2021. szeptember 18.
Nehezen indult, de legyőztük a Podravkát
Női kézilabdacsapatunk hazai pályán múlta felül a horvát bajnok Podravka Vegetát.

Ami kötelező, pláne a Bajnokok Ligájában, az a legritkább esetben jön könnyen, a sport már csak ilyen… Hazai pályán folytatta nemzetközi szereplését női kézilabdacsapatunk, az Érd Arénában fogadtuk az „örökös” horvát bajnok Podravka Vegetát. A felkészülés hajrájában magabiztosan vertük a kaproncaiakat, illetve általános vélekedés szerint is erősebb csapat a Ferencváros, épp ezért (joggal) győzelmet remélt minden szurkoló, vezető és játékos.

Ehhez képest, mire a szurkolók a Himnusz első versszakának végére értek, már két gólt kaptunk, de összességében elmondhatjuk, hogy az első hat percben nagyjából minden rossz bekövetkezett, ami egy kézilabdameccs elején bekövetkezhet. Szöllősi-Zácsik Szandra első lövése jócskán fölé szállt, Emily Bölk belemenést vétett, Márton Gréta két rontott lövéssel és eladott labdával nyitott, vagyis kulcsembereink nem találták a ritmust. A csapat szerencsére jól reagált a háromgólos hátrányra (1-4), egyenlített, és 6-6-nál már a vendég tréner kért időt. Nem sokkal később pedig Elek Gábor is letette a kis táblát, mert a hétközi bajnokin oly jól működő védekezésből szinte semmit se láthatott viszont. A Podravka rendre elhúzott két-három góllal, mi mindig visszakapaszkodtunk, de a vezetést egyszerűen képtelenek voltunk átvenni. Többször is támadtunk döntetlennél, de mindig hiba jött, még akkor is, ha amúgy ezen a napon legbiztosabb kezű játékosunknak tűnő Angela Malestein lőhetett. Szélsőnk hat gólja legalább arra elég volt, hogy a második félidőt ugyanúgy döntetlenről kezdhessük, mint az elsőt (15-15).

Illetve, annál valamivel kedvezőbb helyzetből, kettős emberelőnyben. Alig tíz másodperc alatt helyzetbe kerültünk, de Dumanska védte Klujber Katrin lövését, és azt hihettük, tényleg el vagyunk átkozva ezen a délutánon. Malestein azonban másodszor már nem hibázott egálnál, végre valahára előnybe lőtte a csapatot, és bár erre még rögtön felelt ellenfelünk, a következő szűk tíz percben állva hagytuk.

Ugye, ha összeáll a védekezés, mondhatjuk… Mert összeállt – az átlövésekre kiértünk, a betörési kísérletekre mindig jött a kisegítés, és ha mégis a kapu felé szállt a labda, akkor Janurik Kinga fogta a lövést, így 25-18-nál újra időt kért Neven Hrupec. De ezzel már nem tudott új fordulatot adni a meccsnek, mert ahogy lekerült a görcs a mienikről, úgy jöttek sorban a jó teljesítmények, és szinte mindenki hozzátett valamit egy-egy periódusban. A meccs első félideje után az egygólos sikerért is sokat adtunk volna, de még az a vágy is összejött, hogy a hajrában már izgalommentesen ünnepelhettek szurkolóink.

Lélektanilag is fontos győzelmet arattunk, és így várhatjuk a szerdai, Érd elleni bajnokit, majd a Rosztov-Don elleni idegenbeli mérkőzést.

DELO NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 2. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - HC Podravka Vegeta 33-27 (15-15)
Helyszín: Érd Aréna
Időpont: 2021. szeptember 18., 16 óra
Játékvezetők: Amar Konjicanin és Dino Konjicanin (bosnyák

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin