2022. december 30.
Magabiztos győzelemmel búcsúztunk 2022-től
Az év utolsó mérkőzésén kapusaink bravúros teljesítménye jelentette a nyolcgólos siker alapját.

„Mert mi mindig ott vagyunk, ahol játszik csapatunk…” – énekelték szurkolóink Kisvárdán, pedig még csak a melegítés végéhez közeledtek a játékosok. Száznál is többen voltak a vendégszektorban, de a hazai sorokban is fel-feltűnt néhány Fradi-címeres póló, pulóver, vagyis hazai pályán érezhette magát női kézilabdacsapatunk. Jól is jött mindez, hiszen a két ünnep között, rövidebb leállás után mindig idő kell, amíg újra olajozottá válik a gépezet.

Az első percekben nem találtuk a tempót – ez meg is felelt annak, amit vártunk –, így a helyzetek se jöttek „automatikusan”, Kristina Graovac pedig érezte, hogy hova érkeznek az átlövések. Bő négy perc telt el, mire az első gólunkat megszerezte Andrea Lekics, igaz, eddig a hazaiak is csak egyszer tudtak túljárni a védelmünk és Bíró Blanka eszén. Az első játékrész további részében is a két kapus emelkedett ki leginkább, Graovac 32, Bíró pedig 47 százalékos hatékonysággal tette a dolgát, de ami még fontos, hogy az előny végig nálunk volt. 1-0 után négy gólt lőttünk zsinórban, ebből a harmadikat és a negyediket Klujber Katrin tíz másodperc leforgása alatt hozta össze, miután visszafutás közben még lefülelte a középkezdést, és nem is hibázta el a ziccert a gyors kitámasztás után.

Bíztunk benne, hogy ez egy kis nyugalmat csempész majd a játékunkba és a meccsbe, de a megszokottnál több volt a hiba, olykor pedig az egész meccs kapkodósnak tűnt. A megszerzett labdák után mindkét fél próbált gyorsan indulni, végig rohanni a pályán, de sokszor újabb hiba lett a sietség következménye. Kettő és öt gól között ingadozott a vezetésünk mértéke, a szünetre pedig plusz négynél (9-13) mehettünk – ehhez Klujber és Szöllősi-Zácsik Szandra is négy-négy góllal járult hozzá.

A fordulás után gyorsan sikerült túllépni az ötgólos előnyön, de a hazaiak küzdöttek becsülettel, és a hat-hétgólos hátrány ellenére se adták fel. A kapunkba Janurik Kinga jött Bíró helyett, a színvonal viszont semmit sem esett vissza, sőt! Nem ezen a meccsen volt a legjobb a támadójátékunk, de a kapusok remeklésével összességében magabiztosan kézben tartottuk a mérkőzést. Fontos volt, hogy egyre többet találtuk meg a labdával Dragana Cvijicset, és beállónk nem is nagyon hibázott, ha hozzá került a labda, épp az ő gólja után (15-22) fordultunk rá az utolsó tíz percre.

Hét a hat elleni játékkal próbálta meg még a Kisvárda elcsípni az utolsó szalmaszálat, és a helyzetei meg is voltak, Janurik azonban hihetetlen bravúrokat mutatott be. A túloldalon ugyanakkor mi is sok lövést hibáztunk, emiatt nem lett nagyobb mértékű a győzelem 2022 utolsó bajnokiján.

Ezzel búcsúztunk az óévtől, pihenő azonban nem sok lesz, hiszen január első hétvégéjén már Norvégiában lesz jelenés Bajnokok Ligája-mérkőzésen, majd két roppant fontos hazai összecsapás következik.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
9. forduló

Kisvárda Master Good SE – FTC-Rail Cargo Hungaria 18-26 (9-13)
Helyszín: Városi Sportcsarnok, Kisvárda
Időpont: 2022. december 30., 17 óra
Játékvezetők: Kovács Tibor, Mándli Balázs
Gólszerzők: Udvardi 3 (2), Radojevic 3 (2), Akiyama 3 (1), Sápi 2, Juhász 2, Trúnková 1, Habánková 1, Mérai 1, Karnik 1, Siska 1, ill. Szöllősi-Zácsik 6, Klujber 5, Cvijics 4, Márton 3, Malestein 2, Lekics 2, Bölk 2, Stolle 1, Hársfalvi 1.

Bakó Botond: A védelmek és a kapusok domináltak, és aki több könnyű gólt lőtt, az nyert. Bosszantó, mert nagyon sok ziccert hibáztunk kapussal szemben. Hellyel-közzel a védelmünk ki tudott minket segíteni, illetve a kapusunk kiemelkedően jól védett. Kapussal szemben gyámoltalanok és kishitűek voltunk, ezt nem engedhetjük meg magunknak. Lehetett volna talán kicsit szorosabb is a mérkőzés.
Elek Gábor: Tipikus december 30-ai mérkőzés volt, nagyon sokat hibáztunk támadásban, de nyilván ehhez kellett, hogy a Kisvárda jól védekezzen. Ugyanez elmondható fordítva is, hogy egészen jól védekeztünk, jó volt a kapusteljesítményünk, több könnyű gólt tudtunk lőni, mint amennyit kaptunk, és ez eldöntötte a mérkőzést.

Cikkajánló

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

Könnyed kezdés, óriási különbséggel vertük a briteket

Fölényes győzelemmel kezdte az olimpiai selejtezőt a magyar női kézilabda-válogatott Debrecenben.

„Ha leszakadna a lábam, akkor is vállalnám a játékot”

Nem volt zavartalan Klujber Katrin felkészülése az olimpiai selejtezőre, de motiváltan várja a rajtot.

Célegyenesben a női válogatott felkészülése

Csütörtöktől vasárnapig Debrecenre és a női olimpiai selejtezőre figyel a honi kézilabda-társadalom

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin