2021. december 30.
Ötgólos győzelemmel zártuk az évet
Női kézilabdacsapatunk a Kisvárda elleni ötgólos sikerrel, telt ház előtt búcsúztatta 2021-et.

Keretbe foglalta női kézilabdacsapatunk évét a Kisvárda Master Good SE, hiszen 2021 második és háromszázhatvannegyedik napján is az Elek Gyula Arénában lépett pályára. És micsoda évet foglalt keretbe – számos felejthetetlen pillanat, óriási győzelem, na, meg bajnoki cím fűződik a lassacskán magunk mögött hagyott esztendőhöz.

Persze, fontos volt, hogy a záró akkord se rontson a képen: le kellett győzni a kisvárdaiakat, s nem kétséges, ezt várta a sportcsarnokot csaknem megtöltő, mintegy ezeregyszáz szurkoló is.

Jól kezdtük a meccset, tíz perc alatt háromgólos előnyt építettünk (6-3), igaz, már ekkor is csúszott néhány hiba a játékba. A következő öt perc aztán kimondottan rosszul sikerült, négy gólt kaptunk zsinórban, és abszolút érthető volt, hogy Elek Gábor időt kért. A hosszú válogatott szünetek után szinte mindig érezhető egyfajta visszaesés a teljesítményben, hiszen idő kell ahhoz, hogy a játékosok visszaszokjanak a klub környezetbe, hogy újra az itt elvárt mechanizmusok működjenek. Talán épp ezért vezetőedzőnk is türelmesebbnek tűnt a szokásosnál, igaz, segített ebben, hogy az időkérés után gyorsan visszaállt a rend. Emily Bölk eleinte tőle szokatlan hibákat vétett, de ebben a periódusban két gólt lőtt egymásután, és ha már újra mi álltunk jobban, nem is engedtük ki a kezünkből az előnyt.

13-8-nál, Kovács Anett gólja után egészen jól alakult a meccs, a lendületünket látva azt remélhettük, hogy a szünetig hátralévő hat percben akár még ennél is jelentősebb különbséget alakíthatunk ki, de kissé kapkodóvá vált a támadójátékunk, így nemhogy nőtt, még csökkent is a differencia (14-11).

Nagy riadalmat ugyanakkor nem keltett a vendégek felzárkózási kísérlete, a csapat szerencsére jól reagált, és a szünet után fokozatosan hizlalta az előnyt. Bíró Blanka stabilan hozta a védéseket, de a fal is dinamikusan mozgott előtte, elöl pedig Szöllősi-Zácsik Szandra bombái kapták a legnagyobb tapsot. 20-13-nál volt először hét gól a két fél között, de ahogy megnyugtatóvá vált a különbség, úgy sajnos a mieink teljesítménye is romlott. Három gólt kaptunk egymás után, mínusz négynél közelebb azonban nem férkőzött a Kisvárda, így végül, ha ezúttal szűkebben is, de újra legyőztük ellenfelünket.

A húsz kapott góllal, a védekezés minőségével feltétlenül elégedettek lehetünk, a támadójátékunkon ugyanakkor mindenképp javítani kell az új év első hetében, a Buducsnoszt Podgorica elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt. A szurkolók vastapssal köszöntek el a lányoktól, s ez alighanem az egész éves teljesítménynek (is) szólt.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
10. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Kisvárda Master Good SE 25-20 (14-11)
Helyszín: Elek Gyula Aréna
Időpont: 2021. december 30., 16 óra
Játékvezetők: Őri Erika és Pozdena Erika
Gólszerzők: Malestein 6 (3), Márton 4, Szöllősi-Zácsik 4, Kovács A. 3, Bölk 3, Klujber 2, Tóth N. 1, Hársfalvi 1, Kisfaludy 1, ill. Radojevics 5 (2), Sztamenics 4, Karnik Sz. 4, Dombi L. 3, Juhász 2, Dombi K. 1, Udvardi 1.

Cikkajánló

Jöhet az újabb „sakkjátszma”

Különleges csatákat vív az elmúlt években a Fradi és az Esbjerg, a vasárnapi is annak ígérkezik.

Nekünk ítélték az SZKKA elleni meccs pontjait

A Magyar Kézilabda-szövetség Verseny Albizottsága 10-0-s gólkülönbséggel a javunkra írta a két pontot.

Megvan a bresti meccsünk új időpontja

Január 29-én pótolja női kézilabdacsapatunk legutóbbi, elhalasztott Bajnokok Ligája-mérkőzését.

Elhalasztják a Brest elleni meccsünket

Csapatunk keretében újabb játékosok betegedtek meg, így lehetetlenné vált a vasárnapi pályára lépésünk.

Furcsa hét végén utazunk Brestbe

A tabella második helyéről várja női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligája tizedik csoportkörét.

A nyáron távozik Itana Grbics

Az irányító 2021 augusztusában érkezett klubunkhoz, döntése értelmében az idény végén elhagyja a Ferencvárost.

Elmarad a Szombathely elleni bajnoki

Ellenfelünk jelezte, hogy nem tud pályára lépni a szerdán 18 órára kiírt összecsapáson.

Bajnokival folytatjuk - itthon kell tartani a pontokat

A héten a korábbi játékosunkkal erősített az SZKKA, de így is le kell győznünk szerdán a szombathelyieket.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most