2023. január 7.
Nagyon kevésen múlt a Vipers elleni pontszerzés
Végig pariban voltunk a BL-győztessel, és egy pontot mindenképp megérdemeltünk volna ellene.

Nem indult problémamentesen 2023, hiszen a Vipers Kristiansand elleni mérkőzésre való felkészülés jelentős részéről hiányzott betegsége miatt Andrea Lekics, közben pedig bokasérülést szenvedett Márton Gréta. Előbbi később csatlakozott a kerethez, utóbbi azonban el se utazott Norvégiába, vagyis Hársfalvi Júliára nagyobb szerep hárult.

Az elmúlt két idény Bajnokok Ligája-győztese hazai pályán rendkívül stabilan teljesített eddig, minden meccsét megnyerte az idény során, a "legszorosabb mérkőzésre" a CSM Bucuresti volt képes ellene – a románoknál hat góllal kaptak ki. Amint azt az előző évadban még a Viperst erősítő Tomori Zsuzsanna a mérkőzés előtt elmondta, ellenfelünk jobb oldalát, elsősorban Anna Vjahirjevát kellett féken tartanunk ahhoz, hogy legyen esély, de összességében bizonyos volt, hogy csúcsteljesítményre lesz szükség a bravúrhoz. Ha már Tomori szóba került – a bemutatásoknál a hazai szurkolók nagyon sportszerűen együttesünk valamennyi tagját megtapsolták, de átlövőnk megkülönböztetett figyelmet és üdvrivalgást kapott, vagyis nem felejtették el a közösen elért sikereket.

A mieinknél Szöllősi-Zácsik Szandra kezdett irányítóban, a hazaiaknál pedig az elmúlt időszakban sérülés miatt hiányzó Vjahirjeva a padon indította a találkozót. Tudtuk, hogy a norvégok lerohanásai rejtik a legtöbb veszélyt, és az első tíz percben is szembetűnő volt, hogy egy másodpercig se hezitálhatunk a visszafutásnál. Nem volt könnyű dolgunk az elején, mert öt perc alatt két emberhátrányt kellett átvészelnünk, el is léptek a hazaiak hárommal (7-4), de Elek Gábor időkérése jó ütemben érkezett.

Összekapta a csapatot, és lépésről lépésre zárkóztunk vissza, mígnem a tizenhetedik percben Emily Bölk negyedik gólja egyenlítést ért, sőt, négypercnyi „fagyás” után Szöllősi-Zácsik Szandra találata már a vezetést jelentette (9-10). Tomori kiválóan irányította a védelmet, épp ezért félve tekinthettünk a kispad felé, amikor ápolásra szorult, de aztán szerencsére folytatta a játékot. Vezettünk két góllal is, pedig közben hihetetlenül szerencsétlen szituációkban veszítettünk többször is labdát – a játékrész hajrájában volt különösen bosszantó mindez, amikor a hazaiak elkapták a fonalat, és négy gólt lőttek zsinórban (15-13). A szünet előtti záró akkord viszont a miénk lett, Andrea Lekics, majd két másodperccel a dudaszó előtt Klujber Katrin is betalált, így döntetlennél mehettünk pihenőre (15-15).

Idegtépő játékvezetői ítéletekkel indult a második félidő, de kellően stabilak voltunk ahhoz, hogy ne törje meg mindez a lendületet. Klujbert viselte meg talán leginkább, le is vette őt Elek Gábor, de a helyére érkező Kukely Anna jól szállt be, majd Hársfalvi Júlia kiállítása idején Szucsánszki Zita harmincötévesen (minden bizonnyal) élete első gólját szerezte balszélről…

Nagy különcsatát vívott a két balátlövő Emily Bölk és Markéta Jerábková, az utolsó negyed órához érve mindketten hét gólnál jártak, és a két csapat góljainak a száma is egyenlő volt (22-22). Óriásit küzdöttek a játékosaink, és nemcsak az ellenféllel kellett megtenniük mindezt, hanem a körülményekkel is, az ötvenedik perc körül hetes és emberelőny is jutott a Vipersnek, vezetőedzőnknek meg sárgalap. Bíró Blanka tökéletes ütemben védett kétszer, így meccsben maradtunk, sőt hét perccel a vége előtt emberelőnybe kerültünk mi is, de eladott labda, majd vétlen Klujber-szabálytalanság és (jogos) kiállítás lett belőle.

Lekics és Vjahirjeva villant felváltva kétszer-kétszer, és három perccel a vége előtt is döntetlen állt az eredményjelzőn (26-26). Debelic gólja Vipers-előnyt jelentett, de nem (csak) ez döntött a végén, legalábbis egy-két elmaradt hetest, úgy tűnt, joggal kérünk számon a koszovói pároson. Miénk volt az utolsó támadás mínusz egynél fél perccel a lefújás előtt, Bölkkel szemben szabálytalankodtak, az ítélet csak sima szabaddobás lett, ennek elvégzésére pedig szinte már idő se maradt, így egyetlen góllal alulmaradtunk a BL-győztes otthonában. Ennél többet érdemeltünk a küzdelem és a játék miatt is, de végtelenül büszkék lehetünk a csapatra, amely a jövő héten két nagyon fontos hazai összecsapással folytatja az idényt a DVSC és a Krim ellen.

BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 10. forduló

VIPERS KRISTIANSAND (norvég)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 27–26 (15–15)
Kristiansand, 1267 néző. V: E. Vitaku, A. Vitaku (koszovóiak)
KRISTIANSAND: Lunde – Knedlikova, Sercien Ugolin 3, Jerákbokvá 7, Tchatchet 2, Dahl 2 (2), Hesselberg 3. Csere: Vjahirjeva 7 (1), Waade, Debelic 3, Dahlum. Edző: Ole Gustav Gjekstad
FTC: Bíró B. – Malestein 4, Klujber 2 (1), Szöllősi-Zácsik 2, Cvijics 3, Bölk 8, Hársfalvi. Csere: Janurik (kapus), Tomori, Papp D., Kisfaludy 1, Lekics 4, Szucsánszki 1, Kukely 1. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 8. perc: 4–4. 11. p.: 7–4. 16. p.: 9–7. 21. p.: 9–10. 25. p.: 11–13. 39. p.: 18–16. 39. p.: 18–20. 42. p.: 20–22. 47. p.: 22–23. 51. p.: 24–23. 56. p.: 26–26
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Ole Gustav Gjekstad: – Hasonlóan kemény mérkőzést játszottunk, mint októberben, de a Ferencváros ellen mindig nehéz meccseket vívunk. Fontos két pontot szereztünk és büszke vagyok a csapatomra.
Elek Gábor: – Rengeteget harcoltunk a pontokért. Sajnálom Markéta Jerábková sérülését, nem volt szép pillanata a mérkőzésnek. Nagy szükségünk lett volna pontra, vagy pontokra, feszült mérkőzés volt, mindkét fél sokat hibázott, de nagyon büszke vagyok a csapatomra.

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin