2021. szeptember 1.
Magabiztosan nyertünk a bajnoki főpróbán
Jobban kezdett az MKC, de 2-4 után fordítottunk, és nem is adtuk már ki a kezünkből a vezetést.

Különleges bajnoki főpróbát tartott női kézilabdacsapatunk, amely szerdán koradélután a Mosonmagyaróvárt fogadta. A két fél még jóval a sorsolás előtt kötötte le a felkészülési találkozót, és ezen még az sem változtatott, hogy az új idény első fordulójában is ugyanott, ugyanez a két csapat néz majd farkasszemet. Nehéz megmondani, hogy ilyen esetben hogyan és mit tud rejtve tartani egy-egy játékos vagy csapat, de az biztos, hogy sem Gyurka János, sem Elek Gábor nem akarta kijátszani valamennyi lapját.

A meccset a vendégek kezdték jobban, 4-2-re vezettek, de a mieink néhány perc után elérték az üzemi hőfokot (mármint, legalább a tompított verziót), és megfordították az állást. Kovács Anett, Márton Gréta és Szöllősi-Zácsik Szandra volt igazán eredményes ebben a periódusban, a játékrész közepétől kezdve pedig Itana Grbics is bemutatott néhány gyönyörű mozdulatot, amelyek után jobbára gólnak örülhettünk. A változó csak az volt, hogy montenegrói irányítónk fejezte-e be az akciót, vagy épp előkészítéssel szolgálta ki a társakat. 2-4 után öt gólt lőttünk zsinórban, majd a mosonmagyaróvári időkérés se fékezett a lendületünkön, 16-9-nél már héttel vezettünk, a szünetben pedig hattal álltunk jobban (20-14). A kapunkban Bíró Blanka állt, méghozzá igencsak jól, számos védéssel járult hozzá a magabiztos előnyhöz.

A második félidő első részében nem állt olyan stabilan a védelmünk, de közeledni ekkor sem tudott az MKC, ugyanis a támadásainkat jó százalékkal váltottuk gólra. Szöllősi-Zácsik Szandra volt a legaktívabb, de Angela Malestein is elhelyezett néhány lövést Mistina Kitti kapujába. Utóbbi információból kiderül, hogy Kovács Anett parádés teljesítménye ellenére is csere volt jobbszélen a szünetben, a túloldalon pedig mindkét játékrész utolsó tíz percét kapta meg Ballai Anna. Másik fiatalunk, Ferenczy Diána is szóhoz jutott a hajrában, vagyis különösen odafigyelt rá vezetőedzőnk, hogy amennyire lehet, forgassa a csapatot. Emily Bölk azért így is megszórta magát, a győzelem nem forgott veszélyben, a legnagyobb különbség tizenegy gólos volt, végül pedig pontosan ugyanígy tizeneggyel nyertünk.

Alighanem egy hét múlva is aláírnánk ezt a végeredményt a tavalyi bronzésmes ellen, de egészen biztosan más mérkőzés vár ránk.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

FTC-Rail Cargo Hungaria - Motherson-Mosonmagyaróvár 40-29 (20-14)
Elek Gyula Aréna, 150 néző.
Gólszerzők: Kovács 6, Klujber 6, Bölk 5, Behnke 5, Malestein 4, Márton 4, Szöllősi-Zácsik 4, Grbics 3, Stolle 3, ill. Tóth E. 8, Kovács 4, Lanc 4, A. Konecna 3, M. Konecna 3, Tóth G. 2, Hajtai 2, Pásztor 2, Csekő 1.

Cikkajánló

Hazai pályán zárjuk a bajnokságot

Pénteken este eldől, hogy megvédi-e címét női kézilabdacsapatunk a bajnokságban.

Négy játékosunk kerülhet be az All Star-csapatba

Az EHF összeállította azt a listát, amelyből a szurkolók és a szakértők választhatják ki az idény legjobbjait.

Elindult a jegyértékesítés a Magyar Kupa-döntőre

Debrecenben, május 28-án rendezik a Magyar Kupa elődöntőit, másnap pedig a helyosztókat.

Márton Gréta: „Egy percig sem adjuk fel”

Játékosunk a Budaörs elleni második félidőről már elégedetten nyilatkozott.

A fordulás után jött ismét a henger

A szünetben csak néggyel vezettünk, a második félidőben azonban Budaörsön is ragyogóan védekeztünk.

Az idény utolsó idegenbeli találkozója jön

Női kézilabdacsapatunk pénteken este a bent maradást már biztosan kivívó Budaörs vendégeként lép pályára.

“Szívünket, lelkünket kiraktuk, ez meg is látszott”

Janurik Kinga és Simon Petra értékelt a Szombathely húszgólos legyőzése után – VIDEÓ!

Janurik-parádé és húszgólos siker a Savaria Arénában

Kapusunk káprázatosan védett, s bár az első húsz percet nagyon elrontottuk, húsz góllal győztünk így is.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most