2023. november 11.
Magabiztos siker a lengyel bajnok ellen
Az első félidőben még kapaszkodott a Lubin, a második elején azonban eldöntöttük a győzelem kérdését.

2023 utolsó hazai Bajnokok Ligája-mérkőzéséhez érkezett női kézilabdacsapatunk, amely a csoport utolsó helyén álló lengyel Lubint fogadta. A labdák előtt azonban a plüssállatok repültek szombaton délután az Érd Arénában – többszáz plüss landolt a pályán játékosaink, s főképp szurkolóink jóvoltából, a Szív Bajnokai Alapítványon keresztül pedig a rászoruló gyermekeknek okoznak majd örömöt.

A rendkívül sikeres akció után hasonló folytatásban bíztunk a meccsel kapcsolatban is: nem túlzás, kötelező volt itthon tartani a két pontot, de együttesünk szerdán intő jelét kapott azzal kapcsolatban, hogy egyetlen percre sem szabad elkényelmesedni. Az első gólt a vendégek lőtték, de néggyel válaszoltunk rá, vagyis a kezdés illetően elégedettek lehettünk. Ezt követően jó tíz percen át két-három gólon ingadozott a különbség, a Lubin elsősorban kapusa védéseinek köszönhetően tartotta a lépést. Allan Heine, megbízott vezetőedzőnk főként a védekezésben várt előrelépést a hétközi bajnoki után, és ezzel alighanem elégedett is lehetett, épp csak a helyzetkihasználást kellett volna még pontosítani ahhoz, hogy gyorsan megnyugtató előnybe kerüljünk. Ez nem jött össze, zárkózott a Lubin, de szerencsére Böde-Bíró Blanka mindig akkor tett hozzá egy-egy újabb védést, amikor a lengyel egyenlítés volt a tét, a játékrész végén pedig azért így is négyre hizlaltuk a különbséget (12-8). A legutóbbi mérkőzéseken nagyon gólerős Klujber Katrinnak ezúttal nem igazán ment a játék, Emily Bölk és Andrea Lekics termelt viszont szépen, és vezérletükkel alakult is a különbség a fordulás után. A vendégek vezetőedzője, a játékosként kétszeres BL-győztes Bozena Karkut a harmincötödik, majd a harminckilencedik percben is időt kért, előbbinél héttel (17-10), utóbbinál már kilenccel (20-11) vezettünk.

A második játékmegszakítással elérte, hogy a különbség növekedése megállt, de közeledni nem volt képes a csapata, s számunkra is kényelmes volt a nyolc-kilencgólos differencia. Tízre először az ötvenharmadik percben nőtt (29-19), ekkor Emily Bölk volt eredményes nyolcadszor a meccs során.

Jól menedzseltük a meccset, kézben tartottuk, közben pedig talán nem is vett ki túl sokat a lányokból, ami a szerdai, Győr elleni rangadó előtt jöhet jól. A lefújás előtti percekben Kovács Anett és Simon Petra is betalált, az utolsó "szó" pedig Klujberé lett, aki a második félidőben azért csak összehozott öt gólt.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
B-csoport, 7. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - MKS Zaglebie Lubin 35-22 (12-8)
Helyszín: Érd Aréna, 1100 néző
Időpont: 2023. november 11., 16 óra
Gólszerzők: Lekics 9 (4), Bölk 8, Klujber 5, Malestein 4, Simon 3 (1), Cvijics 2, Hársfalvi 2, Márton 1, Kovács 1, ill. Grzyb 4 (3), Gorna 4, Szarkova 3, Jurenczyk 3, Kochaniak-Sala 2, Przywara 2, Drabik 1, Michalak 1, Bujnohova 1, Milojevic 1.

Cikkajánló

Egy kis plusz kellene még az első meccshez képest

Egyetlen gól női kézilabdacsapatunk hátránya a Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágó előtt.

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin