2022. augusztus 12.
Ötgólos siker a siófoki edzőmeccsen
Már az első félidőben kialakult az ötgólos különbség, amely a végén is megmaradt a két csapat között.

Az eredeti tervek szerint a harmadik pénteki edzőmérkőzését játszotta volna női kézilabdacsapatunk a Siófok otthonában, de a lekötött meccsek közül a Mosonmagyaróvár és a Debrecen is lemondta a mieink elleni találkozót, így végül a nyáron most először alakíthatták szurkolóink ez alapján a hétvégéjüket. Többen ki is használták a lehetőséget, és a Balaton-partról érkeztek a sportcsarnokba, ahol a felkészülési meccsen szokatlan jegyár ellenére is szép létszám gyűlt össze.

Nem túl nagy iramban kezdődött a meccs, amelynek első tíz percében látványosan a beálló játékot erőltettük – Andrea Lekics háromszor meg is találta Dragana Cvijicset, aki kettőt értékesített a helyzeteiből. Emily Bölk átlövései is ültek, de a védekezésünkben több bosszantó hibát is elkövettünk. Nem kaptunk sok gólt még így sem, ami mutatja, hogy nagyon komoly képességű játékosok alkotják a védelmünket, de biztosan lesz még fegyelmezettebb és keményebb a falunk.

Alicia Stolle csereként jött a pályára, majd az első, elrontott lövése után főszereplővé lépett elő a játékrész középső periódusában: kiosztott négy gólpasszt Kovács Anettnek, aztán maga is betalált kétszer. Ekkortájt a csapat az álmoskás, fásult tempót szépen lassan meghaladva a meccs során először ellépett ellenfelétől. Bár eddig is csak nálunk volt előny, kettőnél többel nem tudtunk vezetni, ráadásul 9-9-nél utol is ért minket a házigazda – Elek Gábor ezt követően kért időt, a lányok pedig zsinórban öt gólt szereztek.

A közte öt a szünetre is megmaradt (11-16), és a második félidő is hasonlóan pergett, mint az első. Egy-egy periódusban a gázpedálra léptünk, és akkor nőtt a különbség, de aztán jött egy tompább időszak, amikor a siófokiak közeledni tudtak. A hajrához érve az utóbbi történt, és a közte kettőért is támadhattak a hazaiak, vagyis a második játékrésszel, és főként ezzel az időszakkal nem lehetünk elégedettek. Hozzá kell tenni azt is, hogy a játékvezetés minősége miatt meglehetősen zaklatott volt a meccs - mindkét edző kapott sárgalapot, volt kettős kiállítás, illetve rengeteg elnézett lépés- és támadóhiba mindkét oldalon.

Az utolsó percekben visszaállítottuk az ötgólos különbséget, és pontosan ennyivel is nyertük a siófoki edzőmérkőzést, amelynek végén mindkét csapatot tapssal köszöntötték a szurkolók. 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Siófok KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 22-27 (11-16)

Cikkajánló

Ötven percig meccsben voltunk, de pont nélkül maradtunk

Az első félidőben szinte végig mi vezettünk, és egészen a hajráig reális esélyünk volt a pontszerzésre.

A Fradi-CSM párharc első felvonása következik

Sosem szereztünk még pontot a CSM Bucuresti otthonában – erre a bravúrra törekszünk vasárnap.

Újabb jelentős érvágás, Edwige is megsérült

Női kézilabdacsapatunk olimpiai bajnok beállója súlyosan megsérült, véget ért számára az idény.

„Remélem, hogy ezt kipipáltam, és ilyen több nem lesz!”

A Fradi TV stábja ott volt a súlyos sérülésből felépülő Bíró Blanka visszatérésének pillanatainál – VIDEÓ!

Jegyek a bukaresti mérkőzésünkre

Női kézilabdacsapatunk CSM Bucuresti elleni idegenbeli BL-meccsére a helyszínen lehet belépőt váltani.

Műtéten esett át Kovács Anett

Válogatott jobbszélsőnk súlyos sérülést szenvedett, várhatóan az idény során már nem léphet pályára.

A második félidő már rendben volt a NEKA ellen

Hárman is pályára léptek a sérülésből visszatérő játékosaink közül, de újoncot is avattunk Balatonbogláron.

Balatonbogláron indul újra a klubidény

Az Európa-bajnoki szünet után az újonc NEKA vendégeként folytatja a K&H Ligában női kézilabdacsapatunk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin