2021. október 30.
Nehezen adta magát a Buducsnoszt, de sikerült legyőzni
Nem játszott jól női kézilabdacsapatunk a Podgorica otthonában, de küzdelemből is jelesre vizsgázott.

Túlzás lenne azt állítani, hogy félelmetes hangulat fogadta női kézilabdacsapatunkat a Bemax Arénában. Noha a bemelegítés alatt az itt már megszokott módon megzenésített szurkolói rigmusok szóltak a hangszórókból, a lelátón a mintegy százötven fős gyermekhad jelentette a hangos többséget. Örömteli, hogy magyarok is voltak a sportcsarnokban, hét honfitársunk buzdította a lányokat. A bemutatásoknál egyébként a mieinket erősítő, de podgoricai születésű és pályafutása jelentős részét ott is töltő Itana Grbics is közel akkora ovációt kapott, mint a hazai játékosok. Ha már Itana – egy helyi szurkolója várta, amikor a csapatbusz megérkezett, a rövid beszélgetés közben kiderült, hogy az idősebb férfinak nincs pénze a belépőre, ezért irányítónk maga vette meg a jegyet.

Így ez az úr is láthatta, hogy Janurik Kinga parádéjával indult a meccs. Noha az első gólt a támadásait a mérkőzés elejétől rendkívül lassan szövögető Buducsnoszt szerezte, kapusunk a következő percekben futószalagon szállította a bravúrokat, és ennek köszönhetően hamar négygólos előnyt építettünk (1-5). Bojana Popovics rögtön időt kért, mi pedig azért szoríthattunk, hogy csak el ne altassa a mieinket a gyorsan jött, magabiztos vezetés a papírforma szerint gyengébb együttes ellen. Nem volt alaptalan a félelmünk, de legalább 7-7, vagyis újra döntetlen után megint sikerült egy fokozattal feljebb kapcsolni, és a játékrész hajráját már ismét háromgólos előnyben kezdtük (8-11). A Budu azonban megmutatta, hogy az idei Bajnokok Ligájában miért tudott négyszer is viszonylag szoros meccset játszani, egy másodpercre se adta fel, és a szünetig újfent egálra hozta az állást (13-13).

A hazaiak tömték labdával a beállójukat, Tatjana Brnovicsot, illetve rengeteg betöréssel próbálkoztak, és sajnos ezzel sok gondot okoztak. Hét (!) hétméterest harcoltak ki az első félidőben, és mindegyiket be is lőtték, vagyis a góljaik több, mint felét így szerezték.

Nekünk bezzeg nem ment hetesből, a második félidő elején kettőt is megfogott Anastasija Babovics, ezzel pedig tűzben tartotta csapatát, amely 13-15 után hármat lőtt zsinórban.

Küzdeni kellett, mert ezen a napon nem volt meg a csúcsteljesítmény, de abban bízhattunk, hogy a végére több erő marad bennünk még úgy is, hogy a szerdai, DVSC elleni rangadó, na meg a szeptember óta tartó rohanás szemmel láthatóan sokat kivett játékosainkból. Döntetlennél fordult a meccs az utolsó negyed órába, ám a következő öt percben kétszer szerencsénk is volt (végre!), illetve Márton Gréta és Szöllősi-Zácsik Szandra épp jókor villant (20-23).

Popovics időt kért, és hét mezőnyjátékossal küldte támadásba övéit. Két-három gólon ingadozott a különbség, nem tudtunk tovább lépni, sőt, az ötvenötödik percben egyre olvadt a vezetésünk. Különleges meccs volt, és Angela Malestein teljesítménye gyakorlatilag egy az egyben leképezte azt – klasszis, zseniális megoldásai után hátul gyermeteg hibákat vétett. Csak nyerjünk valahogy, gondolhattuk a hajrában, és az ötvennyolcadik percben karnyújtásnyira kerültünk a sikertől. Aztán még közelebb: Klujber villant, és végre hátradőlhettünk, két perc maradt, néggyel vezettünk.

Nem adta magát tehát könnyen a Buducsnoszt, sőt, de küzdelemből is jelesre vizsgázott csapatunk, vagyis újabb két pont kerül a Ferencváros neve mellé a Bajnokok Ligájában aratott századik győzelemnek köszönhetően.

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
A-CSOPORT
BUDUCSNOSZT BEMAX (montenegrói)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 26–30 (13–13)
Podgorica, 300 néző. V: Duplii, Pobedrina (ukránok)
BUDUCSNOSZT: J. Kadovics – N. Bulatovics 1, Maszlova 5 (2), Pletikoszics 7 (5), Brnovics 5, I. Mitrovics, I. Pavicsevics 5. Csere: Babovics (kapus), N. Vukcsevics 1, Csorovics, Kepic 2 (1). Edző: Bojana Popovics
FTC: Janurik – Malestein 9 (1), Szöllősi-Zácsik 4, Behnke, Csiszár-Szekeres, E. Bölk 4, Márton G. 4. Csere: Bíró B. (kapus), Klujber 7, Grbics, Stolle 1, Kisfaludy 1, Hársfalvi, Kovács Anett. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 7. perc: 1–5. 17. p.: 7–7. 21. p.: 8–11. 25. p.: 10–12. 37. p.: 16–15. 40. p.: 17–16. 46. p.: 20–20. 48. p.: 20–23. 56. p.: 25–26
Kiállítások: 10, ill. 6 perc
Hétméteresek: 9/8, ill. 3/1
MESTERMÉRLEG
Bojana Popovics: – Büszke vagyok a csapatra, mert jól játszott és küzdött. Az első félidőben jól működött a védekezésünk, szünet után azért már akadtak problémáink, de az előrelépés is látszik a játékunkon.
Elek Gábor: – Nagyon-nagyon örülünk a győzelemnek, amelyet nagyon nehezen tudtunk megszerezni. Meccsről meccsre látványosan fejlődik a Podgorica játéka a BL-ben, ezért számítottam arra, hogy kiélezett küzdelmet vívunk. A hétközi bajnokink mentálisan sok erőt vett ki belőlünk, ez most is meglátszott a koncentrációnkon. A két pont megszerzése volt a legfontosabb, ami sikerült, ezért boldogok vagyunk. 

Cikkajánló

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin