2020. február 8.
Mínusz hétről feltámadtunk, de nem szereztünk pontot
A második félidő nagy részében parádésan kézilabdáztunk, de a végén a Rosztov volt a jobb.

Az elmúlt hetekben láthattuk, hogy női kézilabdacsapatunk képes igazán extra teljesítményre, és bár törvényszerű, hogy mindig nem lehet a csúcson pörögni, a Rosztov-Don elleni találkozón azt vártuk, vagy inkább reméltük, hogy sikerül a legjobbunkat hozni. Elvégre a tavalyi BL-ezüstérmes ellen csak így lehetett esély. Márton Gréta szerencsére már a társakkal edzett a hét második felében, és vissza is tért a keretbe, de az nem sokat segített a helyzetünkön, hogy a Rosztov-Don legjobbja, Anna Vjahireva is hasonlóképp tett. Az orosz kiválóság sajnos igen nagy kedvvel kézilabdázott, sorra szerezte a gólokat, vagy osztotta a gólpasszokat. Villámgyors cseleivel nem igazán tudtunk mit kezdeni, illetve, egyszer-egyszer még a játékvezetők sem tudták követni a lépéseit, de szó, mi szó, zseniálisan kézilabdázott. Nem csoda, hogy Elek Gábor próbálkozott számos felállással, Csiszár-Szekeres Klára és Danick Snelder kezdett a védelem közepén, kisvártatva jött Hornyák Dóra, majd Pásztor Noémi is. A kapusainknak legtöbbször ziccerben kellett volna menteniük, de nagyon sokat kellett várni az első védésre, mígnem a játékrész hajrájában Szemerey Zsófi valamelyest elkapta a fonalat. Ez elsősorban ahhoz volt elég, hogy meccsben maradjunk, mert az első félidő közepén, mínusz hétnél nem volt túl jól az összkép.

19-14-es orosz vezetés ezzel együtt is soknak tűnt, de a fordulás után szembetűnő volt, hogy felgyorsultunk támadásban, könnyebben szereztünk gólokat, valamint Szemerey ott folytatta, ahol abbahagyta – hozzá-hozzátett néhány védést (majd egyre többet). Közben Márton Gréti könyörtelenül használta ki a helyzeteit, egy-egy lövés, ha kellett, az ellenfél kapusáról csorgott, vánszorgott be, és lépésről lépésre dolgoztuk le a hátrányunkat. A hangulat egyre csak fokozódott, a reményből szépen lassan hit lett, amikor meg 26-26-nál egyenlítettünk, majdhogynem felrobbant a csarnok. Sőt, a vezetést is átvettük, de a Rosztovnak is volt még tartalékja.

Az utolsó tíz percre fordulva újra az oroszoknak állt a zászló, két gól volt az előnyük, és a védekezésükön is rántottak egyet. Persze, a tizenötödik perc környékén alighanem szó nélkül aláírtuk volna ezt az állást a véghajrában, de az érzésünk hasonló lehetett, mint Dániában, hogy épp csap egy pici hiányzik a "még többhöz", a pontszerzéshez.

Nem jött az a pici most sem, a Rosztov-Don végül talán a rutinjával és a bővebb játékoskeretével megnyerte az utolsó negyed órát, s ezzel a meccset is. Abban ugyanakkor bízhatunk, hogy ezek a mérkőzések szolgálnak annyi tanulsággal a jövőre nézve, hogy a fiatal csapatunk megerősödve, rutinosabbá válva a következő idényben ezeket a mérkőzéseket már megnyeri.

DELO NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

KÖZÉPDÖNTŐ, 3. FORDULÓ
1. CSOPORT
FTC-Rail Cargo Hungaria–Rosztov-Don (orosz) 31–35(14–19)
Érd, 2200 néző. V: Freitas, Carvalho (portugálok)
FTC: Bíró B. – Lukács V. 2, Háfra N. 4, Snelder 1, Csiszár-Szekeres, KOVACSICS 3 (1), Schatzl Nadine 1. Csere: Szemerey (kapus), KLUJBER 9 (3), SZUCSÁNSZKI 3, Hornyák D., Debreczeni-Klivinyi 2, Pásztor N. 1, MÁRTON G. 5. Edző: Elek Gábor
ROSZTOV: Szedojkina – MANAHAROVA 9, VJAHIRJEVA 10 (2), Borscsenko, MAKEJEVA 3, Bobrovnyikova 1, KOZSOKAR 4. Csere: Pessoa 1, Mehgyijeva (kapusok), SZENY 4 (1), Nyikityina, Behnke, Kuznyecova 2, Abbingh 1, Szudakova. Edző: Ambros Martín
Az eredmény alakulása. 3. perc: 1–3. 8. p.: 5–5. 11. p.: 5–8. 16. p.: 6–12. 20. p.: 8–15. 32. p.: 17–20. 38. p.: 20–25. 46. p.: 27–26. 49. p.: 28–28. 55. p.: 29–32. 57. p.: 31–32
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 5/3
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: – Elismerésem Ambros Martínnak és a Rosztovnak, megérdemelten nyertek. Az első félidő bizonyos szakaszaiban túlságosan megadtuk magunkat. A második felvonásban egészen más csapatunk jött ki a pályára, nagyon büszke vagyok arra a húsz percre, ugyanakkor bánatos is az utolsó szakasz miatt. Úgy érzem, a hitünk nem volt elég ezen meccsen, és ez roppant szomorúvá tesz.
Ambros Martín: – Nagy öröm ilyen atmoszférában játszani. A Ferencvároson kisebb volt a nyomás, ilyenkor sosem egyszerű játszani. Nagyon fontos volt a győzelem, és még örömtelibb, hogy kiélezett csatában szereztük meg. Jó volt látni, hogy az FTC egy pillanatig sem adta fel, fontos volt, hogy végig higgadtak tudjunk maradni.

Cikkajánló

Megszorongattuk, de legyőzni nem tudtuk a Bucuresti-et

Őrületesen nagyot harcolt a csapatunk idegenben is, de ezúttal nem sikerült pontot szerezni a Bucuresti-től.

Megpróbáljuk megismételni a csodát

A felszabadult játék lehet az alapja ismét a CSM Bucuresti elleni bravúrnak.

Családi okok miatt távozik Hornyák Dóra

Átlövőnk 2015-től erősítette klubunkat, a nyáron pedig nevelő együttesében folytatja karrierjét.

Német válogatott átlövőkkel erősítünk

Az elmúlt két év legjobb német játékosa, valamint a 2018-as Európa-bajnokság legjobb jobbátlövője is aláírt!

Háfra: „Még nincs veszve a Bajnokok Ligája!”

Női kézilabdacsapatunk átlövője a sok kihagyott ziccert emelte ki az elveszített rangadó után – VIDEÓ!

Szinte végig üldöztük a Siófokot, de mindhiába

Szurkolóink óriási támogatást adtak a csapatnak, de így sem tudtunk pontot szerezni a Siófok ellen.

Fontos győzelem a közvetlen rivális ellen

Az NB I/B-ben szereplő női ifi kézilabdacsapatunk fordulatos meccsen verte meg az Orosházát.

Az év egyik legfontosabb meccse előtt állunk

Saját pályánkon kellene elvenni a Siófok idei veretlenségét, és ezzel közelebb léphetünk a célunkhoz.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most