2021. május 28.
Lehengerlő játékkal BAJNOK a Ferencváros!
Női kézilabdacsapatunk látványos és közönségszórakoztató játékkal ült fel Magyarország trónjára.

Mindenki tudta, mi a tét, hogy mekkora az esély, és finoman szólva is olyan volt a körítés, mint amilyet egy ilyen összecsapás megkíván. Órákkal a kezdés előtt hömpölygött a tömeg az Elek Gyula Aréna környékén, forrt a levegő, mindenki egyet akart: a nap végén bajnoknak lenni.

A recept egyszerű volt, ha legyőzzük az MTK-t, akkor legnagyobb riválisunk, a Győri Audi ETO hátralévő meccseitől függetlenül 2015 óta először, s története során tizenharmadszor magyar bajnok lesz a Ferencváros női kézilabdacsapata.

A kezdésre majd mindenki a helyén volt, egy gombostűt se lehetett leejteni a lelátón, a pályán olyan hangulat uralkodott, amilyenre évek óta nem volt példa. Mondhatjuk, hogy a 2020 nyarán igazolt játékosok most először tapasztalhatták meg, hogy milyen amikor Európa egyik legnagyszerűbb tábora őket támogatja, és együttesünk ennek megfelelően óriási lendülettel kezdett. Emily Bölk avatta fel az MTK-ban kölcsönben szereplő Suba Sára kapuját, s bár az első percekben a vendégek tartották a lépést, 3-2 után először sikerült jobban ellépnünk. 8-3-nál kért időt Golovin Vlagyimir, és tudott is hatni csapatára, három gólt kaptunk zsinórban, úgyhogy közben Elek Gábor is magához hívta játékosait. Előbb megállítottuk a felzárkózást, majd újra ritmust váltottunk, és főként Emily Bölk, illetve Angela Malestein góljainak hála megnyugtató különbséget építettünk. Vezettünk már hét góllal is, s bár a szünetre ebből csak ötöt őriztünk meg, így is összességében pozitívan értékelhettük az első játékrészt.

Még harminc percre voltunk az álomtól, a bajnoki címtől, s ehhez már csak annyi kellett, hogy az előnyünkből megőrizzünk legalább egyetlen gólt. Közben, persze, remélhettük, hogy jobban bírjuk majd erővel a második játékrészt, és hogy talán izgulni sem kell a hajrában, de koncentráltnak kellett maradni hozzá.

A fordulás utáni tíz percben nem sokat változott a játék képe, mindkét csapat próbált futni a megszerzett labdákkal, az eredmény pedig nagyjából stagnált. Előbb elléptünk héttel, majd visszajött ötre ellenfelünk, Bíró Blanka ugyanakkor épp utóbbi periódus közepén hozta a bravúrokat. Zúgott nevétől a lelátó, amely látszólag még tovább spannolta, tartottuk a magabiztos előnyt, miközben fogyott az idő. Egyre közelebb voltunk az aranyéremhez...

Az utolsó tíz percben már csak a különbség volt kérdés. Ebben főleg Kovács Anett jeleskedett, aki talán, ha egyszer hibázott, ezenkívül sorra dobta a gólokat. A kapuban már Janurik Kinga is bemutatott néhány nagy védést. Mindenki a végét várta, ünnepelt a lelátó, a kispad, mindenki. 30:00-nál pedig megszólalt a legszebb hang, a duda és végre nyugodt szívvel kijelenthettük, hogy a FERENCVÁROS a 2014/15-ös szezon után ismét magyar bajnok lett.

NŐI KÉZILABDA NB I
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–MTK BUDAPEST 35–21 (18–13)
Elek Gyula Aréna, 1300 néző. V: Őri, Pozdena
FTC: Bíró B. – Malestein 6 (2), Klujber 4 (1), Szucsánszki 2, Behnke, E. Bölk 7, Márton G. 2. Csere: Janurik (kapus), Csiszár-Szekeres, Kisfaludy, Háfra N. 3, Tóth Nikolett, Stolle 2, Kovács Anett 5, Schatzl Nadine 3, Pásztor N. 1. Edző: Elek Gábor
MTK: Suba – Juhász Eszter 2, Dakos 2, Szabados G. 1, Bujdosó-Gerháth 3, Marincsák 5, Pelczéder 1. Csere: Győri B. (kapus), Szekerczés 1, Pál T. 4 (2), Sallai 1, Sári 1. Edző: Golovin Vlagyimir
Az eredmény alakulása. 9. perc: 8–3. 14. p.: 9–7. 23. p.: 14–8. 35. p.: 21–14. 44. p.: 24–16. 54. p.: 32–18
Kiállítások: 4, ill. 0 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: – Feszesebb első félidőre és nehezebb másodikra számítottam. Nagyon örülünk, különleges így befejezni egy iszonyatosan nehéz idényt, pláne hogy a végén már a szurkolóink is visszatérhettek. Nagyon büszke vagyok a játékosokra, a stábra, a vezetőkre. Megértettük már az évad elején, hogy a járvány miatt alkalmazkodnunk kell a megváltozott a körülményekhez, és ez együtt, csapatként sikerült is, mindent túléltünk – ez lett a jutalma.
Rutka Péter (másodedző): – Tiszta szívből gratulálok a Ferencvárosnak a bajnoki címhez, nagyon megdolgozott érte. Tudtuk, hogy ilyen jellegű és hangulatú játék és meccs vár ránk. Az első félidőben még tartottuk magunkat, de a szünet után kijött a különbség. Bennünk volt a szerdai, Debrecen elleni mérkőzés, a végére elfáradtunk, mentálisan is elfogytunk.

Cikkajánló

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin