2023. március 21.
Magabiztosan hoztuk a kötelezőt
Végig irányítva 20 gólos győzelemmel hangoltunk a hétvégi BL-visszavágóra.

Két Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő között, a podgoricai négygólos siker után hétközi bajnokin lépett pályára női kézilabdacsapatunk, amely a K&H Liga sereghajtóját, a Nemzeti Kézilabda Akadémiát fogadta kedd délután az Elek Gyula Arénában. Az összecsapással kapcsolatban a montenegrói találkozón remeklő jobbátlövőnk, Alicia Stolle elmondta, jó alkalom lehet a meccs a hétvégi felkészülésre, de közben komolyan is kell venni a találkozót, mert a balatonbogláriak az őszi mérkőzésen megmutatták, hogy gyorsak és nem adják fel.

Az első tíz percben sokat hibáztunk, akadtak pontatlanságok, de ennek ellenére magabiztos ötgólos előnyt építettünk ki a helyzeteit biztos kézzel értékesítő Márton Gréta vezérletével (9-4). És ahogyan az várható volt, tovább tudtuk növelni a különbséget, védekezésben a folytatásban is sok támadószabálytalanságot harcoltunk ki, ez alapozta meg, hogy a 23. percben Kisfaludy Anett második gólja már a plusz tízet jelentette (18-8).

Az első félidő hátralévő szakaszában még kettőt közé tettünk, így nagyon meggyőző, tizenkét gólos előnnyel mehettünk a tizenöt perces pihenőre (21-9).

A szünet után pedig ott folytattuk, ahol előtte abbahagytuk: sorra jöttek a könnyű gólok, miközben a védekezésünkre sem lehetett panasz: a vendégek 41. percben 29-11-es ferencvárosi vezetésnél kértek időt. Ezt követően fel is javult a fiatal boglári csapat játéka, és elkezdett zárkózni, de aggodalomra persze így sem volt okunk, az utolsó szűk tíz percet tizenöt gólos fórral kezdhettük.

A hajrá aztán ismét a mi elképzeléseink szerint alakult, két perccel a dudaszó előtt meglett a meccsen régóta üldözött húsz gólos különbség, és mivel több gól nem esett, 40-20-ra győztünk a NEKA ellen.

A könnyed siker után szombaton 16 órától az Érd Arénában telt ház előtt fogadjuk a Buducsnoszt Podgoricát.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
19. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria – NEKA 40-20 (21-9)
Elek Gyula Aréna, 700 néző
Gólszerzők: 
Malestein 5, Hársfalvi 5, Márton 4, Kukely 4 (2), Stolle 4, Klujber 4, Szöllősi-Zácsik 4, Kisfaludy 3, Cvijics 2, Papp 2, Szucsánszki 2, Lekics 1, ill. Molnár 4, Uhrin 3, Csíkos 3, Kellermann 2, Horváth P. 2, Juhász 2, Szabó L. 1, Ferenczy 1, Szabó A. 1, Varga 1.
Mestermérleg:
Elek Gábor: Köszönjük a gratulációt és azt is, hogy most kedden játszhattunk a nagyon fontos BL-visszavágó előtt. Szeretném megvédeni a NEKA csapatát, mert azért a Győr és az FTC más szintet képvisel, öt napon belül két ilyen meccset ennyire fiatal csapatnak nem egyszerű megoldani. Nagyon örültem az első félidei védekezésünknek és kapusteljesítményünknek. Élveztük ma a kézilabdát, a szombati kemény meccs és a vasárnapi utazás után nagyon örülök neki, hogy így állt hozzá a csapat, szépen szét tudtuk osztani a terheket. Innnetől kezdve arccal a hétvége felé, mert tényleg ott vagyunk a nyolc közé jutás kapujában, és ezt meg is kell csinálnunk. Sok sikert kívánok a NEKÁ-nak a folytatásra!
Bohus Bea: Gratulálok a Ferencvárosnak a mai mérkőzéshez és a BL-ben nyújtott teljesítményéhez is. Nagyon vártuk, hogy véget érjen a mérkőzés, mert katasztrofális volt a játékunk. Az öltözőben rendet kell rakni, a győri teljesítményünk tíz százalékát sem tudtuk nyújtani, a hozzáállásbeli kérdéseket rendezni kell. Persze, nekünk nem az FTC-t kell megverni, de elvárható lett volna, hogy nagyobb ellenállást tanúsítsunk. Megyünk tovább, a szabad hétvégén kicsit szusszanunk, aztán folytatjuk a munkát.

Cikkajánló

Ahogy vártuk, meg kellett küzdeni a két váci pontért

A második félidőben mindent megpróbált a Vác, de álltuk a sarat és újabb két ponttal gazdagodtunk.

Nehéz meccsre számíthatunk a Vác otthonában

Női kéziseink következő ellenfele az utolsó percekig kiélezett csatát vívott a Győr ellen a múlt hét végén.

Megvan az Esbjerg elleni negyeddöntő időpontja

Tavaly a BL-elődöntőben, ezúttal egy körrel korábban találkozik női kézilabdacsapatunk az Esbjerggel.

„Megmutattuk, mennyire akartuk ezt a negyeddöntőt!”

Vezetőedzőnk szerint Angela Malestein világklasszis produkciót nyújtott női kéziseink bresti visszavágóján.

Fordítottunk Franciaországban, továbbjutottunk a BL-ben

Valóban volt még tartalék a csapatban, fordítottunk a Brest ellen és bejutottunk a legjobb nyolc közé!

Nehezebb a helyzet, mint egy hete, de nem lehetetlen

Kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia női kéziseinknek a legjobb nyolc közé jutáshoz.

Megvan a női válogatott kerete az olimpiai selejtezőre

A magyar női kézilabda-válogatott előbb EHF Euro Cup mérkőzéseken, majd olimpiai selejtezőn lép pályára.

Közte húsz az MTK ellen - látványos játékkal nyertünk

Női kézilabdacsapatunk már a mérkőzés elején eldöntötte a két pont sorsát, fiataljaink is jól teljesítettek.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin