2019. május 9.
Nem volt esélye az Érdnek, nagyon simán győztünk
A hatodik percben állt össze a játékunk, 8-0-s rohamot mentünk, aztán az előnyt végig megőriztük.

Női kézilabdacsapatunk csütörtökön este játszotta szezonbeli utolsó rangadóját, amikor az Érd vendégeként lépett pályára – valódi tét nélkül, de a presztízs okán feltétlenül a győzelem reményében.

Kezdésként aztán meglehetősen ijesztő volt, hogy négy perc alatt kétszer dobtuk ki a labdát a pályáról, úgy, hogy a passzhoz legközelebb álló emberünk is méterekre helyezkedett, de szerencsére a hazaiak is hasonló koncentrációs szinttel nyitottak. A következő percben labdát cserélt Nerea Pena, és mintha csak ennyi kellett volna, egy csapásra összeszedettebbé váltunk. A hatodik perctől sikeresen fékeztük meg az érdiek gyors középkezdéseit, a védekezésünk fegyelmezettebbé vált, és Bíró Blanka is hozta az extrákat. Nyolc gólt lőttünk zsinórban, és 4-3-as hátrányból 11-4-es előnyt faragtunk kevesebb, mint tíz perc alatt – lám, ez van, ha megfelelő a labda… A viccet félretéve, meg is nyugodtunk az előnytől, kicsit jobban a kelleténél, például az első kiállításunkra rögtön összeszedtünk még egyet, miután Blani csak beszélgetni érkezett a kispad elé, Nere meg az üres kaput látva besétált hatodik mezőnyjátékosnak. Kettős előnyben is csak ötig tudott azonban közeledni az Érd, úgyhogy a narancssárgába öltözött hazai szurkolók fokozatosan halkultak el, miközben a mieink teli torokból énekelték a dalokat. A vendégszektorból, és ezt az elmúlt hónapok, a Bajnokok Ligája-mérkőzések után szükséges érdekességként hozzátenni.

A második félidő hétgólos vezetésünknél kezdődött, méghozzá az elsőhöz nagyon hasonlóan: adták-vették a labdát a felek, de szerencsére Kovacsics Anikó ennek ellenére is betalált kétszer, ez pedig kettő perc tíz másodperc játék után időkérésre sarkallta Szabó Edinát, a hazai trénert. Nem sokat tudott hatni együttesére, amely egyszer még visszajött mínusz hatra, utána viszont sansza sem maradt. Felszabadult, ötletes és kiváló kézilabdát mutattunk a széteső érdiek ellen, Kovacsics Anikó és Klujber Katrin is nagyon megszórta magát, illetve Klivinyi Kinga és Háfra Noémi is hozzátette a magáét, így pedig nem maradt el a kiütés.

Tizenöt gól volt a legnagyobb különbség a csapatok között, és ez a lefújás előtti másodpercekben a csapatkapitányunk által kínaiból szerzett találattal újra visszaállt. Váratlanul simán győztünk tehát az Érd otthonában, és már csak egyetlen bajnokink maradt a szezonban - jövő szerdán az Egert fogadjuk az Elek Gyula Arénában.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
25. forduló

Érd - FTC-Rail Cargo Hungaria 24-39 (12-19)
Érd, 1800 néző. V: Andorka, Hucker
ÉRD: Foggea – Krpezs-Slezák 9 (3), Kiss N. 5, Tóth G. 2, Szabó L., Kovacsevics 2, C. Lassource 1.
Csere: Schatzl Natalie, Jerábková 4, Lavko, Simon A. 1, Landi.
Edző: Szabó Edina
FTC: Bíró B. – Lukács V. 2, Klujber 9 (2), Kovacsics 11, Mészáros R., Pena 3, Schatzl Nadine 2.
Csere: Szemerey (kapus), Háfra 6, Faluvégi, Klivinyi 4, Pásztor 2, Horváth D., Márton G.
Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 6. perc: 4–3. 16. p.: 4–11. 20. p.: 7–13. 24. p.: 11–16. 38. p.: 16–22. 42. p.: 16–26. 49. p.: 17–32. 53. p.: 20–34
Kiállítások: 4, ill. 14 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2
MESTERMÉRLEG
Szabó Edina: – Nagyon váratlanul ért a küzdés hiánya, nem ez volt a jellemző a csapatra, nyolc ziccert hagytunk ki az első félidőben, onnantól kezdve az embereknek elment a hite, amikor pedig vissza tudtunk volna jönni, olyan gyermeteg hibákat követtünk el... A második félidő elején már csak azért kértem időt, hogy elmondjam a lányoknak, hogy legalább érjenek hozzá az emberekhez. Janurik Kinga nagyon lebetegedett, ami nagyon szomorú. Nagyon csalódott és elégedetlen vagyok.
Elek Gábor: – A vártnál könnyebben hoztuk ezt a rangadót. A kapusok közötti különbségben láttam a differenciát, de végre végig felszabadultan tudtunk kézilabdázni, és ez nagyon örömteli.

Cikkajánló

Tízzel vertük a spanyolokat és csoportelsők lettünk

Spanyolországnak egyetlen periódusban volt csupán esélye közel kerülni a junior-válogatottunkhoz.

Váltson bérletet játékosainktól!

Kedden délután női kézilabdacsapatunk tagjai segítenek a bérletek kiváltásában a nyílt edzés előtt.

A 2018/2019-es szezon legszebb jelenetei - 9. rész!

Visszapillantó sorozatunk utolsó részében a legkedveltebb májusi történéseket elevenítjük fel.

Gyenge védekezéssel is magabiztos siker

Egyik fél védelme sem szuperált, de ebből mi jöttünk ki jobban - megvan a második győzelem is!

Villámrajtot vettek a magyar lányok az Eb-n

Magabiztos győzelemmel kezdte Győrben a junior Európa-bajnokságot a magyar női kézilabda-válogatott.

Tóth Nikolett: Éremesélyesek vagyunk!

Három fradistáért szurkolhatunk a csütörtökön kezdődő junior női kézilabda Európa-bajnokságon.

Rangadóval kezdünk, karácsony körül jön a Győr

Sorsoltak a női kézilabda NB I-ben, de az időpontok még nem véglegesek.

A 2018/2019-es szezon legszebb jelenetei – 8. rész!

Szekeres Klára először mutatta meg kisfiát, Klujber Katrinnak pedig a pályán kívüli életét is megismerhettük.

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most