2019. augusztus 2.
Másodszor is legyőztük a Debrecent
A DVSC elleni második edzőmérkőzésen sokkal simábban nyert női kézilabdacsapatunk, mint kedden.

Úgy tűnik, a Debrecent jobban megfogta a mieinkkel közös edzőtábor, legalábbis a hetet lezáró edzőmérkőzést női kézilabdacsapatunk kezdte jobban, méghozzá sokkal jobban. Tizenöt és fél perc alatt tizenhárom gólt lőttünk, közben pedig csak ötöt kaptunk úgy, hogy eddig a keddi találkozó legjobbjai közül Pásztor Noémi és Bíró Blanka pályára se került. Az említett két játékos hiánya egyébként csak akkor tűnt fel, amikor Nono játékra jelentkezett az első félidő derekán, egyébként a kapuban Szemerey Zsófi, mezőnyben pedig épp, aki lehetőséget kapott remekül oldotta meg a feladatot. Ráadásul szemre is tetszetősen játszottunk: Háfra Noémi okosan váltogatta a célba vett sarkokat, Klujber Katrin hibátlanul lőtte a „visszákat” és az is megesett, hogy Lukács Viktória a sarokból játszotta meg a beálló posztjára keveredő Schatzl Nadine-t. Amikor meg a játékrész hajrájában – debreceni szempontból – végre lekerült a pályáról a védekezésünk két alappillére Danick Snelder és Djurdjina Malovics, akkor jött Mészáros Rea és úgy halászta el kétszer is a labdát a Loki beállója elől, hogy abból még indulhattunk is. Szóval, kiváló kézilabdát mutattak lányaink a nyilvánvalóan fáradtabban mozgó debreceniek ellen – a szünetre kilenc gólos vezetéssel mehettünk.

A második félidőt ugyancsak jól indítottuk, a kapuban Bíró Blanka egyből két bravúrral szállt be a játékba, támadásban pedig Klivinyi Kinga villogott. Aztán 24-12 után törvényszerűen kicsit alábbhagyott a koncentráció, és vélhetően nálunk is fogyott az energia, mert jóval többet hibáztunk, mint eddig. Egyáltalán a mérkőzés színvonala is elmaradt a második félidőben a korábbiakban látottól, de ez egy ilyen sűrű és feszes hét utolsó napjának estéjén aligha lehet meglepő. Így a második félidőben - főként a lerohanásból szerzett góljainak köszönhetően - valamelyest kozmetikázott az eredményen a DVSC, amely ezzel elkerülte a súlyosabb vereséget. Sőt, a végéredmény még szűkebb lett, mint kedden volt, pedig a játék képe jó negyvenöt percen át sokkal simább volt, mint három nappal ezelőtt.

Az edzőtábor ezzel véget ért női kézilabdacsapatunk számára, hétfőtől újra az Elek Gyula Arénában készülnek lányaink, kedden 14:30-tól pedig nyilvános edzőmérkőzésen fogadják a svájci Zug együttesét.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

FTC-Rail Cargo Hungaria - DVSC Schaeffler 33-28 (21-12)
A Ferencváros gólszerzői: 
Háfra Noémi 6, Klujber Katrin 5, Schatzl Nadine 4, Danick Snelder 4, Klivinyi Kinga 3, Lukács Viktória 3, Háfra Luca 2, Djurdjina Malovic 2, Tóth Nikolett 1, Emilie Christensen 1, Pásztor Noémi 1, Bánfai Kíra 1.

Cikkajánló

Véglegesek a Bajnokok Ligája-időpontok

Női kézilabdacsapatunk az ősz során ötször szombaton, egyszer pedig vasárnap lép pályára a Bajnokok Ligájában.

Jegyek az első bajnokira!

Érden kezdi a 2019/2020-as szezont női kézilabdacsapatunk, a vendégszektorba szerdán lehet belépőt vásárolni.

Díjeső, BL-szintű csata és egygólos vereség

Az első félidőben sokáig magabiztosan vezettünk, a másodikban ugyanakkor futottunk a Valcea után.

Új, Gyémánt fokozatú szponzor női kézilabdacsapatunknál

Szponzorációs szerződést kötött a Lidl Magyarország és az FTC Kézilabdasport Nonprofit Kft.

Egy rossz és egy jó félidő, de így is győztünk

Rengeteg gólt kaptunk az első játékrészben, de a fordulás után összeállt a védekezés, és legyőztük a Vácot.

Szucsánszki Zita és Elek Gábor megmutatta kisfiát

Exkluzív felvételek! Elek Leventét először a Fradi TV-ben ismerheti meg ország-világ – VIDEÓ!

Zsigmond-parádéval Európa-bajnok az U17-es válogatott!

A ferencvárosi kapus káprázatos teljesítménnyel alapozta meg az U17-es női kézilabda-válogatott Eb-aranyát.

Nagy hőségben vertük biztosan a Ljubljanát

Tömött lelátók előtt győzte le női kézilabdacsapatunk Nagykanizsán a Krim Ljubljanát felkészülési mérkőzésen.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most