2019. november 13.
Kovacsics vezérletével, mélyről jött vissza a csapatunk
Sokáig nehezen látszott, hogy mitől jön meg a fordulat, de Kovacsics Anikó hátára vette a csapatot.

Az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva nagyjából biztosak lehettünk benne, hogy nehéz hatvan perc vár női kézilabdacsapatunkra a Vác otthonában, és így is lett. A hazaiak nagy lendülettel kezdtek, 5-2-nél pedig már három góllal vezettek. Elek Gábor kis híján időt kért, aztán még hagyta, hátha anélkül is felszívja magát az egyébként ezer sebből vérző csapat. Kicsit koncentráltabbá vált a játékunk, és ennek meg is lett az eredménye, zsinórban négy gólt szereztünk, vagyis átvettük a vezetést, ezt követően pedig már a hazai tréner, Szilágyi Zoltán tette le a zsűriasztalra a zöld T-betűs táblát.

Rendeződni látszott a helyzet, uraltuk a meccset, de jelentős előnyt nem tudtunk kiépíteni, mert bántóan sok helyzetet hagytunk ki, a Barbara Arenhart helyére érkező Bukovszky Annát jó néhány ziccerben eltaláltuk, illetve két hetest is kivédett a fiatal kapus. A hibáinkat kihasználva egyenlíteni, sőt, fordítani is tudott a Vác, amely a játékrész utolsó három percében még emberhátrányban is rá tudott tenni, s végül háromgólos vezetéssel mehetett pihenőre. További rossz hír volt, hogy Bánfai Kíra fájós térde újra megsérült, még mielőtt első helyzetével beugorhatott volna a hatoson belülre.

Összefogásra, küzdelemre és sokkal pontosabb játékra volt szükség a második félidőben ahhoz, hogy az igen lelkesen és jól kézilabdázó Vácot meg tudjuk fékezni. Valamelyest javult a helyzet, egyre felzárkóztunk, de a negyvenedik percben megint hárommal vezettek a hazaiak, Háfra Noéminek nagyon nem ment a játék, Kovacsics Anikó is ráesett a térdére, míg a védekezésünk sem állt stabil lábakon. Egy-egy kivédekezett támadás után rendre jött a hiba a túloldalon is. Nagy gondban voltunk, négy gólra távolodott a Vác (22-18), és nem igazán látszott, hogy mi hozhat fordulatot.

A nyitott védekezés aztán meghozta: Klujber Katrin helyezkedett előrébb, és ezzel sikerült megzavarni a hazaiakat, végre jött néhány kivédekezett támadás. Ezzel még nem lettünk volna meg, de a vezér, Kovacsics Anikó támadásban is élre állt. A legnehezebb szituációban vállalta magára a felelősséget, félig sérülten, öt gólt szerzett és újra átvettük a vezetést. Bíró Blanka bravúrjai is megérkeztek végre, hetest és ziccereket fogott, három gólra távolodtunk, de megnyugodni ezen a meccsen a lefújásig nem lehetett. Nem is adták fel a hazaiak, küzdöttek, harcoltak, de a rutin végül eldöntötte a két pont sorsát.

Ahogyan vártuk, iszonyatosan nehéz meccset játszott csapatunk, de megnyerte, és ebben a pillanatban ez a legfontosabb!

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
10. forduló

VÁCI NKSE–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 27–30 (16–13)
Vác, 650 néző. V: Bócz, Wiedemann
VÁC: Arenhart – Diószegi 2, Hámori, Kuczora 6 (1), Helembai F. 2, Kácsor 10 (7), Radoszavljevics 5.

Csere: Bukovszky (kapus), Lakatos R. 1, Szabó K., Paróczy 1, Szeberényi.

Edző: Szilágyi Zoltán
FTC: Bíró – Lukács V. 5, Klujber  5 (1), Snelder, Csiszár-Szekeres, Kovacsics 6, Márton 3.

Csere: Szemerey (kapus), Háfra N. 7, Christensen, Debreczeni-Klivinyi 3, Pásztor N. 1, Schatzl Nadine, Bánfai, Mészáros R.

Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása: 7. perc: 5–2. 12. p.: 5–6. 20. p.: 8–10. 24. p.: 12–11. 35. p.: 17–16. 43. p.: 22–18. 48. p.: 22–23. 56. p.: 26–29
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 10/8, ill. 3/1
MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: – Nagyszerű mérkőzést játszottunk az erős Fradival, amire büszkék lehetünk. A második félidő közepén sorozatban kihagyott helyzeteink miatt vesztettünk. Mivel ez volt az utolsó 2019-es hazai bajnokink, köszönetet mondok a szurkolóink egész éves támogatásáért.
Elek Gábor: – Nehéz szülés volt, ám csak magunkat okolhatjuk emiatt. Hogy vissza tudtunk jönni a meccsbe, elsősorban az elején megsérült, de a hajrában a csapatot a vállára vevő Kovacsics Anikónak köszönhetjük.

Cikkajánló

Szoros vereség Győrben

Három belső emberünk hiányzott sérülés miatt, így pedig abszolút büszkék lehetünk a teljesítményünkre.

A félidők hajrájában voltunk a legjobbak

Vácott játszott és nyert végig vezetve edzőmérkőzést női kézilabdacsapatunk.

Szinte minden héten két meccset játszunk

Elképesztően kemény menet lesz: elkészült női kézilabdacsapatunk bajnoki és Bajnokok Ligája-menetrendje.

Portré- és csapatfotózás a kulisszák mögül - VIDEÓ!

Rengeteg nevetés, sok mosoly, pózolás - megmutatjuk, milyen volt női kézilabdacsapatunk fotózása!

Felemás félidők: mínusz hétről nyertünk tizenhárommal

Az első félidőben remeklő MTK-t és gyengén teljesítő Fradit láthattak a szurkolók, aztán fordult a kocka.

Élő közvetítés lesz női kéziseink meccséről

Női kézilabdacsapatunk Szombathely elleni mérkőzésére korlátozott számban bejöhetnek a szurkolók.

Válogatott sztárjaink visszarepültek iskolás éveikbe

Újra iskolapadba ültettük a két fradistát, akik sírva nevetős sztorikat meséltek az elmúlt évekről – VIDEÓ!

Az egység és a játék is alakul

Sok munka vár még női kézilabdacsapatunkra, de ez azt is jelenti, hogy bőven van fejlődési lehetőség.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most