2019. augusztus 2.
Másodszor is legyőztük a Debrecent
A DVSC elleni második edzőmérkőzésen sokkal simábban nyert női kézilabdacsapatunk, mint kedden.

Úgy tűnik, a Debrecent jobban megfogta a mieinkkel közös edzőtábor, legalábbis a hetet lezáró edzőmérkőzést női kézilabdacsapatunk kezdte jobban, méghozzá sokkal jobban. Tizenöt és fél perc alatt tizenhárom gólt lőttünk, közben pedig csak ötöt kaptunk úgy, hogy eddig a keddi találkozó legjobbjai közül Pásztor Noémi és Bíró Blanka pályára se került. Az említett két játékos hiánya egyébként csak akkor tűnt fel, amikor Nono játékra jelentkezett az első félidő derekán, egyébként a kapuban Szemerey Zsófi, mezőnyben pedig épp, aki lehetőséget kapott remekül oldotta meg a feladatot. Ráadásul szemre is tetszetősen játszottunk: Háfra Noémi okosan váltogatta a célba vett sarkokat, Klujber Katrin hibátlanul lőtte a „visszákat” és az is megesett, hogy Lukács Viktória a sarokból játszotta meg a beálló posztjára keveredő Schatzl Nadine-t. Amikor meg a játékrész hajrájában – debreceni szempontból – végre lekerült a pályáról a védekezésünk két alappillére Danick Snelder és Djurdjina Malovics, akkor jött Mészáros Rea és úgy halászta el kétszer is a labdát a Loki beállója elől, hogy abból még indulhattunk is. Szóval, kiváló kézilabdát mutattak lányaink a nyilvánvalóan fáradtabban mozgó debreceniek ellen – a szünetre kilenc gólos vezetéssel mehettünk.

A második félidőt ugyancsak jól indítottuk, a kapuban Bíró Blanka egyből két bravúrral szállt be a játékba, támadásban pedig Klivinyi Kinga villogott. Aztán 24-12 után törvényszerűen kicsit alábbhagyott a koncentráció, és vélhetően nálunk is fogyott az energia, mert jóval többet hibáztunk, mint eddig. Egyáltalán a mérkőzés színvonala is elmaradt a második félidőben a korábbiakban látottól, de ez egy ilyen sűrű és feszes hét utolsó napjának estéjén aligha lehet meglepő. Így a második félidőben - főként a lerohanásból szerzett góljainak köszönhetően - valamelyest kozmetikázott az eredményen a DVSC, amely ezzel elkerülte a súlyosabb vereséget. Sőt, a végéredmény még szűkebb lett, mint kedden volt, pedig a játék képe jó negyvenöt percen át sokkal simább volt, mint három nappal ezelőtt.

Az edzőtábor ezzel véget ért női kézilabdacsapatunk számára, hétfőtől újra az Elek Gyula Arénában készülnek lányaink, kedden 14:30-tól pedig nyilvános edzőmérkőzésen fogadják a svájci Zug együttesét.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

FTC-Rail Cargo Hungaria - DVSC Schaeffler 33-28 (21-12)
A Ferencváros gólszerzői: 
Háfra Noémi 6, Klujber Katrin 5, Schatzl Nadine 4, Danick Snelder 4, Klivinyi Kinga 3, Lukács Viktória 3, Háfra Luca 2, Djurdjina Malovic 2, Tóth Nikolett 1, Emilie Christensen 1, Pásztor Noémi 1, Bánfai Kíra 1.

Cikkajánló

Nagyon kellett már: könnyedén nyertünk Szenegál ellen!

Eldőlt, hogy pénteken 11 órától ki-kimeccset játszunk a románok ellen - aki nyer, az jut a középdöntőbe.

Napi cuki: Elek Levente ellopta a show-t a fotózáson

Kicsoda „bolond zsiráf” és miért, jó, ha Elek Gáboréknál van? Most kiderül! – VIDEÓ!

A kulcspillanatokban mindig mi rontottunk és kikaptunk

Fordulatos, kiélezett mérkőzésen egyetlen gólos vereséget szenvedtünk Montenegró ellen a világbajnokságon.

Az őszi célt túlteljesítették!

A felnőtt másodosztályban szereplő ificsapatunk a Kecskemét elleni is győzni tudott.

Jegyinfó a BL-meccsekre és a Győr elleni bajnokira

December 29-én fogadjuk az Elek Gyula Arénában az idén minden sorozatban hibátlan ETO-t.

Gyenge teljesítmény, kikaptunk a spanyoloktól

Nagyon gyenge kezdés után gyakorlatilag esélyünk sem volt a világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Könnyed játékkal indítottuk a világbajnokságot

Kétszer hét percre tudta megnehezíteni a dolgunkat Kazahsztán, amely nagy kiütésbe szaladt bele.

Szucsánszki Zita góllal tért vissza a pályára - VIDEÓ!

A gyermekvállalása óta most először edzőmérkőzésen ismét pályára lépett a klasszis irányítónk.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most