2022. május 20.
Nagy győzelemmel, de ezüstéremmel zártuk az idényt
Csapatunk megtett mindent, huszonkettővel verte a Vácot, de a Győr is győzni tudott Debrecenben.

A 2021/2022-es idény utolsó bajnoki mérkőzéséhez ért női kézilabdacsapatunk, méghozzá úgy, hogy a nagy rivális, s tavaly legyőzött Győrrel egyenlő ponttal állt – vagyis még nyílt volt a bajnoki cím sorsa. Igaz, mi már csak annyit tehettünk az ügy érdekében, hogy a magunk házi feladatát megoldva legyőzzük a Vácot, s szurkolunk annak, hogy az ETO pontot veszítsen Debrecenben. Matematikailag volt még egy másik lehetőség is, de reálisan értékelve a helyzetet lehetetlennek minősíthettük, hogy ledolgozzuk az összesített gólkülönbségben meglévő negyvenötgólos hátrányunkat.

A péntek esti összecsapást megelőzően a közönség is elbúcsúzhatott a nyáron távozó játékosainktól, Ferenczy Diánától, Suba Sárától, Itana Grbicstől, Julia Behnkétől és az értelemszerűen a legnagyobb tapsot hétévnyi szolgálataival kiérdemlő Csiszár-Szekeres Klárától. Szeki a vastaps után rögtön a kezdőben találta magát Béatrice Edwige partnereként, és vezetésükkel igencsak jól működött a védekezésünk. Illetve, Janurik Kinga ezúttal is elkápráztatta védéseivel a szurkolókat. Elöl Angela Malestein rontott lövéssel nyitott, de zsinórban szerzett három góllal javított, rögtön magunkhoz ragadtuk a vezetést, és dinamikusan növeltük a különbséget. Tíz perc után hat, húsz perc elteltével kilenc góllal vezettünk, s bár a játékrész utolsó harmadára rendezte játékát a Vác, ezzel is csak annyira ment, hogy a differencia növekedését megállította.

Közte tízzel fordulhattunk (19-9), de az újrakezdés után ismét az első húsz percben látott különbség mutatkozott a csapatok között, vagyis távolodtunk a váciaktól. Simon Petra ezúttal is korát és rutintalanságát meghazudtolva, ragyogóan teljesített, gólokat szerzett, gólpasszokat osztott, öröm volt nézni a játékát. Miként az egész csapatét – mindenki nagy kedvvel, felszabadultan és látványosan kézilabdázott, a hajrához közeledve pedig a húszgólos különbséget is elértük. A negyvenöt azonban még mindig messze volt, és ha szorosan is, de a Győr vezetett Debrecenben, vagyis eldőlni látszott, hogy csupán a teljes idényre számolt, rosszabb gólkülönbségünk miatt, de ezüstéremmel, ugyanakkor felemelt fejjel zárjuk az idényt.

A bajnokság utolsó percében Elek Gábor Csiszár-Szekeres Klárát küldte hetest lőni, s bár az idény végén távozó játékosunk a kapufát találta el, még egy támadásra volt idő, s végül az ő gólja zárta le a bajnoki évet. A Győr három góllal nyert Debrecenben, így összesítésben huszonhat góllal maradtunk le az aranyéremről.

A mérkőzés utáni értékelések:

FTC-RAIL CARGO HUNGÁRIA–VÁCI NKSE 38–16 (19–9)
Elek Gyula Aréna, 1100 néző. V: Fekete T., Tóth D.
FTC: Janurik – Malestein 7, E. Bölk 3, Edwige 1, Csiszár-Szekeres 1, Szucsánszki, Márton G. Csere: Suba (kapus), Klujber 5 (1), Grbics 4, Szöllősi-Zácsik 1, Simon P. 8, Kisfaludy 1, Kovács Anett 6, Hársfalvi 1, Ballai A. Edző: Elek Gábor
VÁC: Pásztor B. – Grosch, Hámori 2, Kuczora 3 (2), Helembai F. 2, Kácsor 1, Schatzl Natalie. Csere: Csatlós (kapus), Ballai B. 3, Kovalcsik, Aron 2, Balogh P., Szondi 2, Világos, Pálffy 1. Edző: Ottó Katalin
Az eredmény alakulása. 8. perc: 6–1. 18. p.: 12–4. 38. p.: 25–10. 45. p.: 29–11. 49. p.: 32–12.
Kiállítások: 4, ill. 2 perc
Hétméteresek: 3/1, ill. 3/2
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: – Büszkék lehetünk erre az évre, mert nem volt egyszerű. Folyamatosan építenünk kellett a csapatot. Az öltözőben az a szállóige, hogy parkettán százszázalékosan fejeztük be az évet.
Ottó Katalin: – Nekünk a csúcs a múlt hétvége volt, sajnos erre a mérkőzésre nem tudtam jobban motiválni a csapatot.

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin