóval nagyobb lesz rajtuk, mi pedig felszabadultan kézilabdázhatunk. Már, amennyire egy ilyen rangadón lehet…

Csapatunk pénteken délután még otthonában edzett, majd Veszprémbe utazott. A tervek szerint szombaton délelőtt a helyszínen átmozgató edzést tart Elek Gábor, az összecsapás pedig 16:45-kor kezdődik.

A teljes hétvégére szóló belépők továbbra is online vásárolhatók (ide kattintva), egységesen 7000 forintos áron. A Veszprém Arénába a Fradi-szektorokba való belépés a hátsó, 64-es bejáratnál lehetséges.

TIPPMIX TÖRÖK BÓDOG NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
Négyes döntő

Elődöntő
FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO
Helyszín: Veszprém Aréna
Időpont: 2021. május 15., 16:45
Játékvezetők: Bíró Ádám és Kiss Olivér
Jegyár: 7000 Ft. (online itt, személyesen szombaton a helyszínen, 11:30-tól)

A négyes döntőre kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók látogathatnak ki, életkorra való tekintet nélkül. A szervezők a beléptetés során ellenőrzik a védettségi igazolvány meglétét, valamint az ahhoz szükséges személyazonosító okmányt is (személyi igazolvány, útlevél, vezetői engedély, diákigazolvány). Kérjük, az ellenőrzés miatt érkezzenek időben az eseményre.

A négyes döntő idején a szurkolók és a csapatok biztonsága érdekében a csarnokban kötelező a maszkhasználat, ennek elmulasztása esetén a rendezők felhívják a jegytulajdonosok figyelmét a szabályok betartására. Étel- és italfogyasztás a nézőtéren nem engedélyezett, a kilátogató drukkerek számára a fogyasztásra a Veszprém Aréna folyosóin, előterében, illetve a csarnok előtti területen lesz lehetőség.

Cikkajánló

Újra kölcsönbe megy Bánfai Kíra

A huszonegy éves jobbszélső a legutóbbi idényt a Debrecennél töltötte kölcsönben.

Megvolt a varázs, ami végig vitt minket az idényben

Csiszár-Szekeres Klára legkedvesebb fotóján egyik kezében kisfia, másikban pedig a bajnoki trófea látható.

Klujber: „Sosem készült rólam lövés közben jó fotó”

Jobbátlövőnk a gólörömmel is szeret erőt mutatni – vele folytatjuk a TOP 10-sorozatot.

Márton Gréti ágya fölé került a bajnoki arany

Márton Gréta TOP 10 – közönségkedvenc balszélsőnk nagy becsben tartja a 21 évesen megszerzett bajnoki aranyat.

Beállónk nem bánja, hogy csípte a pezsgő a szemét

Kisfaludy Anett idénybeli kedvenc képei között található a pezsgőfürdő is – folytatjuk a TOP10-sorozatot!

Kovács Anett: "sokat kellett bizonyítanom"

Válogatott jobbszélsőnkkel folytatjuk a TOP 10 sorozatot – megmutatjuk Kovács Anett tíz kedvenc fotóját.

Kovacsics különleges képei

Küzdelem, mosoly, boldogság – csapatkapitányunk szezonbeli tíz kedvenc fényképe és a történetük.

Bíró Blankával indul a „TOP 10” sorozatunk

A bajnokcsapatunk válogatott kapusa kiválasztotta az idény során róla készült fényképek közül a kedvenceit.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most