2021. november 28.
Másodszor csak egygólos vereség a franciáktól
A szünetben még négy góllal vezetett a magyar válogatott, végül azonban szoros vereséget szenvedett.

Második, egyben a világbajnokság előtti utolsó hivatalos felkészülési mérkőzését játszotta Párizsban, Franciaország ellen a magyar női kézilabda-válogatott. Ráfért a gyakorlás a mieinkre, hiszen elsősorban kényszerűség miatt jelentősen átalakult a magyar válogatott összetétele, így közel sem állíthatjuk, hogy a mieink készen állnának már a vb-re. Pénteken is egymással gyakorolt a két fél, akkor az első félidő abszolút a hazaiakról szólt (18-9), a másodikban azonban sikerült csökkenteni a kilencgólos hátrányon, és végül 33-28-as vereséggel zártunk.

A vasárnap koraesti meccsen inkább a pénteki második félidőt láthattuk viszont, még akkor is, ha két kapufával kezdtünk. Az első percekben a franciáknál volt az előny, de 5-4-nél már mi vezettünk, és ügyesen használtuk ki az olimpiai bajnok szokatlanul sok eladott labdáját. A játékrész közepén, tíz lőtt gólnál nagyon leragadtak a hazaiak, mi viszont rendre túljártunk Laura Glauzer eszén, és négygólos előnyt építettünk (10-14). Ezt látva másodszor is időt kért a franciák szövetségi kapitánya, de csak minimálisan tudott változtatni a játék menetén – kettőre zárkózott csapata, ám két Bordás-góllal még a szünet előtt visszaállítottuk a közte négyet (14-18).

Érezhető volt, hogy Franciaország messze elmarad a legjobbjától, és sajnos a szünet után jelentősen fel is javult a teljesítménye. 6-1-es rohamot produkált, visszavette a vezetést, pedig Golovin Vlagyimir még időkéréssel is próbálkozott. Szövetségi kapitányunk a bátorságot hiányolta leginkább a játékból, de aztán elégedetten szemlélhette, hogy a negyvenedik perc körül újra az első félidei lendületet és vállalkozó kedvet láthatta övéin. Klujber Katrin óriási góljával megint mi álltunk jobban, pedig ebben a periódusban mi adtunk el közel annyi labdát, mint amennyit korábban a franciák.

A véghajrához közeledve rendre a hazaiak kerültek előnybe, de többször is visszakapaszkodtunk kétgólos hátrányból, ez pedig feltétlenül pozitív a világbajnokság előtt – még akkor is, ha csak tét nélküli találkozóról volt szó. Az utolsó két percet is mínusz kettőnél kezdhettük, de a meccs legvégén még az egyenlítés lehetősége is felcsillant. Nyolc másodperc azonban nem volt elegendő ahhoz, hogy helyzetet alakítsunk ki, csak egy blokkolt lövésre futotta, így egy góllal, 29-28-ra kikaptunk az olimpiai bajnoktól.

A ferencvárosi játékosok közül Klujber Katrin töltötte a legtöbb időt a pályán, Márton Gréta az első, Kovács Anett a második félidőt játszotta végig, Bíró Blanka pedig mintegy húsz percet védett. Folytatás már élesben, Spanyolországban, december 2-án.

NŐI KÉZILABDA
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FRANCIAORSZÁG–MAGYARORSZÁG 29–28 (14–18)
Párizs, 3000 néző. Vezette: Hamidi, Belhiri (algériaiak)
FRANCIAORSZÁG: Glauser – Coatanea 3, Flippes 1, Edwige 2, Horacek 11 (8), Nze Minko 2, C. Lassource 2. Csere: Gabriel (kapus), Zaadi 1, Nocandy 2, Niakaté, Sercien-Ugolin 2, Ondono, Valentini, Granier 3. Szövetségi kapitány: Olivier Krumbholz
MAGYARORSZÁG: Szikora – Lukács V. 3, Klujber 6 (1), Vámos P. 2, Szabó Laura, Háfra N. 4, Márton G. 2. Csere: Szemerey, Bíró B. (kapusok), Planéta 2 (2), Bordás 4, Tóth Eszter 2, Kácsor 1, Albek, Kovács Anett 2, Schatzl Nadine. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
Az eredmény alakulása. 6. perc: 4–4. 10. p.: 5–7. 16. p.: 8–8. 21. p.: 9–11. 25. p.: 10–14. 33. p.: 17–18. 40. p.: 21–19. 42. p.: 22–23. 48. p.: 25–25. 51. p.: 28–26. 56. p.: 29–27. 
Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Hétméteresek: 9/8, ill. 4/3
MESTERMÉRLEG
Golovin Vlagyimir: – Az első félidő első huszonöt percében jó teljesítményt nyújtottunk szinte minden játékelemben, a visszarendeződésben is. Ha a szünetig még nagyobbra hizlaljuk a különbséget, akkor talán tovább tartott volna az előnyünk és még jobb eredményt érünk el az olimpiai bajnok otthonában. De ebből a meccsből így is tudunk építkezni a világbajnokságra. Hasznos felkészülés volt.

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin