2021. április 16.
Már a világbajnokságon érezhetjük magunkat
Ahogy vártuk: az olasz válogatott nem tudta felvenni a tempót a magyar válogatottal, fölényesen nyertünk.

Ha a tokiói olimpia csoportbeosztásával kapcsolatban szerencsétlenséget emlegettünk, akkor a világbajnoki részvételről döntő párharcok sorsolása után el kellett ismernünk, hogy kedvező ellenfelet kaptunk. Olaszország ugyanis finoman szólva sem tartozik a kézilabda nagyhatalmak közé, és ezt női válogatottunk ki is használta a vb-selejtező odavágóján, pénteken délután.

Még két perc se telt el a meccsből, amikor már 4-0-ra vezettünk, Márton Gréta és Lukács Viktória osztozott igazságosan a gólokon. Ezt követően közel négy percet kellett várni az újabb magyar találatra, s ez idő alatt megszületett az első vendég gól is, de az olaszok már ekkor is messze elmaradtak a mieinktől – sebességben, dinamikában és tudásban is. A látszólag könnyedén kivédekezett támadások után (főképp) szélsőink villámgyorsan indultak előre, s bár Monica Pruenster kifejezetten jól védett (húsz perc alatt tíz lövést hatástalanított), a 22. percben már tízzel vezettünk (16-6). Bíró Blanka kapuját viszonylag kevés lövés találta el, de azok közül is jó néhányat védett, amelyek mégis eljutottak odáig. A játékrész második felébe érkezett a pályára Klujber Katrin, aki aztán finoman szólva is jól kihasználta a neki szánt játékperceket. A huszonkettedik percben talált először a kapuba, a szünetig pedig ezt követően még hatszor. A dudaszó előtti másodpercekben ráadásul jó tizenöt méterről eleresztett ravasz, pattintott, s ettől furcsán pörgő lövéssel tréfálta meg az olasz kapust.

A 23-10-es félidei állás jól tükrözte az első harminc percben látottakat.

Sok változást a második játékrész sem hozott, legfeljebb annyit, hogy a kapuban Szikora Melinda váltotta Bírót, valamint a két szélén Márton Géra és Lukács Viktória helyét Schatzl Nadine és Kovács Anett vette át. Több feladata utóbbinak adódott, s bár rontott lövése is akadt, már-már Klujber Katrinhoz közeledett a góllövőlistán, végül hatig jutott. A hajrát azonban már csak a padról figyelhette, mert húszgólos vezetésünknél érhetetlen módon alá lépett az egyik olasz védő, amikor beugrani készült, s ennek következtében csúnyán aláfordult a bokája. Csak remélni tudjuk, hogy a ferencvárosi játékos megúszta súlyos sérülés nélkül…

A két csapat között tökéletesen kirajzolódott a valós tudáskülönbség, a továbbjutás kérdése (már, ha volt ilyen…) pedig természetesen eldőlt. Miként az olaszok lemondtak a pályaválasztói jogukról, a két fél vasárnap újra Érden találkozik, de az már csak formalitásnak tekinthető.

NŐI KÉZILABDA VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
1. mérkőzés

Magyarország - Olaszország 46-19 (23-10)
Helyszín: Érd Aréna, zárt kapuk mögött
Időpont: 2021. április 16., 16:05
Gólszerzők: Klujber 10 (4), Lukács 7, Kovács 6, Márton 4, Vámos 4, Kiss 4, Szöllősi-Zácsik 3, Schatzl 3, Szucsánszki 2, Háfra 2, Kisfaludy 1, ill. Rotondo 5, Babbo 5, Manojlovic 3, Pugliara 2, Cappelarro 1, Lucarini 1, Del Balzo 1, Stefanelli 1.

Cikkajánló

Ahogy vártuk, meg kellett küzdeni a két váci pontért

A második félidőben mindent megpróbált a Vác, de álltuk a sarat és újabb két ponttal gazdagodtunk.

Nehéz meccsre számíthatunk a Vác otthonában

Női kéziseink következő ellenfele az utolsó percekig kiélezett csatát vívott a Győr ellen a múlt hét végén.

Megvan az Esbjerg elleni negyeddöntő időpontja

Tavaly a BL-elődöntőben, ezúttal egy körrel korábban találkozik női kézilabdacsapatunk az Esbjerggel.

„Megmutattuk, mennyire akartuk ezt a negyeddöntőt!”

Vezetőedzőnk szerint Angela Malestein világklasszis produkciót nyújtott női kéziseink bresti visszavágóján.

Fordítottunk Franciaországban, továbbjutottunk a BL-ben

Valóban volt még tartalék a csapatban, fordítottunk a Brest ellen és bejutottunk a legjobb nyolc közé!

Nehezebb a helyzet, mint egy hete, de nem lehetetlen

Kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia női kéziseinknek a legjobb nyolc közé jutáshoz.

Megvan a női válogatott kerete az olimpiai selejtezőre

A magyar női kézilabda-válogatott előbb EHF Euro Cup mérkőzéseken, majd olimpiai selejtezőn lép pályára.

Közte húsz az MTK ellen - látványos játékkal nyertünk

Női kézilabdacsapatunk már a mérkőzés elején eldöntötte a két pont sorsát, fiataljaink is jól teljesítettek.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin