2020. szeptember 11.
Megérkezett a Rosztov, nálunk minden teszt negatív
Szombaton rajtol a Bajnokok Ligája, női kézilabdacsapatunk az orosz kirakatcsapattal találkozik.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy minden nehézség elhárul női kézilabdacsapatunk Bajnokok Ligája-rajtja elől: ami a legfontosabb, hogy együttesünk valamennyi tagjának negatív lett a csütörtök reggeli koronavírus-tesztje. Továbbá, az sem másodlagos a világban uralkodó helyzet ismeretében, hogy az ellenfél, a Rosztov-Don Isztambulon keresztül csütörtökön este megérkezett Magyarországra. További érdekesség, hogy a családi okok miatt augusztusban távozó vezetőedző, Ambros Martín helyére kinevezett Per Johansson nélkül, hiszen a Bukarestből ismerős svéd szakembernek gondjai vannak a vízum-igényléssel, ezért egyelőre nem találkozott csapatával. Szombaton Martín másodedzője, Hlavaty Tamás irányítja majd ellenfelünket, amelyből a korábbi érdi, Katarina Krpezs-Slezák és Mayssa Pessoa is hiányzik. Az oroszok kerete egyébként a miénkhez hasonlóan jelentősen átalakult a nyáron, kilenc játékos távozott (Ana Paula Rodrigues Belo, Lois Abbingh, Marina Sudakova, Anna Sedoykina, Irina Nikitina, Valeriia Maslova, Julia Behnke, Regina Kalinichenko, Maya Petrova) és négy érkezett (Grace Zaadi, Katarina Krpezs-Slezák, Anna Lagerquist és Viktoriya Kalinina), de a szakértők így is a Bajnokok Ligája egyik fő esélyeseként tekintenek rájuk. Az EHF az erősségi sorrendjében egyenesen a második helyre tette a Rosztov-Dont a Győri Audi ETO mögött, a mieink pedig az előkelő ötödik helyet kapták ebben a felsorolásban.

Ami a saját csapatunkat illeti: szombaton a Vác ellen, majd szerdán a Mosonmagyaróvár vendégeként is a védekezés és a kapusteljesítmény volt leginkább dicsérhető, s ugyancsak közös a két bajnokiban, hogy bár kisebb megingások akadtak a hatvan perc során, összességében magabiztosan gyűjtöttük be a két-két pontot. Kérdés azonban, hogy a világ egyik legjobbjának számító orosz együttes ellen ez mire lesz elég – az biztos, hogy Anna Senhez, Vladena Bobrovnikovához vagy épp Ksenia Makeevához hasonló méretű és erejű riválisokkal legfeljebb az ETO elleni felkészülési meccsen találkozhattunk. Az „óriások” mellett ugyanakkor a teljes BL-mezőny egyik legalacsonyabb játékosa viszi a prímet: a sokak szerint az utóbbi években a világ legjobbjává váló Anna Vyakhireva határozza meg elsősorban riválisunk teljesítményét.

Nálunk a védekezés mellett a helyzetek kihasználása lesz a kulcs, ha ebben sikerül előrelépni, miközben az első két bajnokin mutatott védekezés minimum megmarad, talán képesek lehetünk bravúrral indítani a 2020/2021-es Bajnokok Ligája-idényt. Ehhez viszont szurkolóink támogatására is óriási szükség lesz! Belépők még kaphatóak a szombaton, 18 órakor kezdődő találkozóra online, illetve személyesen szombaton 16 órától a helyszínen, az Érd Arénánál is. Kérjük szurkolóinkat, hogy tartsák be a higiéniás előírásokat, a belépésnél fertőtlenítsék a kezüket és a sportcsarnokban kötelező a maszk viselése.

DELO NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 1. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Rosztov-Don (orosz)
Helyszín: Érd Aréna
Időpont: 2020. szeptember 12., 18:00
Játékvezetők: Michal Badura és Jaroslav Ondogrecula (szlovákok)
Jegyár: 4500-7500
Online jegyvásárlás itt. Személyesen a helyszínen lehet vásárolni szombaton 16 órától!
TV: Sport 1.

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin