2024. március 9.
Magabiztos győzelemmel jutottunk döntőbe a kupában
Végig vezetve vertük meg négy góllal a Mosonmagyaróvárt, vasárnap a Győrrel találkozunk a döntőben.

Egymást követő két évben Magyar Kupát nyerni komoly fegyvertény, háromszor pedig olyan bravúr lenne, amelyre mostanáig csak egyszer volt példa – 1993 és 1997 között zsinórban ötször nyert együttesünk. Márpedig újabb címvédésre készült női kézilabdacsapatunk, ehhez pedig a tatabányai négyes döntőben az első lépést a Mosonmagyaróvár ellen kellett megtenni.

Mintegy két hete a bajnokságban szoros mérkőzésen, idegenben szereztünk fontos két pontot az Európa-ligában a legjobb nyolc közé jutott óváriak ellen, de az a találkozó, illetve ellenfelünk egész idény során nyújtott teljesítménye is óvatosságra adhatott okot. Tomori Zsuzsanna úgy vélekedett, hogy a védekezés és a visszarendeződés lesz a kulcs, ezért is örülhettünk, hogy rögtön a kezdés után stabilnak tűnt a falunk, a kapuban pedig Janurik Kingától jöttek a védések. Előnybe kerültünk, de támadásban azért nem sziporkáztunk, így egy-két gólnál jobban nem tudtunk ellépni – egészen a játékrész derekáig. Akkor előbb Andrea Lekics visszatérésének örülhettünk, majd klasszis irányítónk góljainak is, amelyeknek köszönhetően háromra növeltük a fórt (4-7). A védekezésünkkel maximálisan elégedettek lehettünk, elöl pedig Allan Heine próbálta keverni a lapokat – közben talán félszemmel a tehermegosztásra is figyelve.

A huszadik percben időt kért ellenfelünk, nem sokkal később le is dolgozott kettőt a hátrányából, de szerencsére tovább nem tartott az újonnan jött lendület, hasonló mederben folyt tovább a meccs, mint azt megelőzőn. Két-három találattal jobban álltunk, sőt, a huszonnyolcadik percben Klujber Katrin üres kapura lőtt gólja plusz négyet jelentett már (8-12). Sajnos ekkortájt kapott egy vétlennek tűnő könyököst az orrára Tomori Zsuzsanna, aki ezt követően nem is tudta már folytatni a játékot. Hiányában se torpantunk meg szerencsére, Kovács Anetté volt a szünet előtt az utolsó szó, a négygólos előny pedig jó alapnak tűnt a folytatásra (10-14).

A fordulás után valamelyest lassult a tempó, de ezt nem bántuk, csak épp egy ötperces periódusban háromszor adtuk el a labdát, ezt kihasználva pedig ötről kettőre zárkózott az MKC (16-18). Fontos volt, hogy mi lépjük a következőt, és meg is tettük: Janurik védései után Dragana Cvijics talált be, és ez olyan lendületet adott, hogy a következő hét percet 6-1-re nyertünk, vagyis összességében héttel vezettünk (17-24). Rengeteget jelentett támadásban Lekics játéka, Klujber is jól termelt, és ha nem is tökéletes játékkal, de araszoltunk a döntő felé.

Kicsit azonban talán korán nyugodtunk meg, így a hajrá izgalmassá vált, az ötvennyolcadik percben kettőre olvadt az előnyünk (24-26). Malestein aztán lehűtötte a kedélyeket, góljával „újra” eldőlt a meccs: a Mosonmagyaróvárt legyőzve jutottunk be a fináléba, ahol a DVSC-t egy góllal felülmúló Győri ETO-val találkozunk vasárnap 18 órakor.

TÖRÖK BÓDOG NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
Négyes döntő

Elődöntő:
Motherson-Mosonmagyaróvár - FTC-Rail Cargo Hungaria 25-29 (10-14)
Helyszín: Tatabányai Multifunkciós Sportcsarnok
Időpont: 2024. március 9., 17:30
Játékvezetők: Bócz László és Wiedemann Viktor
Gólszerzők: Tóth E. 5 (2), Tóth G. 4, Ivancok 3, Lancz 2, Pásztor 2, Stranigg 2, Udvardi 2, Albek 2, Varga 1, Schatzl Natalie 1, Faragó 1, ill. Klujber 8, Lekics 6 (3), Malestein 5, Márton 3, Simon 2, Hársfalvi 2, Cvijics 2, Kovács 1.

A másik elődöntőben:
Győri Audi ETO KC - DVSC Schaeffler 29-28 (16-12)

Döntő:
Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria
Tatabánya, Multifunkciós Csarnok, 18 óra

Cikkajánló

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin