2022. február 16.
„Lemásoltuk” az őszi meccset, és győztünk Kaproncán
A második félidő elején kialakított jelentős előnynek köszönhetően győztünk a Podravka otthonában.

Bajnokok Ligájához mérten merőben szokatlan időpontban, szerdán késő délután készülődött nagyon fontos összecsapásra női kézilabdacsapatunk. A tét jelentős volt, hiszen a csoportkör utolsó két fordulójában remélt győzelmek a második helyre repíthetik az együttest, de a feszültség nem látszott a lányokon. A Podravka elleni, eredetileg szombatra kiírt összecsapást pótoltuk, és kíváncsian figyeltük a kezdés előtt, hogy a múlt héten betegként feltüntetett játékosok közül kik melegítenek a hazai térfélen. Aztán konstatálhattuk, hogy mindenki… Az esélyesség terhe, természetesen, még így sem került le a vállunkról, hiszen jobb csapat a Ferencváros a kaproncaiaknál, de ezt a pályán is meg kellett mutatni.

A kezdésnél is higgatdság tükröződött az arcokon, sőt, még háromgólos hátrányban is. Sokat hibáztunk az első percekben, a Podravka pedig őrizte szokását, vagyis jól kezdte a mérkőzést. Elsősorban védekezésben nem sikerült megvalósítani a begyakorolt taktikát, rendre csúsztak a besegítések és nem tudtuk tördelni az egyébként a helyzeteivel jól sáfárkodó ellenfél támadásait. Nem volt különösebb varázslat a horvátok játékában, csak épp lassan gondolkodtunk, és emiatt egy ütemmel késtünk. 5-2-nél alakult ki a háromgólos különbség, amelyet 7-4 után lőtt három Szöllősi-Zácsik Szandra-góllal tüntettünk el, de a fordítás nem jött össze. Elek Gábor a huszonkettedik percig tartogatta az időkérő táblát, vagyis a türelme viszonylag hosszan megmaradt, akkor azonban nem várt tovább. Jót tett a beszélgetés, hiszen látványosan javult a védekezésünk, és még úgy is átvettük a vezetést, hogy nem volt szerencsénk. Passzív játékig kényszerítettük a hazaiakat, talán már el is vehették volna tőlük a labdát, de végül helyzetet találtak és gólt is lőttek. A játékrész hajrájában Janurik Kinga óriásit védett a hazaiak ziccerénél, de a bevetődő játékos letarolta kapusunkat, akit le kellett cserélni, a dudaszó előtt pedig még kaptunk is egy gólt (16-15).

Kísértetiesen hasonló harminc percet láthattunk, mint ősszel, Érden, csak akkor döntetlenről (16-16) kezdhettük a második félidőt. Szerencsére Janurik Kinga vissza tudott állni a kapuba az ijesztő eset után, ráadásul bámulatos formában tette mindezt.  Szélről, átlövésből, beállóból is ziccert fogott, 12 percen át nem is lehetett mezőnyből túljárni az eszén. A csapat pedig élt a kínálkozó lehetőséggel, a három hetesből kapott gólra kilenccel felelt, és ötgólos vezetést épített fel. Pontosan úgy történt ez is, mint a két csapat első meccsén, a második félidő elején léptünk el a horvátoktól, és azt reméltük, hogy a folytatás is hasonlóan, vagy esetleg jobban alakul. Kiegyenlítettem játékot hozott a következő periódus, de a különbség nem csökkent, sőt, 30-23-nál már héttel álltunk jobban.

Eldőlt a mérkőzés, és ennek tudatában kissé kiengedtünk a végére, így a Podravka az értékesített időntúli hetesével végül négyre olvasztotta a differenciát. 33-29-re győztünk az őszi Fradi-Podravka meccshez kísértetiesen hasonló összecsapáson (akkor 33-27 lett az eredmény), két pontot szereztünk, s jelenleg ez a legfontosabb. Ezzel az is biztossá vált, hogy a csoportunkban nem végezhetünk a negyediknél rosszabb helyen, ha nyerünk a Dortmund ellen szombaton, akkor pedig a második vagy a harmadik pozícióban zárjuk a csoportkört.

DELO NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 13. forduló

HC Podravka Vegeta - FTC-Rail Cargo Hungaria 29-33 (16-15)
Helyszín: Fran Galovic Sportcsarnok
Időpont: 2022. február 16., 17 óra
Játékvezetők: Marko Sekulic és Vladimir Jovandic (szerbek)
Gólszerzők: Milosavljevic 11 (3), Turk 6, Franusic 3 (3), Senvald 3, Barisic 3, Stelmakh 3, ill. Szöllősi-Zácsik 7, Malestein 6 (3), Stolle 3, Sirián 3, Márton 3, Klujber 3, Grbics 2, Bölk 2, Kovács A. 2, Szucsánszki 1, Hársfalvi 1.

Cikkajánló

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin