2022. szeptember 10.
Megérdemelt siker, győzelemmel kezdtük a BL-t!
Az első félidő hajrájában egyszer átvette a vezetést az Odense, de a másodikban már nem adtunk esélyt.

A kezdés nagyon rendben volt!

Még csak az idény második hetében járunk, de máris Bajnokok Ligája-rangadón kellett bizonyítania női kézilabdacsapatunknak, hiszen szombaton délután elrajtolt az elsőszámú nemzetközi kupasorozat, és az első fordulóban rögtön a dán bajnok Odense volt az ellenfél. A bemutatások után egy rövid időre még az előző évadra is visszagondolhattunk, hiszen most kapta meg Angela Malestein az előző kiírás legjobb jobbszélsőjének járó díját, de aztán tényleg útjára indult a labda, miközben a szurkolók rázendítettek az első dalra.

Örömmel tehették mindezt, mert jó ritmusban vetettük magunkat a csatába, főként Janurik Kinga klasszis védéseinek köszönhetően gyorsan előnybe kerültünk. Látszólag elképesztő energiát és tartást adott a társaknak kapusunk teljesítménye, az pedig tovább erősítette a harci szellemet, hogy a hetedik percben 5-1-re vezettünk.

Még, ha Klujber Katrin lövései is utat találtak volna a kapuba, akkor lett volna igazán jó a hangulat – a helyzeteket jól teremtettük meg a válogatott átlövőnknek, csak épp a befejezés hibádzott. A 13. percben aztán végre betalált Keti, pedig ez tűnt az előzőkhez képest legkevésbé ígéretes lehetőségnek. Ekkor már hét a hat elleni játékkal igyekezett az Odense tartani a lépést, és össze is jött Ulrik Kirkely terve, sajnos jól tették-vették a labdát a játékosai, a következő periódusban minden támadásukból betaláltak, igaz, szerencsére mi is, így három-négy gólon ingadozott a különbség. A tizennyolcadik percben közel álltak ahhoz, hogy kettőre közeledjenek, de Sass Kincső a kapufára bűvölte a dánok hetesét.

Ezzel együtt is látszott, hogy rendezte sorait a dán bajnok, illetve sajnos a kapuban Reinhardt is alaposan feljavult, leragadtunk tíz találatnál, és a 28. percben az Odense zsinórban szerzett öt góljával átvette a vezetést (10-11). Csaknem tízperces gólcsendet zárt le Angela Malestein a harmadik góljával, ezzel egyenlített, majd a negyedikkel is ugyanezt érte el, így a szünetre döntetlennel (12-12) mehettünk az igazán kétarcú első félidő után.

Nem sokan értették, és még kevesebben, konkrétan csak a dánok örülhettek a két német játékvezető ítéleteinek: bár a mérkőzés hevében nem könnyű mindig jól ítélni, de ötből egy-egy belemenést meg kellett volna fújni, és a betöréseink után is érthetetlen módon maradt el többször a hetes.

Persze, ha így is van eredmény, akkor kevésbé bosszantó a helyzet, és a második félidő első tíz perce megint varázslatosra sikerült. Emily Bölk mutatta meg klasszisát, majd Andrea Lekics góljának is elismerően tapsolhattunk, és igazán dicsérhető volt a Klujber–Malestein „jobbszárny” is. Balkezeseink hátul labdaszerzésekkel, elöl gólokkal jelentkeztek, és ekkor látszott igazán, hogy mennyit jelent a csapatnak Klujber teljesítménye.

A meccs során először öt gólra távolodtunk (21-16), és még tovább hizlalhattuk volna a különbséget, ha Malestein nem kapkodja el az üres kapura elengedett ívelését. Félhettünk, hogy ettől nehogy fordulat jöjjön, de szerencsére nagyon egyben voltunk a második félidőben, így négynél közelebb nem ért az Odense, és az utolsó tíz percre plusz hatnál fordulhattunk.

A hajrára elfogytak a látványos gólok és megmozdulások - pedig előtte bőven volt ezekből! -, de ez már senkit sem zavart a lelátón, az utolsó percet talpon ünnepelte végig minden szurkoló. Negyedórányi megingást leszámítva jól játszva, és teljesen megérdemelten szerezte meg női kézilabdacsapatunk a sorozatban az első idei sikerét, az első két pontját.

Jó volt tehát a kezdés a meccs elején, és jó a kezdés az egész sorozatot tekintve is!

BAJNOKOK LIGÁJA
A csoport, 1. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria – Odense (dán) 27-23 (12-12)
Helyszín: Érd Aréna, 1400 néző
Időpont: 2022. szeptember 10., 16 óra
Játékvezetők: Maike Merz, Tanja Kuttler (németek)
Gólszerzők: Bölk 7, Klujber 7, Malestein 7 (2), Lekics 3, Márton 2, Cvijics 1, ill. Frahm 7, Hojlund 5, Aardahl 4, Housheer 2,  Háfra 1, Iversen 1, Pedersen 1, Van Wetering 1, Ikehara 1. 

Cikkajánló

Ahogy vártuk, meg kellett küzdeni a két váci pontért

A második félidőben mindent megpróbált a Vác, de álltuk a sarat és újabb két ponttal gazdagodtunk.

Nehéz meccsre számíthatunk a Vác otthonában

Női kéziseink következő ellenfele az utolsó percekig kiélezett csatát vívott a Győr ellen a múlt hét végén.

Megvan az Esbjerg elleni negyeddöntő időpontja

Tavaly a BL-elődöntőben, ezúttal egy körrel korábban találkozik női kézilabdacsapatunk az Esbjerggel.

„Megmutattuk, mennyire akartuk ezt a negyeddöntőt!”

Vezetőedzőnk szerint Angela Malestein világklasszis produkciót nyújtott női kéziseink bresti visszavágóján.

Fordítottunk Franciaországban, továbbjutottunk a BL-ben

Valóban volt még tartalék a csapatban, fordítottunk a Brest ellen és bejutottunk a legjobb nyolc közé!

Nehezebb a helyzet, mint egy hete, de nem lehetetlen

Kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia női kéziseinknek a legjobb nyolc közé jutáshoz.

Megvan a női válogatott kerete az olimpiai selejtezőre

A magyar női kézilabda-válogatott előbb EHF Euro Cup mérkőzéseken, majd olimpiai selejtezőn lép pályára.

Közte húsz az MTK ellen - látványos játékkal nyertünk

Női kézilabdacsapatunk már a mérkőzés elején eldöntötte a két pont sorsát, fiataljaink is jól teljesítettek.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin