2019. február 13.
Óriásit küzdöttünk, de ott vagyunk a négyes döntőben
Nem játszottunk jól, a Vác pedig ügyesen kihasználta ezt, és óriási küzdelemre késztetett minket.

Ha mindenképp pozitívumot szeretnénk keresni abban, hogy az elmúlt időszakban elvétve sikerült jól kezdeni a mérkőzéseinket, akkor annyit megjegyezhetünk, hogy most már legalább nem jövünk zavarba, ha a meccs elején hátrányba kerülünk… Persze, nem lenne baj, ha néha elmaradna a mérkőzéseknek ez a része, de, mondjuk, majd legközelebb. Ugyanis Vácott, a Magyar Kupa negyeddöntőjében is nyögvenyelősen indult az összecsapás, hárommal is vezettek a hazaiak (7-4), és előnybe is csak a tizennyolcadik percben kerültünk először (8-9) Márton Gréta góljának köszönhetően. Nagyjából ekkortájt állt be Pásztor Noémi, a Budaörsről igazolt junior világbajnok beálló, és rögtön letette a névjegyét: a játékrész végéig ötször talált az ellenfél kapujába, illetve egy hetest is kiharcolt.

Harminc perc után ezzel együtt is csupán kettővel, 16-14-re vezettünk, vagyis közel sem volt megnyugtató a helyzet, főképp, hogy Pásztor-kiállítással és váci góllal kezdődött a második félidő. A harminchetedik percben egyenlített a Vác, ez pedig még a rossz kezdés ismeretében is váratlan volt. Nem sokat segített a helyzeten, hogy a játékvezetői páros, amikor leszakítottuk volna az ellenfelet, egy-egy kiállítással, hetessel vagy indokolatlan fújással mindig segített rajta – érzésünk szerint jogtalanul. A hangulat vélhetően akkor is kiváló lett volna, ha nem ilyen szoros a mérkőzés, elvégre a Ferencváros vendégjátékára ezúttal is csurig telt a váci sportcsarnok, de így különösen lelkesek voltak a hazai szurkolók is, miközben a mieink szokásukhoz híven ezúttal is rendületlenül nyomták végig a hatvan percet.

Sokáig bíztunk benne, hogy valahol csak megtörik a Vác, de tíz perccel a vége előtt már egyértelmű volt, hogy ez ma, ilyen körülmények között rettenetesen nehézkes lesz. Kettő volt az előnyünk ekkor, s mert Suba Sára nagyon elkapta a fonalat a hazai kapuban, az ötvenkettedik percben megint egyenlített a Vác (25-25). Igazi kupacsata volt egyébként, amely újra kiváló propagandája volt a sportágnak két többnyire magyar kézilabdázókat alkalmazó (a két fél összesen nyolc junior világbajnokot szerepeltetett ma!) csapat között, amelynek a végén, ha nehezen is, a jobb nyert. 25-25-ről ugyanis sikerült újra ritmust váltanunk és az utolsó percben már izgulni sem kellett - nagy szó ez a meccs egészét tekintve. Sőt, végül a legnagyobb különbség is - közte öt - az utolsó percben alakult ki.

31-27-re győztünk (bár ezt a csarnokban csak a figyelmesek tudhatták, mert az eredményjelzőt úgy 15 másodperccel a lefújást követően ki is kapcsolták...), és bejutottunk a Magyar Kupa négyes döntőjébe, amelyet március 16-án és 17-én rendeznek Debrecenben. A Ferencváros mellett a DKKA, az Érd és a Győr lesz résztvevője az eseménynek.

Magyar Kupa, 5. forduló
GVM Europe-Vác – FTC-Rail Cargo Hungaria 27-31 (14-16)
Helyszín: Vác Város Sportcsarnoka
Időpont: 2019. február 13. (szerda) 18 óra
Játékvezetők: Herczeg Péter és Südi Péter

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin