2022. január 29.
Malestein 10 gólja se volt elég, kikaptunk Brestben
Az első félidőben nagyon gyengén védekeztünk, a másodikban pedig a támadójáték nem működött.

Az előjelek finoman szólva se voltak jók… Női kézilabdacsapatunk úgy készülhetett a tavalyi Bajnokok Ligája-ezüstérmes Brest elleni halasztott mérkőzés pótlására, hogy miközben a franciák hosszú idő után újra szinte teljes keretüket nevezhették, nálunk a betegségek után a sérülésekkel is meg kellett küzdeni. Julia Behnke térdét sajnos meg kellett operálni, Bíró Blanka pedig a délelőtti edzésen sérült meg – a budapesti vizsgálatokig rághatjuk a körmünket a pontos diagnózis miatt. És ha hozzátesszük, hogy a most visszatérő Alicia Stolle is még messze van a százszázalékos állapottól, akkor finoman szólva is aggódhattunk a védekezésünk miatt.

Nagyjából az is történt a pályán az első félidőben, amire az előzmények után számíthattunk. A hazaiak látszólag könnyedén alakítottak ki helyzeteket, Janurik Kinga szinte folyamatosan kiszolgáltatott helyzetben várta a lövéseket, és ő sem tudott csodát tenni. Az első gólt Klujber Katrin révén mi szereztük, de egyből fordított a Brest, és 3-3 után csak rohantunk az eredmény után. Angela Malestein volt ebben a legnagyobb segítség, hiszen harminc perc alatt hétszer volt eredményes, s ezek közül többször is szorult helyzetből sikerült túljárnia az egyébként kiválóan védő Cleopatre Darleux eszén.

Támadásban nem igazán érhette szó a ház elejét, a szünetig tizenhat gólt lőttünk, a gond csak az, hogy közben tizenkilencet kaptunk. Helene Fauske okozta a legtöbb bosszúságot, Malesteinhez hasonlóan hétszer talált a kapuba. Janurik fejét egyébként a 28. percben nagyon csúnyán eltalálta Alicia Toublanc, meg is hűlt a vér az ereinkben egy pillanatra, hiszen egyedüli kapusként szerepelt ma, de rövid ápolás után folytatta a játékot Kinga.

Ősszel a szünetben mínusz kettő fordítottunk a Brest ellen, most mínusz háromról kellett kapaszkodni (19-16).

Küzdöttünk, bármennyire is nehéz volt a helyzetünk, és a fordulás utáni első periódusban fel is csillant a remény. Malestein előbb cunderrel lőtt gólt hetesből, majd a padról beugorva szerzett labdát és ívelt az üresen maradó kapuba – 21-20-ra zárkóztunk! Lényegesen feljavult a védekezésünk, ez szolgáltatta az alapot ahhoz, hogy közelebb érjünk, de fontos lett volna, hogy ezzel egyidejűleg megmaradjon támadásban az addig mutatott ötletes játék.

Nem maradt, pontosabban Malesteinhez csak felvillanások erejéig tudtak csatlakozni a társak. Márton Gréta és Emily Bölk a tőlük megszokottnál többet hibázott, Itana Grbics csak egy-egy támadásnál tudott segíteni, míg Klujber Katrin és Szöllősi-Zácsik Szandra is csupán ötven százalék körüli hatékonysággal lőtt. Az utolsó negyed órához közeledve aztán a felesleges szabálytalanságokkal, s az ezek után kapott kiállításokkal már a fáradtság is megmutatkozott, és ez gyakorlatilag eldöntötte a sorsunkat. Az első félidőben a védekezésünk nem működött, de jó volt a támadójátékunk, a második játékrészben pedig ennek épp az ellenkezője történt, így végül nem volt esély a pontszerzésre.

Helytálltunk a számos nehézség ellenére, ezt mindenképp elmondhatjuk, de közben bosszankodhatunk is, mert komplett kerettel, vagy legalább a jelenleg bevethető játékosok közül néhányak kimagasló teljesítményével bőven lett volna keresnivalónk.

10. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS
A-CSOPORT
BREST BRETAGNE HB (francia)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 30–25 (19–16)
Brest, 2000 néző. V: K. Erdogan, Özdeniz (törökök)
BREST: Darleaux – Coatanea, Kobylinska 1, Foppa 6, Niakaté 1, Fauske 13 (5), C. Lassource 3. Csere: S. Toft (kapus), Kouyaté 2, Toublanc 3, Löseth 1 (1), Jarrige. Edző: Pablo Morel
FTC: Janurik – Malestein 10 (5), Klujber 4, Szucsánszki, Kisfaludy 1, E. Bölk 2, Márton G. 1. Csere: Csiszár-Szekeres, Grbics 2, Szöllősi-Zácsik 3, Stolle, Tóth Nikolett 1, Hársfalvi, Kovács Anett 1. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 5. perc: 3–3. 11. p.: 7–4. 19. p.: 12–8. 25. p.: 15–12. 38. p.: 21–20. 44. p.: 25–20. 48. p.: 27–21. 53. p.: 28–23
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 5/5

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin