2021. szeptember 29.
Nem volt diadalmenet, de győztünk az MTK ellen
Elmaradt női kézilabdacsapatunk a múlt hétvégi teljesítményétől, de így is hozta a kötelezőt.

Még el se kezdődött az MTK elleni bajnoki, amikor már a „Szép volt, csajok!” felkiáltással köszöntötte néhány szurkoló a csapatot. Semmi kétség, ez még a múlt szombati, óriási Bajnokok Ligája-sikernek szólt, és felettébb kedves gesztus volt.

Aztán 18 órakor elkezdődött a meccs, amely pontosan olyan játékot hozott, mint amilyet várhattunk, ha esetleg nem maximális optimizmussal tekintettünk a szerdai hatvan perc elé. Merthogy az efféle kimagasló siker, az extázis után legtöbbször szenvedős játék szokott jönni, pláne, ha papírforma szerint elvárható, hogy magabiztos győzelemmel záruljon a találkozó, miközben az ellenfél – ha jó napot fog ki – az élcsapatoknak is tud kellemetlen meglepetéseket okozni. Pontosan az lehetett az érzésünk, hogy kicsit nehezen melegednek be játékosaink, nehezen találják meg a ritmust és a koncentráció szintje messze elmarad a maximálistól. Az MTK pedig köszönte, és kihasználta a gyengébb teljesítményünket, az első félidőben végig szorosan tartotta az állást. Végig mi álltunk jobban, de három gólnál egyszer se tudtunk jobban eltávolodni, pedig a magunk dolgát tettük volna könnyebbé, ha megnyugtató különbséget harcolunk ki. Pedig a Rosztov-Donban világklasszis teljesítményt nyújtó Bíró Blanka erre az estére is hagyott a védésekből, csak épp a védekezés előtte jóval kevesebb támadást szűrt meg. Illetve, támadásban sokszor rossz döntéseket hoztunk, helyzetből is tovább passzoltunk, vagy épp nem vettük észre, a jó pozícióban érkező társat.

Egygólos előnnyel zártuk az első félidőt, és reméltük, hogy a szünet után legalább egy fokkal jobban folytatjuk. De a javulásra még várnunk kellett, legalább addig, amíg a Fradi-tábor is behangolt. Mert amikor egy kicsit nagyobb hangerőre kapcsolt, akkor a csapat is beleerősített.  A játékrész közepén jártunk ekkor – addig csupán egyszer távolodtunk négyre –, kettővel vezettünk (24-22), és mintha ritmust váltottunk volna, Kovács Anett góljainak köszönhetően elkezdett hízni a differencia. Bő öt perccel később pedig eldőltnek érezhettük a két pont sorsát – hat, hét, majd nyolc gólnyira növeltük a vezetést. Nagy különbség volt a két félidőben mutatott védekezés között, hiszen, míg az elsőben tizenhat gólt kaptunk, addig a második félidő első húsz percében csak hatot.

Kovács Anett pedig tényleg megszórta magát, ami azok után különösen pozitív, hogy az első játékrészben több rontott lövése is volt. Az utolsó percekben már nem kellett izgulni, csak azt sajnálhatta a közönség, hogy Itana Grbics gyönyörű kínai figura után eleresztett lövéséből nem lett gól. A győzelmnek ennek ellenére vastaps volt a jutalma.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
4. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - MTK 32-28 (17-16)
Helyszín: Elek Gyula Aréna
Időpont: 2021. szeptember 29., 18 óra
Játékvezetők: Bujdosó Máté és Horváth Viktor
Gólszerzők: Kovács Anett 8, Márton 6, Bölk 5, Grbics 4, Klujber 3, Behnke 2, Malestein 2 (2), Kisfaludy 1, Ballai 1, ill. Pál 8 (4), Marincsák 6, Sallai 4, Koronczai 3, Bujdosó-Gerháth 2, Kekezovics 2, Dakos 2, Szabó L. 1.

Cikkajánló

Nehéz meccsre számíthatunk a Vác otthonában

Női kéziseink következő ellenfele az utolsó percekig kiélezett csatát vívott a Győr ellen a múlt hét végén.

Megvan az Esbjerg elleni negyeddöntő időpontja

Tavaly a BL-elődöntőben, ezúttal egy körrel korábban találkozik női kézilabdacsapatunk az Esbjerggel.

„Megmutattuk, mennyire akartuk ezt a negyeddöntőt!”

Vezetőedzőnk szerint Angela Malestein világklasszis produkciót nyújtott női kéziseink bresti visszavágóján.

Fordítottunk Franciaországban, továbbjutottunk a BL-ben

Valóban volt még tartalék a csapatban, fordítottunk a Brest ellen és bejutottunk a legjobb nyolc közé!

Nehezebb a helyzet, mint egy hete, de nem lehetetlen

Kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia női kéziseinknek a legjobb nyolc közé jutáshoz.

Megvan a női válogatott kerete az olimpiai selejtezőre

A magyar női kézilabda-válogatott előbb EHF Euro Cup mérkőzéseken, majd olimpiai selejtezőn lép pályára.

Közte húsz az MTK ellen - látványos játékkal nyertünk

Női kézilabdacsapatunk már a mérkőzés elején eldöntötte a két pont sorsát, fiataljaink is jól teljesítettek.

Harmadszor is legyőznénk az MTK-t az idény során

Női kézilabdacsapatunk kedden hazai pályán találkozik az MTK-val a bajnokság tizenhetedik fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin