2020. február 8.
Mínusz hétről feltámadtunk, de nem szereztünk pontot
A második félidő nagy részében parádésan kézilabdáztunk, de a végén a Rosztov volt a jobb.

Az elmúlt hetekben láthattuk, hogy női kézilabdacsapatunk képes igazán extra teljesítményre, és bár törvényszerű, hogy mindig nem lehet a csúcson pörögni, a Rosztov-Don elleni találkozón azt vártuk, vagy inkább reméltük, hogy sikerül a legjobbunkat hozni. Elvégre a tavalyi BL-ezüstérmes ellen csak így lehetett esély. Márton Gréta szerencsére már a társakkal edzett a hét második felében, és vissza is tért a keretbe, de az nem sokat segített a helyzetünkön, hogy a Rosztov-Don legjobbja, Anna Vjahireva is hasonlóképp tett. Az orosz kiválóság sajnos igen nagy kedvvel kézilabdázott, sorra szerezte a gólokat, vagy osztotta a gólpasszokat. Villámgyors cseleivel nem igazán tudtunk mit kezdeni, illetve, egyszer-egyszer még a játékvezetők sem tudták követni a lépéseit, de szó, mi szó, zseniálisan kézilabdázott. Nem csoda, hogy Elek Gábor próbálkozott számos felállással, Csiszár-Szekeres Klára és Danick Snelder kezdett a védelem közepén, kisvártatva jött Hornyák Dóra, majd Pásztor Noémi is. A kapusainknak legtöbbször ziccerben kellett volna menteniük, de nagyon sokat kellett várni az első védésre, mígnem a játékrész hajrájában Szemerey Zsófi valamelyest elkapta a fonalat. Ez elsősorban ahhoz volt elég, hogy meccsben maradjunk, mert az első félidő közepén, mínusz hétnél nem volt túl jól az összkép.

19-14-es orosz vezetés ezzel együtt is soknak tűnt, de a fordulás után szembetűnő volt, hogy felgyorsultunk támadásban, könnyebben szereztünk gólokat, valamint Szemerey ott folytatta, ahol abbahagyta – hozzá-hozzátett néhány védést (majd egyre többet). Közben Márton Gréti könyörtelenül használta ki a helyzeteit, egy-egy lövés, ha kellett, az ellenfél kapusáról csorgott, vánszorgott be, és lépésről lépésre dolgoztuk le a hátrányunkat. A hangulat egyre csak fokozódott, a reményből szépen lassan hit lett, amikor meg 26-26-nál egyenlítettünk, majdhogynem felrobbant a csarnok. Sőt, a vezetést is átvettük, de a Rosztovnak is volt még tartalékja.

Az utolsó tíz percre fordulva újra az oroszoknak állt a zászló, két gól volt az előnyük, és a védekezésükön is rántottak egyet. Persze, a tizenötödik perc környékén alighanem szó nélkül aláírtuk volna ezt az állást a véghajrában, de az érzésünk hasonló lehetett, mint Dániában, hogy épp csap egy pici hiányzik a "még többhöz", a pontszerzéshez.

Nem jött az a pici most sem, a Rosztov-Don végül talán a rutinjával és a bővebb játékoskeretével megnyerte az utolsó negyed órát, s ezzel a meccset is. Abban ugyanakkor bízhatunk, hogy ezek a mérkőzések szolgálnak annyi tanulsággal a jövőre nézve, hogy a fiatal csapatunk megerősödve, rutinosabbá válva a következő idényben ezeket a mérkőzéseket már megnyeri.

DELO NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

KÖZÉPDÖNTŐ, 3. FORDULÓ
1. CSOPORT
FTC-Rail Cargo Hungaria–Rosztov-Don (orosz) 31–35(14–19)
Érd, 2200 néző. V: Freitas, Carvalho (portugálok)
FTC: Bíró B. – Lukács V. 2, Háfra N. 4, Snelder 1, Csiszár-Szekeres, KOVACSICS 3 (1), Schatzl Nadine 1. Csere: Szemerey (kapus), KLUJBER 9 (3), SZUCSÁNSZKI 3, Hornyák D., Debreczeni-Klivinyi 2, Pásztor N. 1, MÁRTON G. 5. Edző: Elek Gábor
ROSZTOV: Szedojkina – MANAHAROVA 9, VJAHIRJEVA 10 (2), Borscsenko, MAKEJEVA 3, Bobrovnyikova 1, KOZSOKAR 4. Csere: Pessoa 1, Mehgyijeva (kapusok), SZENY 4 (1), Nyikityina, Behnke, Kuznyecova 2, Abbingh 1, Szudakova. Edző: Ambros Martín
Az eredmény alakulása. 3. perc: 1–3. 8. p.: 5–5. 11. p.: 5–8. 16. p.: 6–12. 20. p.: 8–15. 32. p.: 17–20. 38. p.: 20–25. 46. p.: 27–26. 49. p.: 28–28. 55. p.: 29–32. 57. p.: 31–32
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 5/3
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: – Elismerésem Ambros Martínnak és a Rosztovnak, megérdemelten nyertek. Az első félidő bizonyos szakaszaiban túlságosan megadtuk magunkat. A második felvonásban egészen más csapatunk jött ki a pályára, nagyon büszke vagyok arra a húsz percre, ugyanakkor bánatos is az utolsó szakasz miatt. Úgy érzem, a hitünk nem volt elég ezen meccsen, és ez roppant szomorúvá tesz.
Ambros Martín: – Nagy öröm ilyen atmoszférában játszani. A Ferencvároson kisebb volt a nyomás, ilyenkor sosem egyszerű játszani. Nagyon fontos volt a győzelem, és még örömtelibb, hogy kiélezett csatában szereztük meg. Jó volt látni, hogy az FTC egy pillanatig sem adta fel, fontos volt, hogy végig higgadtak tudjunk maradni.

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin