2021. december 10.
Nyertünk Kongó ellen, de nem jutunk a legjobb nyolcba
Az első félidőben kidolgozott különbséget megőriztük a lefújásig Kongó ellen.

Miután Dél-Korea csak egy bő félidőn át tudta megnehezíteni Németország dolgát (Emily Bölk a legjobb meccsét játszotta a tornán, nyolc gólt lőtt, csapata 37-28-ra győzött), már a mieink Kongó elleni összecsapása előtt biztossá vált, hogy a magyar női kézilabda-válogatott nem jut a legjobb nyolc közé a spanyolországi világbajnokságon. Így aztán a péntek esti meccsnek nem sok tétje maradt: kötelező volt begyűjteni a két pontot az afrikaiak ellen, és talán még az elvárások közé emelhettük, hogy ne legyen több sérülés a csapatban.

A korábban húzódást szenvedő Klujber Katrin csak a lelátóról figyelte a többieket, akik néhány perc után megtalálták a védekezésben a megfelelő fordulatszámot. 6-4-es vezetésünk után öt gólt lőttünk zsinórban, és a lendület megmaradt a folytatásra is. Az elrontott kongói támadások után világbajnoksághoz mérten játszi könnyedséggel lőhettük a gólokat – mire a mellé vagy fölé szálló, majd labdafogó hálóról visszapattanó labda Szikora Melinda kezébe került, a szélsőinknek már rendszerint ütemnyi előnye volt, a ziccereket pedig megfelelő hatékonysággal értékesítették.

Csendesen csordogált a meccs, a lelátón helyet foglalók is inkább csak szemlélték, hogy az előny magabiztos, a teljesítmény közepes, a színvonal pedig alacsony. A legtöbbet a tizenegy tagú kongói küldöttség hallatta a hangját, amikor valamelyik játékosát ünnepelte vagy a játékvezetők ítélete elleni nemtetszésének adott hangot. A szünetig kialakított 16-8-as vezetésünk tudatában eldőltnek érezhettük a meccset, de célként megfogalmazhattuk, hogy a második játékrészt is megnyerjük, esetleg hasonló különbséggel.

A 45. percig nem sokat léptünk előre ennek érdekében, hét-nyolc gólon ingadozott addig a különbség, ám akkor tízre növeltük a differenciát. Nagyon lelassult a játékunk, megközelítőleg felvettük a kongói sebességet, és a védekezésünk se volt annyira stabil, mint az első félidőben, a Szikorát váltó Szemerey Zsófi kevesebb labdába tudott belekapni, így nem nőtt tovább az előny. Sőt, a lefújásra visszaállt szünetben már meglévő nyolc, vagyis magabiztosan nyertünk, ahogyan elvárható volt, de összességében érezhető volt, hogy ezen a meccsen a lehető legkisebb erőbefektetéssel akar túljutni a válogatott.

25. NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
KÖZÉPDÖNTŐ, 2. FORDULÓ
III. CSOPORT (Granollers)
Magyarország–Kongói Köztársaság 30–22 (16–8)
Granollers, 583 néző. Vezette: A. Covalciuc, I. Covalciuc (moldovaiak)
MAGYARORSZÁG: Szikora – Lukács V. 7, Háfra N. 1, Vámos P. 4, Bordás, Szöllősi-Zácsik, Márton G. 3. Csere: Szemerey (kapus), Planéta 8 (5), Fodor Cs. 1, Tóth Eszter 1, Tóvizi 1, Kácsor 4, Kovács Anett, Albek. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
KONGÓI KÖZTÁRSASÁG: Bazekene – Jappont, Obangue 1, Ngombele 7, Okabande 2, Mouyamba, Ntondele 1. Csere: Kodia (kapus), Hendo, Yimag 6 (1), Saraiva 3, Rutil 1, Divoko 1. Szövetségi kapitány: Younes Tatby
Az eredmény alakulása. 4. p.: 2–2. 16. p.: 6–4. 18. p.: 11–4. 23. p.: 13–7. 37. p.: 20–11. 43. p.: 23–15. 49. p.: 27–17. 56. p.: 30–19.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 1/1

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin