2021. március 24.
Nagyot fordult a világ válogatott szélsőnkkel
Kovács Anett iszonyatosan izgult az első válogatottsága előtt, de boldog, hogy átélhette mindezt.

Nagyot fordult a világ Kovács Anettel… Jobbszélsőnk 2020 márciusában a tabella utolsóelőtti helyén álló Békéscsaba játékosa volt, ma pedig a Ferencváros kézilabdázója, mára a csapat megbízható, stabil tagjává vált a holland világbajnok poszttárs, Angela Malestein mellett, meghívót kapott a magyar válogatottba, majd aktív részese volt a sportág nagy sikerének, az olimpiai kvalifikációnak. Azt is kevesen mondhatják el magukról, hogy a válogatott debütálás ilyen horderejű tornán történik, így aligha meglepő, hogy a játékosunknál nagy volt az izgalom.

„A himnuszoknál először az jutott eszembe, hogy el ne rontsam, de aztán már az adott szituációra koncentráltam – csak épp iszonyatosan izgultam – mesélte őszintén a bemutatkozás előtti pillanatokat Kovács Anett. – A Kazahsztán elleni mérkőzés első félideje rá is ment erre, nagyon feszült voltam, de a szünet jót tett, megnyugodtam, és a második félidő már jobb volt, az oroszok ellen pedig még kevésbé volt bennem görcs. Ott már volt tapasztalatom, egy jó fél órányi…”

Sportolónk természetesen vidáman és boldogan idézte fel az élményeket, és bevallotta, még csak az elmúlt hetekben sem gondolt rá, hogy ott lehet az olimpiai selejtezőn a nemzeti csapatban.

„Soha nem gondoltam rá, hogy lehet esélyem a válogatottba kerülni, mindig csak arra koncentráltam, hogy jól teljesítsek az előttem álló edzésen vagy meccsen. Utólag tudatosult bennem, hogy mennyi munka van a hátam mögött, hogy egy év alatt milyen sokat léptem előre, gyorsabb és erősebb lettem, mióta a Fradiban vagyok, és a páromnak, valamint a családomnak köszönhetően mentálisan is rengeteget fejlődtem. Elértem egy célt, a válogatott tagja lehettem, pályára léphettem, ráadásul épp ilyen fontos pillanatokban, átélhettem a lányokkal az olimpiára való kijutást. Először egyébként akkor tudatosult bennem, hogy válogatott vagyok, amikor felvettem a mezt és végignéztem magamon. A meccs után nagyon sok üzenetet kaptam régi ismerősöktől is, és ez igen jól esett.”

Az olimpiai részvétel kivívása után mindössze egy nap pihenőt kaptak a válogatott játékosaink, kedden már konditermi edzésen vettek részt, szerdán pedig elkezdődött a Dunaújváros elleni szombati bajnokira a közvetlen felkészülés. Anett számára a következő másfél hét is különleges lehet, hiszen jövő szombaton a Békéscsaba otthonában léphet pályára – ott, ahol több mint egy évtizeden át szerepelt.

„Nekem sokszor egyetlen jó mozdulat is magabiztosságot ad, és most is azt érzem, hogy a válogatott szereplés után önbizalommal telve várom a folytatást. Szeretnénk biztosan nyerni szombaton, hogy megőrizzük azt a lendületet, amit a siker miatt kaptunk. Bár van még két bajnoki addig, mégis különleges érzés fog el, ha a békéscsabai meccsre gondolok. Furcsa lesz visszatérni, az biztos. Emlékszem, sokat gondolkodtam rajta, hogy a Fradihoz igazoljak-e. Tudtam, hogy jó helyem lesz, csak féltem otthagyni a megszokott közeget, féltem kilépni a komfortból és egy teljesen más világba költözni, mert egyébként nehezen nyíló típus vagyok. De már tudom, jó döntést hoztam.”

A Dunaújváros elleni mérkőzésünket az M4 Sport+ élőben közvetíti.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
7. forduló (elhalasztott mérkőzés)

FTC-Rail Cargo Hungaria - DKKA
Helyszín: Elek Gyula Aréna, zárt kapuk mögött
Időpont: 2021. március 27., 14:05
Játékvezetők: Héjjas Tímea és Kránitz Andrea
TV: M4 Sport+

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin