2021. január 9.
Őrült meccsen győztük le a CSM Bucuresti-et
Vezettünk néggyel, aztán voltunk háromgólos hátrányban is, de a végén sikerült legyőznünk a Bucuresti-et!

Bajnokok Ligája-díszletbe öltözött az Elek Gyula Aréna, és szombatra megérkezett a Népligetbe az elit sorozattal járó, jó értelemben vett feszültség is. Csak a szurkolók hiányoztak, de ők nagyon… A CSM Bucuresti ellen folytatta a BL-t női kézilabdacsapatunk, s amint melegíteni érkeztek a felek, érezhető volt, hogy egészen más a légkör, mint az elmúlt egy hét bajnokijai előtt volt. Jó előjelnek érezhettük, hogy a mieink tűntek elszántabbnak, folyamatosan biztatták, űzték egymást a játékosok – égett a tűz a szemekben.

Aztán a kezdés is ennek megfelelő volt. Emily Bölk nyitotta a gólok sorát, de Klujber Katrin, illetve Schatzl Nadine is többször eredményes volt az első negyed órában, és a nagyszerű támadójátéknak köszönhetően kétszer négy góllal is vezettünk. 7-3-nál kért időt a CSM edzője, Adrian Vasile, és sajnos tudott is hatni övéire. Crina Pintea, Cristina Neagu és Barbara Lazovic tűnt a legélesebbnek, vezérletükkel a bukarestiek fokozatosan visszakapaszkodtak, majd 11-11-nél a 20. percben egyenlítettek. A mérkőzés során a vezetést először jó öt perccel később, az emberelőnyüket kihasználva tudták átvenni. A védekezésünkön kellett volna elsősorban javítani, ennek érdekében érkezett Janurik Kinga, de nem sok segítséget kapott a társaktól, rendre ziccerekben kellett volna csodát tennie. Ez egyelőre elmaradt, így a vezetés a vendégeké volt az első félidő végén is (14-16).

Noha a fordulás után elléptek hárommal is a románok, Emily Bölk góljaival sikerült egyenlítenünk, vagyis a játékrész eleje megint a miénk volt. Óriási volt a csata, és az edzők is hatalmasat harcoltak. Lehozta Pinteát a román tréner, mire Neagut emberfogással követte Kovacsics Anikó. Egy percre rá időt kértek a vendégek és visszaküldték az elképesztő méretű beállót, akit nem tudtunk tartani, így az emberfogás is véget ért. Két támadás múltán már hét támadóval próbálkozott a CSM, mi pedig Alicia Stollét tettük a védelem közepére.

24-23-nál újra előnyben voltunk, 24-25-nél meg megint hátrányban – nagy meccs volt…

Az utolsó tíz percre egálnál fordultunk, de javult a védekezésünk, elöl pedig így vagy úgy, ha nem is könnyedén, de jöttek a gólok, és hárommal elléptünk (29-26). Amikor meg Klujber kettő perccel a vége előtt négyre bombázta a a csapatot, nagyot fújhattunk: eldőlt a mérkőzés! Minden bizonnyal ekkortájt, az extázis bekövetkezése után kezdett volna rá a tábor a "Győzelem a Ferencvárosé..." szólamra, s talán otthon, a televíziók előtt néhányan el is dúdolták a remekművet.

Hihetetlenül fordulatos, nagyszerű mérkőzést nyert meg női kézilabdacsapatunk a CSM Bucuresti ellen - a lefújást követően a lányok öröme is megközelítően ennek megfelelő volt a pályán!

DELO NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
10. forduló 

FTC-Rail Cargo Hungaria - CSM Bucuresti 31-27 (14-16)
Helyszín: Elek Gyula Aréna, zárt kapuk mögött
Időpont: 2021. január 9., 16 óra
Játékvezetők: Valeriy Rozhkov és Anatoliy Novikov (ukránok)
Gólszerzők: Emily Bölk 5, Háfra Noémi 5, Klujber Katrin 5 (1), Angela Malestein 4 (2), Kovacsics Anikó 3, Julia Behnke 3, Schatzl Nadine 3, Márton Gréta 2, Kovács Anett 1, ill. Cristina Neagu 9, Barbara Lazovic 7, Crina Pintea 4, Carmen Martin 3, Siraba Dembele 2, Andrea Klikovac 1, Elizabeth Omoregie 1.

Cikkajánló

Nagyot küzdöttünk, de ezúttal az Esbjerg volt jobb

Túl sokat hibáztunk, ezt pedig kihasználta a dán csapat, amely elvitte a két pontot a Népligetből.

Pikáns lesz az Esbjerg elleni meccs

Csalóka a Nerea Pena érkezése óta még erősebbé vált dánok
tabellán elfoglalt pozíciója.

Nem okozott gondot a Szombathely legyőzése

Bíró Blanka öt hetest védett, a csapat pedig könnyedén nyert a Szombathely ellen a szerdai bajnokin.

Maradjunk lendületben

Az „európai turné” előtt a Szombathelyt fogadjuk szerdán az Elek Gyula Arénában.

Változtatott az MKSZ – Elek Gábor a szövetségi kapitány

Az MKSZ elnöksége változtatott a magyar női válogatott szakmai stábjának feladat-megosztásán.

Klujber Katrin bombagólja ismét a legszebbek között!

A CSM ellen öt gólt szerző átlövőnk hatalmas, kapufás gólját nem hagyhatta ki az EHF a válogatásból - VIDEÓ!

Kovacsics Anikó: „Tudtuk, hogy most elkaphatjuk őket"

Irányítónk a lefújás után értékelte a román CSM Bucuresti legyőzését.

Az év első rangadójára készülünk

Elszántan és motiváltan edzett a csapat, amelyre szombaton nagyon fontos mérkőzés vár.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most