2021. január 16.
Nagyot küzdöttünk, de ezúttal az Esbjerg volt jobb
Túl sokat hibáztunk, ezt pedig kihasználta a dán csapat, amely elvitte a két pontot a Népligetből.

Érdekes előjelekkel várhattuk női kézilabdacsapatunk szombati Bajnokok Ligája-mérkőzését. Különleges felütést adott az Esbjerg elleni találkozónak, hogy ősszel megfogyatkozott kerettel is győztünk idegenben, hogy a dánoknak mindenképp győzniük kellett, ha fel akarnak zárkózni és az is, hogy korábbi játékosunk, Nerea Pena most először lépett pályára a Ferencváros ellen.

Az irányító a bemelegítés elején „meg is látogatta” az egykori társakat, alaposan megölelgetett mindenkit, váltott néhány szót, majd folytatta a hangolódást.

A meccs aztán Bíró Blanka bravúrjaival indult, csak épp nem tudtunk élni a lehetőséggel… Ziccerek sorát fogta kapusunk az első tíz percben, de a támadójátékunk akadozott, alig-alig kerültünk helyzetbe az Esbjerg kemény és rendkívül magas belső falával szemben. Nem jöttek be Emily Bölk első lövései és Klujber Katrin sem találta a távolságot – nem is csoda, hogy a 13. percben, 3-5-nél jött az első időkérésünk. Bosszantó volt, mert ha pontosabbak vagyunk elöl, akkor Bíró védéseinek ismeretében mi vezethettünk volna 2-3 góllal, ehelyett üldözhettük a Nerea Pena által irányított dánokat. Ellenfelünk látványosan a balszélre hozta a támadásait az első negyed órában, és Solberg nem is hibázott sajnos.

Fordulatos meccs volt, az időkérésünk után három gólt lőttünk zsinórban, erre két esbjergi találat következett, majd két Bölk-bomba, vagyis forgandó volt az előny. Német balátlövőnk egyébként nagyon megrázta magát az első percek után, gólpasszt adott és gólokat szerzett a játékrész közepén, de Klujber Karin is hozzátette a magáét, ha nem is könnyedén, hanem küzdve, harcolva. Volt még fordulat sajnos a szünetig, a pihenőre egygólos vendég előnynél mehettek a csapatok (12-13).

Nagyon úgy tűnt, hogy Kovacsics Anikó lába nem bírt többet, az első negyed óra után nem jött elsőszámú irányítónk, és mert Tóth Nikolett is sérüléssel bajlódott, Szucsánszki Zitának kellett rengeteget vállalnia. Nem is volt éppenséggel gördülékeny a támadójátékunk, közben pedig az Esbjerg sajnos megtalálta a ritmust – mínusz háromról kellett kapaszkodnunk. Kirajzolódott, hogy riválisunk miért tudott kétszer is döntetlent játszani a Vipersszel, hogy miért volt időn túli hetese a Rosztov ellen a döntetlenhez: jó a szerkezete a csapatnak, és amit csinál, azt nagyon jól.

De a mieink is elképesztően nagyot küzdöttek, újra és újra megkísérelték a felzárkózást, és az utolsó tíz percre fordulva mínusz egyig el is értünk. Ennél tovább azonban nem tudtunk, és három és fél perccel a vége előtt megint három volt közte. A hajrá nagyjából jól leképezte az egész mérkőzést - egyszerűen túl sokat hibáztunk ezen a meccsen, az Esbjerg pedig épp annyival kevesebbet, hogy elvigye a két pontot az Elek Gyula Arénából.

DELO NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
11. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg 24-28 (12-13)
Helyszín: Elek Gyula Aréna, zárt kapuk mögött
Időpont: 2021. január 16., 16 óra
Játékvezetők: Andreas Bethmann és Michalis Tzaferopoulos (görögök)
Gólszerzők: Emily Bölk 9, Klujber Katrin 7 (3), Angela Malestein 3, Szucsánszki Zita 1, Julia Behnke 1, Schatzl Nadine 1, Háfra Noémi 1, Márton Gréta 1 ill. Sanna Solberg-Isaksen 8, Sonja Frey 4, Marit Jacobsen 4, Marit Malm Frafjord 3, Nerea Pena 3, Vilde Ingstad 3, Kristine Breistol 2, Mette Tranborg 1.

Cikkajánló

Nehezen indult, de legyőztük a Podravkát

Női kézilabdacsapatunk hazai pályán múlta felül a horvát bajnok Podravka Vegetát.

Szurkolóink előtt győzni szeretnénk a hazai BL-rajton

A dortmundi döntetlen után szombaton saját szurkolóink előtt lesz lehetőség a két pont megszerzésére.

Jó kezdéssel alapoztuk meg a sikert

A meccs elején szinte falat húztunk a kapunk elé, ezzel alapoztuk meg a magabiztos győzelmet.

Fehérvár a következő megálló

Székesfehérváron lép pályára szerdán este női kézilabdacsapatunk a bajnokság második fordulójában.

Drámai végjáték után veszítettünk pontot

Nem játszottunk jól a német bajnok otthonában, de így is győzhettünk volna, ha értékesítjük a helyzeteket.

Dortmundban, a két pont reményében indítjuk a BL-t

A Borussia otthonában lép pályára női kézilabdacsapatunk szombaton 16 órától a Bajnokok Ligájában.

Kamera előtt női kéziseink! Íme, az új szezon képei!

Ki az, aki otthon készül a hajával és a sminkkel? Melyik a kedvenc beállás? Most kiderül! - VIDEÓ!

BL-rajt előtt: „Ez a két pont nagyon-nagyon kell!”

Bíró Blanka és Elek Gábor nyilatkozott a győztes szezonrajt után, az idei első BL-meccs előtt – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most