2019. augusztus 2.
Másodszor is legyőztük a Debrecent
A DVSC elleni második edzőmérkőzésen sokkal simábban nyert női kézilabdacsapatunk, mint kedden.

Úgy tűnik, a Debrecent jobban megfogta a mieinkkel közös edzőtábor, legalábbis a hetet lezáró edzőmérkőzést női kézilabdacsapatunk kezdte jobban, méghozzá sokkal jobban. Tizenöt és fél perc alatt tizenhárom gólt lőttünk, közben pedig csak ötöt kaptunk úgy, hogy eddig a keddi találkozó legjobbjai közül Pásztor Noémi és Bíró Blanka pályára se került. Az említett két játékos hiánya egyébként csak akkor tűnt fel, amikor Nono játékra jelentkezett az első félidő derekán, egyébként a kapuban Szemerey Zsófi, mezőnyben pedig épp, aki lehetőséget kapott remekül oldotta meg a feladatot. Ráadásul szemre is tetszetősen játszottunk: Háfra Noémi okosan váltogatta a célba vett sarkokat, Klujber Katrin hibátlanul lőtte a „visszákat” és az is megesett, hogy Lukács Viktória a sarokból játszotta meg a beálló posztjára keveredő Schatzl Nadine-t. Amikor meg a játékrész hajrájában – debreceni szempontból – végre lekerült a pályáról a védekezésünk két alappillére Danick Snelder és Djurdjina Malovics, akkor jött Mészáros Rea és úgy halászta el kétszer is a labdát a Loki beállója elől, hogy abból még indulhattunk is. Szóval, kiváló kézilabdát mutattak lányaink a nyilvánvalóan fáradtabban mozgó debreceniek ellen – a szünetre kilenc gólos vezetéssel mehettünk.

A második félidőt ugyancsak jól indítottuk, a kapuban Bíró Blanka egyből két bravúrral szállt be a játékba, támadásban pedig Klivinyi Kinga villogott. Aztán 24-12 után törvényszerűen kicsit alábbhagyott a koncentráció, és vélhetően nálunk is fogyott az energia, mert jóval többet hibáztunk, mint eddig. Egyáltalán a mérkőzés színvonala is elmaradt a második félidőben a korábbiakban látottól, de ez egy ilyen sűrű és feszes hét utolsó napjának estéjén aligha lehet meglepő. Így a második félidőben - főként a lerohanásból szerzett góljainak köszönhetően - valamelyest kozmetikázott az eredményen a DVSC, amely ezzel elkerülte a súlyosabb vereséget. Sőt, a végéredmény még szűkebb lett, mint kedden volt, pedig a játék képe jó negyvenöt percen át sokkal simább volt, mint három nappal ezelőtt.

Az edzőtábor ezzel véget ért női kézilabdacsapatunk számára, hétfőtől újra az Elek Gyula Arénában készülnek lányaink, kedden 14:30-tól pedig nyilvános edzőmérkőzésen fogadják a svájci Zug együttesét.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

FTC-Rail Cargo Hungaria - DVSC Schaeffler 33-28 (21-12)
A Ferencváros gólszerzői: 
Háfra Noémi 6, Klujber Katrin 5, Schatzl Nadine 4, Danick Snelder 4, Klivinyi Kinga 3, Lukács Viktória 3, Háfra Luca 2, Djurdjina Malovic 2, Tóth Nikolett 1, Emilie Christensen 1, Pásztor Noémi 1, Bánfai Kíra 1.

Cikkajánló

Drámai, egygólos győzelem az Érd ellen

Hiába kezdtünk jól, az Érd visszakapaszkodott, és óriási harcra késztetett minket.

Bajnoki rangadó jön az Érd ellen

Komoly menetelésből érkezik a Népligetbe az Érd, a bajnokik mellett az EHF-kupában is vitézkedik.

Nyerj két VIP-jegyet és egy dedikált mezt!

Az EHF választása alapján a hét mérkőzését játssza női kézilabdacsapatunk a CSM Bucuresti ellen.

Fölényes győzelemmel hangoltunk a két rangadóra

Az első perctől kezdve dominált női kézilabdacsapatunk, amely végül nagyon megverte a Szombathelyt.

Újra itthon játszik női kézilabdacsapatunk

Négy idegenbeli mérkőzést követően az új évben először lép pályára a Ferencváros az Elek Gyula Arénában.

Elek Gábor és Danyi Gábor vezeti a magyar válogatottat

Vezetőedzőnk a Győr szakvezetőjével közösen március 31-ig szóló megbízást kapott.

Jó kezdés után két pontot szereztünk

Mindkét félidő elején fölényben játszottunk, és az ekkor szerzett előny eldöntötte a meccset.

Elek Gábor őszinte véleménye 2019-ről

Női kézilabdacsapatunk vezetőedzője örömről, bánatról és tapasztalatokról beszélt évértékelőjében – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most