2021. szeptember 1.
Magabiztosan nyertünk a bajnoki főpróbán
Jobban kezdett az MKC, de 2-4 után fordítottunk, és nem is adtuk már ki a kezünkből a vezetést.

Különleges bajnoki főpróbát tartott női kézilabdacsapatunk, amely szerdán koradélután a Mosonmagyaróvárt fogadta. A két fél még jóval a sorsolás előtt kötötte le a felkészülési találkozót, és ezen még az sem változtatott, hogy az új idény első fordulójában is ugyanott, ugyanez a két csapat néz majd farkasszemet. Nehéz megmondani, hogy ilyen esetben hogyan és mit tud rejtve tartani egy-egy játékos vagy csapat, de az biztos, hogy sem Gyurka János, sem Elek Gábor nem akarta kijátszani valamennyi lapját.

A meccset a vendégek kezdték jobban, 4-2-re vezettek, de a mieink néhány perc után elérték az üzemi hőfokot (mármint, legalább a tompított verziót), és megfordították az állást. Kovács Anett, Márton Gréta és Szöllősi-Zácsik Szandra volt igazán eredményes ebben a periódusban, a játékrész közepétől kezdve pedig Itana Grbics is bemutatott néhány gyönyörű mozdulatot, amelyek után jobbára gólnak örülhettünk. A változó csak az volt, hogy montenegrói irányítónk fejezte-e be az akciót, vagy épp előkészítéssel szolgálta ki a társakat. 2-4 után öt gólt lőttünk zsinórban, majd a mosonmagyaróvári időkérés se fékezett a lendületünkön, 16-9-nél már héttel vezettünk, a szünetben pedig hattal álltunk jobban (20-14). A kapunkban Bíró Blanka állt, méghozzá igencsak jól, számos védéssel járult hozzá a magabiztos előnyhöz.

A második félidő első részében nem állt olyan stabilan a védelmünk, de közeledni ekkor sem tudott az MKC, ugyanis a támadásainkat jó százalékkal váltottuk gólra. Szöllősi-Zácsik Szandra volt a legaktívabb, de Angela Malestein is elhelyezett néhány lövést Mistina Kitti kapujába. Utóbbi információból kiderül, hogy Kovács Anett parádés teljesítménye ellenére is csere volt jobbszélen a szünetben, a túloldalon pedig mindkét játékrész utolsó tíz percét kapta meg Ballai Anna. Másik fiatalunk, Ferenczy Diána is szóhoz jutott a hajrában, vagyis különösen odafigyelt rá vezetőedzőnk, hogy amennyire lehet, forgassa a csapatot. Emily Bölk azért így is megszórta magát, a győzelem nem forgott veszélyben, a legnagyobb különbség tizenegy gólos volt, végül pedig pontosan ugyanígy tizeneggyel nyertünk.

Alighanem egy hét múlva is aláírnánk ezt a végeredményt a tavalyi bronzésmes ellen, de egészen biztosan más mérkőzés vár ránk.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

FTC-Rail Cargo Hungaria - Motherson-Mosonmagyaróvár 40-29 (20-14)
Elek Gyula Aréna, 150 néző.
Gólszerzők: Kovács 6, Klujber 6, Bölk 5, Behnke 5, Malestein 4, Márton 4, Szöllősi-Zácsik 4, Grbics 3, Stolle 3, ill. Tóth E. 8, Kovács 4, Lanc 4, A. Konecna 3, M. Konecna 3, Tóth G. 2, Hajtai 2, Pásztor 2, Csekő 1.

Cikkajánló

Szurkolóink előtt győzni szeretnénk a hazai BL-rajton

A dortmundi döntetlen után szombaton saját szurkolóink előtt lesz lehetőség a két pont megszerzésére.

Jó kezdéssel alapoztuk meg a sikert

A meccs elején szinte falat húztunk a kapunk elé, ezzel alapoztuk meg a magabiztos győzelmet.

Fehérvár a következő megálló

Székesfehérváron lép pályára szerdán este női kézilabdacsapatunk a bajnokság második fordulójában.

Drámai végjáték után veszítettünk pontot

Nem játszottunk jól a német bajnok otthonában, de így is győzhettünk volna, ha értékesítjük a helyzeteket.

Dortmundban, a két pont reményében indítjuk a BL-t

A Borussia otthonában lép pályára női kézilabdacsapatunk szombaton 16 órától a Bajnokok Ligájában.

Kamera előtt női kéziseink! Íme, az új szezon képei!

Ki az, aki otthon készül a hajával és a sminkkel? Melyik a kedvenc beállás? Most kiderül! - VIDEÓ!

BL-rajt előtt: „Ez a két pont nagyon-nagyon kell!”

Bíró Blanka és Elek Gábor nyilatkozott a győztes szezonrajt után, az idei első BL-meccs előtt – VIDEÓ!

Kiváló hangulat, magabiztos siker az első bajnokin

Egyszer tudott ránk ijeszteni a Mosonmagyaróvár, de végül biztosan győztük le a tavalyi bronzérmest.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most