2021. május 19.
Negyven fölött lőttünk az Érdnek
Megvan az újabb kötelező két pont a bajnokságban, készülhetünk a Debrecen elleni rangadóra.

Jó kedvűen, felszabadultan melegítettek játékosaink az Érd Arénában, Janurik Kinga akaratlanul még a helyi induló dallamára is reagált, persze, jó tíz év elegendő idő ahhoz, hogy a fülbemászó nóta megragadjon. Kapusunk, valamint Kisfaludy Anett is most először lépett pályára ellenfélként tétmérkőzésen abban a sportcsarnokban, ahol korábban minden napját töltötte. Igaz, mióta a Bajnokok Ligája-meccseink helyszíneként is az érdi létesítmény szolgál, a többieknek se kell különösebben bemutatni az öltözőfolyosót vagy a pályát.

Reméltük, hogy a hangulat később se romlik, mert fontosnak érezhettük, hogy a gyengén sikerült Kisvárda elleni Magyar Kupa-bronzmeccs után jó játékot mutatva folytatjuk bajnoki menetelésünket. Bár a lányok fejében csak ez a mérkőzés járhatott, Elek Gábor vezetőedző fejében már biztosan ott volt a szombati, DVSC elleni rangadó is, ezért szerette volna, hogy a lehető leghamarabb eldöntsük a két pont sorsát, s a kulcsjátékosok több pihenőt kaphassanak.

A cél ugyanez volt vasárnap is, vagyis láttuk, hogy nem mindig megy ez csak úgy, magától, de szerencsére szerdán este sokkal jobban nézett ki a mieink játéka. Janurik Kinga kezdett a kapuban, s meg is hálálta a bizalmat, már az első percekben védésekkel segítette az egyébként lendületesen, ötletesen és energikusan kézilabdázó csapatot.

Az érdiek 2-2-ig, az ötödik percig tudták követni a tempónkat, majd elsősorban szélsőink, Angela Malestein és Márton Gréta vezérletével folyamatosan növeltük az előnyünket. Horváth Roland, a hazai tréner hiába kért időt már a nyolcadik percben, nem tudott vele változtatni a meccs összképén. Nagyon könnyedén kerültünk helyzetbe, és szinte minden támadásunkat góllal fejeztük be, így a szünetre 23-8-as előnyünk tudatában mehettünk. Örömteli volt, hogy a lelátókon mindenütt ferencvárosi szurkolók ültek, két-háromszázan biztosan a mi sikerünkért szorítottak. Illetve, jól szórakoztak akkor is, miután a siker már nem volt kérdés.

A második félidő elején nagyjából többet hibáztunk, mint egészen addig, ennek következtében hat percet kellett várni az újabb Fradi-gólra, de ebben az időszakban is csak kettővel tudta csökkenteni a különbséget az Érd. Ahogy aztán Emily Bölk megtörte a csendet, megint kinyílt a gólzsák, bő tíz perc alatt tízszer vettük be a kapust is cserélő ellenfelünk kapuját. Közben Janurik kicsit sem adta lejjebb a szintet, sőt, bőven ötven százalék fölötti hatékonysággal védett, ziccerek és hetesek egész sorát fogta. Támadásban Kovács Anett szórta meg magát nagyon, szélről és indulások után is könnyedén, elegánsan használta ki a lehetőségeit.

Nagyon magabiztosan győztünk, de fontos lesz nagyon gyorsan rögzíteni, hogy szombaton egészen más légkörű és színvonalú összecsapás vár ránk a Debrecen otthonában. És ezt alighanem a szurkolóink is pontosan tudják - ezért érkezett a szerda este legnagyobb "Mindent bele!" rigmusa a lefújást követően...

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
18. forduló

ÉRD–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 19–42 (8–23)
Érd, 600 néző. Vezette: Marton Zs., Szabó E.
ÉRD: Györkös – Király R., Mód 1, Szabó Kitti 6 (2), Sztankovics, Kiss-Walfisch 4, Fekete B. Csere: Győrffy (kapus), Horváth D., Abilda 3, Paróczy 2 (1), Landi 1, Kóka 1, Csáki 1. Edző: Horváth Roland
FTC: JANURIK – Malestein 7 (2), Stolle 2, Szucsánszki, Behnke, E. Bölk 5, Márton G. 5. Csere: Csiszár-Szekeres, Klujber 6 (2), Háfra N. 2, Tóth Nikolett 2, Kisfaludy 3, Schatzl Nadine 2, Kovács Anett 5, Pásztor N. 3. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–2. 10. p.: 3–10. 19. p.: 6–16. 25. p.: 7–18. 37. p.: 10–25. 47. p.: 12–32. 52. p.: 13–39
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/3, ill. 4/4
MESTERMÉRLEG
Horváth Roland: – A célunk az volt, hogy azok a játékosok, akik gyengébben kézilabdáztak az elmúlt időszakban, felhozzák magukat. Amikor nekik jobban ment, akkor már előrébb tudtunk lépni a meccsen belül, de a Fradi így is teljesen más dimenzió.
Elek Gábor: – Nagy sebességkülönbség volt a két csapat között, ami realizálódott is. A védekezésünk feszességét szerettük volna erősíteni, mert az utóbbi időben nem volt megfelelő, az utolsó öt-tíz percet leszámítva ezt jól meg is oldottuk. Remek volt a kapusteljesítményünk, amiből sok könnyű gólt tudtunk lőni és ez el is döntötte a mérkőzést.

Cikkajánló

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin