2019. december 29.
Óriási meccsen végül pont nélkül maradtunk
A meccs nagyobb részében nálunk volt az előny, a hajrában azonban a győrieknek több tartalékja maradt.

Megszokhattuk, hogy az újév környéki bajnoki fordulóban rendre fokozott az érdeklődés, illetve azt is, hogy a Ferencváros-Győr rangadókon mindig sokszoros a jegyekért a túljelentkezés. Most meg, hogy december 29-én érkezett a minden fronton címvédő a Népligetbe, e két tényező csak erősítette egymást. Szóval, elképesztő hangulat uralkodott az Elek Gyula Arénában, vasárnap este, s ahogyan a gyönyörű, a csarnok háromnegyedét lefedő látványt készítő szurkolóink, úgy a csapatok is óriási elánnal kezdtek.

Az ETO két góljára néggyel válaszoltunk, és ettől komoly lendületet vettünk. Bíró Blanka kergette őrületbe a győrieket, elsősorban a jobbszélsőket, de a fal is kemény volt előtte. Szembetűnő volt, hogy a visszarendeződésre óriási hangsúlyt fordítanak a lányaink, s ezzel némileg sikerült féken tartani ellenfelünket, amelynek egyébként a gyors indítás és a lerohanás a fő fegyvere. Nem nyújtottunk támadásban extrát, sokszor úgy tűnt, hogy nagyon nehezen találjuk meg a réseket, de valahogy mindig sikerült túljutni a nehéz pillanatokon. Hol Háfra Noémi lőtte át a látszólag égig érő győri falat, hol Schatzl Nadine varázsolta be a labdát a kapuba, de a világbajnoki megrázkódtatások miatt igen mélyről tápászkodó Klujber Katrin is meg-megvillant. Az első félidő hajrájában a vendégek átvették a vezetést (9-10), kihasználva, hogy 9-7 után majd tíz percen át nem sikerült túljárnunk Amandine Leynaud eszén. Nem zuhant össze ettől az ezernyi fradista torok által űzött, hajtott csapatunk, és a dudaszó előtt két másodperccel Klujber Katrin újra vezetéshez juttatta a mieinket.

A második játékrész első öt perce még egyet dobott a hangulaton, robbant a csarnok a Fradi-gólok után – és jöttek is szépen, sorban. Schatzl, Háfra, majd Klujber kétszer, az előnyünk meg öt gólra hízott, és a legtöbben a szemüket dörzsölgették. Danyi Gábor nem várhatott, időt kért, és sajnos felrázta csapatát, amely rögtön kettőre zárkózott. Kovacsics Anikó kiállítása után az ezen az estén a pályára anyaként visszatérő Szucsánszki Zita és Hornyák Dóra egyszerre volt pályán, sőt, utóbbi gólt is lőtt nagyon fontos pillanatban. Negyed óra maradt, amikor egy gólt továbbra is őriztünk a vezetésünkből, de az ETO egyre könnyebben került helyzetbe, ezért félő volt, hogy kétségkívül hosszabb kerettel rendelkező ellenfelünk a hajrában fordítani is tud.

A 49. percben össze is jött neki sajnos, s bár erre még tudtunk válaszolni, ismét vezetést szereztünk, a következő percekben négy gólt kaptunk zsinórban, és a vendégek eldöntötték a mérkőzést. Vagyis, mindenki ezt hitte, kivéve a csapatot, amely talán nem is ismeri azt a szót, hogy feladni. Egyre zárkóztunk, kétszer is, így 28-27-es vendég előnynél kezdődött az utolsó negyvenöt másodperc Danyi időkérése után. Kivédekeztük a győri támadást, támadhattunk az egyenlítésért, de már csak alig tíz másodperc maradt. Amolyan kényszerhelyzetben Lukács Viktória vállalta magára a lövést, amit Kiss Éva védett, a játékidő meg lepergett.

Elképesztő mérkőzésen maradtunk pont nélkül, amelyen ezt leszámítva mindenki többet kaphatott, mint amit remélt. Igen közel voltunk a bravúrhoz, de ebből a meccsből még így is építkezni lehet.

FTC-Rail Cargo Hungária-Győri Audi ETO KC 27:28 (13:12)

FTC: Bíró B.; Lukács 3; HÁFRA N. 5; Snelder; Csiszár-Szekeres; KOVACSICS A. 6; Schatzl Nadine 5. Csere: KLUJBER 6 (1); Szucsánszki; Márton G. 1; Pásztor N.; Debreczeni-Klivinyi; Hornyák D. 1.

GYŐR: Leynaud; Bódi 4; Nze Minko 4; OFTEDAL 6; Brattset 2; Amorim 3; Puhalák. Csere: KISS É. (kapus); Edwige 1; Knedliková; Bulatovics 1; Kurtovic 2 (2); A. M. Hansen; Kristiansen; FODOR CS. 5; Faluvégi D..

Elek Gyula Aréna, 1200 néző 

Vezette: Horváth Péter, Marton Balázs 

Az eredmény alakulása: 5.p.: 4:2; 7.p.: 4:4; 10.p.: 6:4; 15.p.: 8:7; 22.p.: 9:9; 26.p.: 9:10; 29.p.: 11:11; 36.p.: 17:12; 39.p.: 17:15; 41.p.: 19:16; 45.p.: 20:19; 49.p.: 21:22; 51.p.: 23:23; 55.p.: 23:26; 58.p.: 26:27.

Kiállítások: 8, ill. 4 perc

Hétméteresek: 1/1 ill. 3/2

 

Cikkajánló

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin