2021. június 15.
Márton Gréti ágya fölé került a bajnoki arany
Márton Gréta TOP 10 – közönségkedvenc balszélsőnk nagy becsben tartja a 21 évesen megszerzett bajnoki aranyat.

Márton Gréta pályafutása eddigi legjobb idényét futotta, hiszen túl azon, hogy hetvennyolc bajnoki góljával a csapat ötödik legeredményesebb játékosa lett, tavasszal fokozatosan posztján elsőszámú szerepkört harcolt ki magának. Grétivel kapcsolatban egyébként furcsa érzéseink lehetnek: egyrészt évek óta a felnőtt keret tagja, alig múlt tizenhat, amikor 2015 novemberében debütált az NB I-ben, másrészt még mindig csak huszonegy (!) éves, vagyis nem tűnik nagy kockázatnak kijelenteni, hogy a jövőben túllövi majd a hetvennyolcat.

S már bajnoknak vallhatja magát! Az idénybeli kedvenc fotóiból válogatott összeállításból is kitűnik, mekkora örömet jelent ez számára.

„Nagyon szeretem azt a képet, amelyiken a barátnőimmel tartjuk a kupát, a háttérben pedig a szurkolókat is látni. Emlékszem azokra a pillanatokra, fantasztikus érzés volt mindezt átélni. A másik fotón épp pezsgőfürdőt kapok a hátamra, nyakamra – azt nem tudom, hogy ki volt a tettes, csak arra emlékszem, hogy valaki hátulról nagyon lelocsolt minket. Ahogy látszik a fotón, nem is tudtam mit tenni, csak örültem neki, úgy mosolygok, hogy az összes fogam kilátszik… A bajnoki érmet otthon a junior világbajnoki arany mellé tettem, az ágyam fölé. Ott van az a mez, amelyben a vb-döntőt játszottam, rajta az érem, és mellette a mostani, utolsó bajnokin viselt mez, aláírattam a csapattársakkal, és ráakasztottam az aranyérmet.”

Bárkit kérnénk meg arra, hogy Grétit jellemezze, a mosolygós jelző biztosan ott lenne a felsorolásban. Válogatott kézilabdázónk közvetlen, nyitott személyiségéhez társul, hogy szinte mindig mosolyog, épp ezért különleges, amikor egy-egy nagyobb téttel bíró meccsen tőle szokatlan érzelmek is az arcára ülnek.

„Ezzel is le tudom mérni magamon, hogy mennyire nagy a tét, vagy mennyire szoros a meccs. Az a kép, amelyiken egyedül vagyok egy gólörömnél, Debrecenben készült. Emlékszem, ott, azon a meccsen, közben azt vettem észre, hogy teljesen más állapotba kerültem. Általában mosolygós vagyok, úgy örülök a góloknak, de valami akkor kiszakadt belőlem.”

Két fényképen kézilabdázónk a levegőben látható, ez pedig azért érdekes, mert az ugró képesség az egyik legnagyobb erőssége a megbízhatósága mellett.

„Sokat segít a felugrás a helyzetek kihasználásában. Érzem, hogy a kezemet nem tudom még annyira magabiztosan használni, mint szeretném, meg kell még jobban erősítenem és a testemet is, de ha jól sikerül az ugrás, van helyem és időm a lövésre.”

Gréti egyik kiválasztott pillanata, amikor Kovacsics Anikóval vált néhány szót meccs közben, s ez sem véletlen. Csapatkapitányunk jó néhány hasznos tanáccsal ellátja, az utolsó meccs után pedig azt is elárulta neki, mióta a sérülése miatt kívülről, >>szurkolóként<< figyeli a meccseket, még jobban feltűnt neki csapattársa zsenialitása – ahogy fogalmaz, a kedvenc >>játékosa<< lett.

„Az utolsó meccs után súgta a fülembe, de azóta is a hatása alatt vagyok. Sosem gondoltam volna, hogy valaha ilyet mond vagy gondol. Meccsek közben nagyon erősen koncentrálok, amikor a pályán vagyok, csak az létezik, ami ott történik. Azt szokta még Misi (Kovacsics Anikó - a szerk.) mondani, hogy nagyon magasra ugrom, hogy épp ezért ne is gondolkozzak semmin, csak ugorjak fel és abból úgy is látom majd, hogy hova lehet lőni.”

Cikkajánló

Kovacsics Anikó megsérült, véget ért számára az olimpia

A magyar női kézilabda-válogatott és az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatkapitányának a válla sérült meg.

Legutóbb a legjobb négybe masírozott válogatottunk

A magyar női kézilabda-válogatott közel volt az éremszerzéshez a 2008-as olimpián.

Az ötödik hely akkor csalódást jelentett

Athénban a két fontos, hozzánk hasonló játékerőt képviselő rivális elleni meccsét elveszítette válogatottunk.

A legnagyobb, mégis fájdalmas siker született 2000-ben

A magyar női kézilabda-válogatott Sydney-ben szerzett ezüstérme a sportág legnagyobb sikere.

Kökény Beatrix vezetésével újra dobogón végeztünk

Másfél évtized után tért vissza az olimpiára a magyar női kézilabda-válogatott – bronzéremmel ünnepelte.

Kisorsolták az NB I fordulóit

Címvédő női csapatunk a 9. és a 22. fordulóban találkozik legnagyobb riválisával, a fiúk Kecskeméten kezdenek.

Bíró Blanka nagyon várja már az első meccset

Az utazásról és a körülményekről is mesélt kapusunk, aki egyre jobban megszokja a tokiói körülményeket.

1980, Moszkva: az edzőlegenda távozása után nem ment

1980-ban játszottuk az első olyan olimpiai női kézilabdameccset, amelyen egy Fradi-játékos se lőtt gólt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most