2019. augusztus 2.
Másodszor is legyőztük a Debrecent
A DVSC elleni második edzőmérkőzésen sokkal simábban nyert női kézilabdacsapatunk, mint kedden.

Úgy tűnik, a Debrecent jobban megfogta a mieinkkel közös edzőtábor, legalábbis a hetet lezáró edzőmérkőzést női kézilabdacsapatunk kezdte jobban, méghozzá sokkal jobban. Tizenöt és fél perc alatt tizenhárom gólt lőttünk, közben pedig csak ötöt kaptunk úgy, hogy eddig a keddi találkozó legjobbjai közül Pásztor Noémi és Bíró Blanka pályára se került. Az említett két játékos hiánya egyébként csak akkor tűnt fel, amikor Nono játékra jelentkezett az első félidő derekán, egyébként a kapuban Szemerey Zsófi, mezőnyben pedig épp, aki lehetőséget kapott remekül oldotta meg a feladatot. Ráadásul szemre is tetszetősen játszottunk: Háfra Noémi okosan váltogatta a célba vett sarkokat, Klujber Katrin hibátlanul lőtte a „visszákat” és az is megesett, hogy Lukács Viktória a sarokból játszotta meg a beálló posztjára keveredő Schatzl Nadine-t. Amikor meg a játékrész hajrájában – debreceni szempontból – végre lekerült a pályáról a védekezésünk két alappillére Danick Snelder és Djurdjina Malovics, akkor jött Mészáros Rea és úgy halászta el kétszer is a labdát a Loki beállója elől, hogy abból még indulhattunk is. Szóval, kiváló kézilabdát mutattak lányaink a nyilvánvalóan fáradtabban mozgó debreceniek ellen – a szünetre kilenc gólos vezetéssel mehettünk.

A második félidőt ugyancsak jól indítottuk, a kapuban Bíró Blanka egyből két bravúrral szállt be a játékba, támadásban pedig Klivinyi Kinga villogott. Aztán 24-12 után törvényszerűen kicsit alábbhagyott a koncentráció, és vélhetően nálunk is fogyott az energia, mert jóval többet hibáztunk, mint eddig. Egyáltalán a mérkőzés színvonala is elmaradt a második félidőben a korábbiakban látottól, de ez egy ilyen sűrű és feszes hét utolsó napjának estéjén aligha lehet meglepő. Így a második félidőben - főként a lerohanásból szerzett góljainak köszönhetően - valamelyest kozmetikázott az eredményen a DVSC, amely ezzel elkerülte a súlyosabb vereséget. Sőt, a végéredmény még szűkebb lett, mint kedden volt, pedig a játék képe jó negyvenöt percen át sokkal simább volt, mint három nappal ezelőtt.

Az edzőtábor ezzel véget ért női kézilabdacsapatunk számára, hétfőtől újra az Elek Gyula Arénában készülnek lányaink, kedden 14:30-tól pedig nyilvános edzőmérkőzésen fogadják a svájci Zug együttesét.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

FTC-Rail Cargo Hungaria - DVSC Schaeffler 33-28 (21-12)
A Ferencváros gólszerzői: 
Háfra Noémi 6, Klujber Katrin 5, Schatzl Nadine 4, Danick Snelder 4, Klivinyi Kinga 3, Lukács Viktória 3, Háfra Luca 2, Djurdjina Malovic 2, Tóth Nikolett 1, Emilie Christensen 1, Pásztor Noémi 1, Bánfai Kíra 1.

Cikkajánló

Nehéz meccsre számíthatunk a Vác otthonában

Női kéziseink következő ellenfele az utolsó percekig kiélezett csatát vívott a Győr ellen a múlt hét végén.

Megvan az Esbjerg elleni negyeddöntő időpontja

Tavaly a BL-elődöntőben, ezúttal egy körrel korábban találkozik női kézilabdacsapatunk az Esbjerggel.

„Megmutattuk, mennyire akartuk ezt a negyeddöntőt!”

Vezetőedzőnk szerint Angela Malestein világklasszis produkciót nyújtott női kéziseink bresti visszavágóján.

Fordítottunk Franciaországban, továbbjutottunk a BL-ben

Valóban volt még tartalék a csapatban, fordítottunk a Brest ellen és bejutottunk a legjobb nyolc közé!

Nehezebb a helyzet, mint egy hete, de nem lehetetlen

Kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia női kéziseinknek a legjobb nyolc közé jutáshoz.

Megvan a női válogatott kerete az olimpiai selejtezőre

A magyar női kézilabda-válogatott előbb EHF Euro Cup mérkőzéseken, majd olimpiai selejtezőn lép pályára.

Közte húsz az MTK ellen - látványos játékkal nyertünk

Női kézilabdacsapatunk már a mérkőzés elején eldöntötte a két pont sorsát, fiataljaink is jól teljesítettek.

Harmadszor is legyőznénk az MTK-t az idény során

Női kézilabdacsapatunk kedden hazai pályán találkozik az MTK-val a bajnokság tizenhetedik fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin