2023. szeptember 23.
Nem bírtunk a csoportelsővel, kikaptunk Szlovéniában
Női kézilabdacsapatunk a negyvenedik percig közel volt a Krimhez, de a hajrában már nem volt esély.

Ellentétes utat járt be a Bajnokok Ligája első két fordulójában a Krim és a Ferencváros – míg a szlovének két győzelemmel kezdtek, addig mi még nem szereztünk pontot, és az előzmények ismeretében szombaton este se várt könnyű hatvan perc ránk. Martin Albertsen a keretünkből ezúttal Bordás Rékát és Jelena Deszpotovicsot hagyta ki, a kezdőben viszont ugyanazok szerepeltek, mint Norvégiában: Janurik Kinga mellett Angela Malestein, Klujber Katrin, Andrea Lekics, Dragana Cvijics, Emily Bölk és Márton Gréta, illetve védekezésben Béatrice Edwige.

Az rögtön az első támadásoknál kiderült, hogy nem siettetjük a játékot, csak elvétve próbálkoztunk lerohanással vagy a korábban látott gyors középkezdéssel, de tartottuk a lépést a hazaiakkal. Egyszer, 2-1-nél vezettünk is, és bár a Krim fordított, 5-5-ig ott loholtunk a nyakában, elsősorban egyéni villanásoknak köszönhetően. Negyed óra játékhoz közeledve ugyanakkor gödörbe kerültünk, négy gólt kaptunk zsinórban, a legtöbb gondunk az eléggé belelendülő orosz klasszissal, Daria Dmitrijevával akadt, valamint az elrontott támadásokkal. Nagyon nehezen kerültünk helyzetbe, a Krim kőkemény falat húzott fel, és amint arra számíthattunk, „fájdalom nélkül” senkit sem engedett át. Kikecmeregtünk a gödörből, de közelebb jönni nem tudtunk, sőt, a szünetre ötre nőtt a hátrányunk.

Jött a második félidőre a kapuba Böde-Bíró Blanka, de hiába mutatott be gyorsan két védést is, miután a következő periódusban kis híján minden elrontott támadásunk után ziccert kellett volna semlegesítenie. Ha nem volt elég rossz még a helyzet, akkor jött egy szerencsétlen lépés, Szöllősi-Zácsik Szandra súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, s végül Dragana Cvijics és masszőrünk, Márkus-Maszarek Dóra ölében hagyta el a pályát.

A csapatot elkísérő mintegy száz szurkolónkon semmi nem múlt, űzték, hajtották a csapatot, amely próbálkozott, Simon Petra például tudott is új lendületet hozni góljaival, de úgy tűnt, nincs meg a kellő lendület ahhoz, hogy fordítsunk a meccsen. A negyvenkettedik percig lőtávolban voltunk, négy-öt gólon ingadozott a különbség, 21-17 után azonban olyan hullámvölgy jött, mint az első játékrész közepén is, és a szlovénok 6-1-es rohammal eldöntötték a mérkőzést.

A hajrában sajnos már pontszerzésre nem volt esély, csupán az eredmény kozmetikázására - végül hat góllal kikaptunk, s így készülünk a csoportkör egyik legjobban várt mérkőzésére, a Rapid Bucuresti elleni találkozóra, ahol a célok életben tartásához mindenképp győznünk kell.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
B-csoport, 3. forduló

Krim Mercator Ljubljana - FTC-Rail Cargo Hungaria 32-26 (15-10)
Helyszín: Arena Stozice, Ljubljana
Időpont: 2023. szeptember 23., 18 óra
Játékvezetők: Tatjana Prastalo és Vesna Balvan (bosnyákok)
Gólszerzők: Dmitrijeva 9, Mavsar 7, Radicsevics 4, Stanko 2, Klemencsics 2, Varagics 2, Lazovics 2, Grbics 2, Brnovics 1, Rosiak 1, ill. Klujber 7, Simon 4, Kisfaludy 2, Márton 2, Malestein 2, Cvijics 2, Lekics 2, Szöllősi-Zácsik 1, Kovács 1, Hársfalvi 1.
Martin Albertsen: "Gratulálok a hazai csapatnak. Nehéz meccs volt, és először is nagyon szomorú vagyok Szani sérülése miatt. Túl sokat hibáztunk ahhoz az ellenfél kapusával szemben, hogy megnyerhessük a mérkőzést. Védekezésben harcoltunk a világ egyik legjobbja, Daria Dmitrijeva ellen, próbáltuk megállítani, de nagyon jól játszott ma. A bajnoki meccseken nagy hittel és szenvedéllyel játszunk, ezúttal azonban nem éreztem ezt a csapaton, hiányzik ez nagyon a Bajnokok Ligája-mérkőzéseken, és remélem, hogy a következő találkozón már meglesz."

Cikkajánló

Győzelemmel kezdtük a középdöntőt

A női kézilabda-válogatott végig vezetve győzte le Szenegált a vb-középdöntő első fordulójában.

Elérhető női kéziseink 2024-es falinaptára!

Kedden ismét személyesen vehet BL-belépőket, illetve megvásárolható női kéziseink 2024-es falinaptára is.

Montenegró győzött, két pontot viszünk a középdöntőbe

A magyar női kézilabda-válogatott második helyen jutott tovább a göteborgi középdöntőbe.

Kamerun legyőzésével ott vagyunk a vb középdöntőjében

A magyar női kézilabda-válogatott 39-20-ra nyert vb-csoportjában, és már biztos továbbjutó.

Magabiztos győzelemmel kezdtük a világbajnokságot

A női kéziválogatott 23 góllal győzte le Paraguay-t a vb-nyitányon Helsingborgban.

A cél az olimpiai selejtező – kezdődik a világbajnokság

Szerdán este kezdődik a 26. női kézilabda világbajnokság, amelyet Dánia, Svédország és Norvégia rendez.

Biztosítsa be helyét a Bajnokok Ligája-összecsapásokon

November 28-tól lehet jegyet venni a januári és a februári BL-mérkőzésekre, akár kedvezményesen is.

Ezúttal mi jöttünk ki győztesen a szoros meccsből

A második Hollandia elleni felkészülési mérkőzését megnyerte a magyar női kézilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin