2021. március 5.
Nehéz párharc elé nézünk
Női kézilabdázóink vasárnap a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében lépnek pályára.

Az előttünk álló hétvégén kezdődik a női kézilabda Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza. Az eredeti kiírás értelmében négy "nyolcaddöntőre" került volna sor, ám a járványhelyzet miatt egyetlen csapat sem esett ki a csoportkör után, illetve a csoportok első és második helyén záró együtteseknek is játszania kell, így végül nyolc párharc lesz ebben a körben. A tervek szerint – tegyük hozzá, mert az egyes országokba történő beutazási korlátozások alaposan megnehezítik a szervezést, a Dortmund-Metz odavágót, például, biztosan nem rendezik meg.

Jelen állás szerint a Ferencváros mindenesetre szombaton Podgoricába utazik, vasárnap pedig pályára lép a Buducnost ellen.

Ellenfelünk csoportja ötödik helyén zárt, de ez meglehetősen csalóka képet fest, hiszen akkor került jelentős hátrányba riválisaival szemben, amikor rengeteg problémával küszködött. A Buducnost 2020. szeptemberében úgy kezdte a BL-szereplést, hogy az első meccsen, a Podravka vendégeként tizenegy játékosát nélkülözte, s bár kilenc góllal is vezetett, a hajrában kikapott (29-26). A következő két játéknapon a CSZKA Moszkva (22-25) és az Odense (30-21) is kihasználta a montenegróiak helyzetét, a Brest ellen azonban már pontot csípett (22-22) az akkor még Dragan Adzic által irányított együttes. Szinte teljes kerettel a következő két körben győzött a Budu, a Dortmund (26-28), majd a Valcea (29-28) bánta, ettől kezdve pedig nagyjából papírforma eredmények jöttek. Oda-vissza vereség a Győrtől (34-29, 21-26), tisztes helytállás Moszkvában (27-23), hazai pályán győzelem a Dortmund (31-27), az Odense (27-24) és a Podravka (33-26) ellen, illetve döntetlen Brestben (28-28). Ebből a sorból talán csak a Valcea elleni romániai összecsapás, a 25-23-as vereség lóg ki, de ez épp hét nap alatt játszott három meccs középső hatvan perce volt. Idő közben a klubnál 2001 óta dolgozó, 2010-től pedig vezetőedzőként tevékenykedő Dragan Adzics a győri vereség után lemondott, helyét a montenegrói kézilabdázás legendája, Bojana Popovics vette át.

A Buducsnoszt győzelmeiben legtöbbször kulcsszerep jutott a Vácról ismerős brazil világbajnok kapusnak, Barbara Arenhartnak, valamint a két veszedelmesen jó szélsőnek, Jovanka Radicsevicsnek és Majda Mehmedovicsnak. Talán az irányító, Andrea Lekic, valamint az orosz szupertehetségnek tartott jobbátlövő, Valerija Maslova sérülésének is lehet ahhoz köze, hogy a Podgorica legtöbb támadása az egyes és kettes védő közötti területet célozza meg, az akcióknak betörés vagy szélre osztott passz a vége. A hírek szerint a két nagy lövő közül az orosz visszatérésére lehet számítani, legalábbis a Krim Ljubljana ellen egy hete felkészülési mérkőzésen (21-21 a végeredmény) már pályára lépett. Az említetteken kívül a francia irányító Allison Pineau teljesítménye is tiszteletet parancsol, ötvenhat gólja a vonatkozó házi rangsor második helyét jelenti, de a szélsőként és irányítóként is bevethető Itana Grbicsre is fokozottan ügyelni kell. A beállókkal biztosan nagyot küzd majd a védelmünk – Tatjana Brnovics 184, Nikolina Vukcevic 186, Ema Ramusovic pedig 187 centiméter magas, hárman összesen ötvenkétszer voltak eredményesek.

Masszív, erős és minden bizonnyal rendkívül motivált csapat vár ránk vasárnap, így nem kérdés, hogy nekünk is a legjobb arcunkat kell majd mutatni. A szerdai, Mosonmagyaróvár elleni összecsapáson a játékosaink a saját bőrükön érezhették a különbséget a két félidő között, ezért bízhatunk benne, hogy a Buducsnoszt vendégeként egy másodpercre sem lankad majd a koncentráció. A mostani Ferencváros komplett összeállításában biztosan felvenné a harcot a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes riválissal, a számos sérülés azonban igencsak nehézzé teszi a helyzetünket.

Csapatunk már a hétközi bajnoki másnapján, csütörtökön elkezdte a felkészülést – a cél nem lehet más, mint a továbbjutás, de ehhez mindkét meccsen átlagon felüli teljesítményre lesz szükség.

DELO NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
Nyolcaddöntő

Buducsnoszt Podgorica - FTC-Rail Cargo Hungaria
Időpont: 2021. március 7., 16:00
Helyszín: SC Moraca, Podgorica, zárt kapuk mögött
Játékvezetők: Simona Raluca Stancu és Cristina Nastase (románok)
TV: Sport 1

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin