2020. december 30.
Megérdemelt győzelemmel búcsúztattuk az évet
Már az első percekben elléptünk a dunaújvárosiaktól, és végig megőriztük a magabiztos előnyt.

„A mérkőzés adhat arra választ majd, hogy sikerült-e kiheverni az Európa-bajnokság csalódását” – mondta jó egy órával a kezdés előtt Elek Gábor az M4 kamerái előtt. Ez tűnt a legnagyobb kérdésnek női kézilabdacsapatunk Dunaújváros elleni mérkőzését megelőzően – afelől nem lehetett kétségünk, hogy a miénk a jobb csapat, de a december igencsak megerőltető volt játékosaink többségének, s főként lelkileg.

Az Európa-bajnokság után nem sok idő volt a közös munkára, december 26-tól készülhetett együtt újra a teljes keret, igaz, az ősz után már az is pozitívumként említhető, hogy mindenki készülhetett a Dunaújváros ellen. Ez azt is jelentette, hogy a szezon során először egy játékosunk – Tóth Nikolett volt a kimaradó – kizárólag edzői döntés miatt ülhetett csak a lelátón.

A meccs első felében aztán szerencsére keveset fedezhettünk csak fel az Eb nyomaiból, bár az első támadásunknál nagyjából az ötödik passz az oldalvonalon túl landolt. Nagyon jól védekeztünk, és ezzel nem is tudtak mit kezdeni a hazaiak, a hatodik percben, 1-5-nél máris időt kellett kérniük. A lerohanásaink így sem fogytak el, ezek végén pedig Angela Malestein nem igazán könyörült a korábbi ferencvárosi kapusnak, Hlogyik Petrának, vagyis az előnyünk folyamatosan nőtt. A huszadik percben, Kisfaludy Anett góljával vezettünk először kilenccel, s noha a hazaiak egy 3-0-s sorozattal nem sokkal később a differencia harmadát eltüntették, a szünetre újra visszaállt a közte kilenc.

Szépen megoszlottak a gólok a mieinknél, Angela Malestein ötig jutott harminc perc alatt, a másik tizenöt találatunkon viszont kilencen osztoztak, de Janurik Kinga teljesítménye is dicséretet érdemelt.

A kilencgólos előny nyugodt második félidőt ígért, igaz, ehhez az kellett, hogy ne lankadjon a figyelem. Az újrakezdést követő első percek ebből a szempontból fontosak voltak, és szerencsére Fradi-gólokat hozott még úgy is, hogy picit talán visszaesett a sebesség. Hat és fél perc telt el a második játékrészből, mire az első Kohász-gólt elkönyvelhettük, de tizenkettőnél távolabb ekkor sem értünk, a támadásainkba kicsit több hiba csúszott. A magabiztos előny tudatában ez valahol törvényszerű volt, mégis bosszantotta Elek Gábort, ezért időt kért és igyekezett rendezni a sorokat.

Nem sok izgalom maradt a végére, az már jóval korábban eldőlt, hogy győzelemmel búcsúztatjuk 2020-at, az utolsó percekben már csak a mértéke volt a kérdés. Végül tizenhárom góllal, 35-22-re győztünk és jó kedvűen várhatjuk az új évet, amelynek második napján máris folytatódik számunkra a bajnokság.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
20. forduló

DKKA - FTC-Rail Cargo Hungaria 22-35 (11-20)
Dunaújváros, zárt kapuk mögött. V: Felhő, Öcsi
DUNAÚJVÁROS: Hlogyik – Mihály P. 2, Ferenczy F. 2, Bulath 6 (1), Nick 1, Barján, Kazai 2. Csere: Wéninger (kapus), Szalai B. 5, Moutsogianni, Román 2 (1), Horváth G. 1, Schatzl Natalie 1. Edző: Vágó Attila
FTC: Janurik – Malestein 9 (2), Klujber 6 (4), Kovacsics 1, Behnke 1, Bölk 3, Schatzl Nadine 4. Csere: Csiszár-Szekeres, Szucsánszki 2, Háfra N., Kisfaludy 3, Kovács Anett 4, Stolle, Pásztor N. 1, Márton G. 1. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 7. perc: 1–6. 12. p.: 5–9. 22. p.: 7–16. 38. p.: 12–24. 56. p.: 18–33
Kiállítások: 8, ill. 16 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 8/6
MESTERMÉRLEG
Vágó Attila: – Kár az első tizenöt-húsz percért, nagyon rosszul kezdtünk, ez meghatározta a mérkőzés későbbi alakulását is. Támadásban több labdát eladtunk, ezekből az ellenfél könnyű gólokat lőtt. Nem tudtunk extázisba kerülni, ami elengedhetetlen lett volna a jobb eredmény eléréséhez.
Elek Gábor: – Hosszú idő után játszott ismét együtt tétmérkőzésen a csapat, ezért is volt kiemelten fontos az eredményes szereplés. Az első játékrésszel maradéktalanul elégedett lehetek, sok gyors gólt szereztünk. A folytatás után több, kiállítást jelentő hibát követtünk el, ezekért kár, de összességében jól teljesítettünk. Nehéz, sűrű időszak következik, örömteli, hogy egy magabiztos győzelemmel vághatunk bele.

Cikkajánló

Ahogy vártuk, meg kellett küzdeni a két váci pontért

A második félidőben mindent megpróbált a Vác, de álltuk a sarat és újabb két ponttal gazdagodtunk.

Nehéz meccsre számíthatunk a Vác otthonában

Női kéziseink következő ellenfele az utolsó percekig kiélezett csatát vívott a Győr ellen a múlt hét végén.

Megvan az Esbjerg elleni negyeddöntő időpontja

Tavaly a BL-elődöntőben, ezúttal egy körrel korábban találkozik női kézilabdacsapatunk az Esbjerggel.

„Megmutattuk, mennyire akartuk ezt a negyeddöntőt!”

Vezetőedzőnk szerint Angela Malestein világklasszis produkciót nyújtott női kéziseink bresti visszavágóján.

Fordítottunk Franciaországban, továbbjutottunk a BL-ben

Valóban volt még tartalék a csapatban, fordítottunk a Brest ellen és bejutottunk a legjobb nyolc közé!

Nehezebb a helyzet, mint egy hete, de nem lehetetlen

Kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia női kéziseinknek a legjobb nyolc közé jutáshoz.

Megvan a női válogatott kerete az olimpiai selejtezőre

A magyar női kézilabda-válogatott előbb EHF Euro Cup mérkőzéseken, majd olimpiai selejtezőn lép pályára.

Közte húsz az MTK ellen - látványos játékkal nyertünk

Női kézilabdacsapatunk már a mérkőzés elején eldöntötte a két pont sorsát, fiataljaink is jól teljesítettek.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin