2023. január 22.
Pont nélkül maradtunk Brestben
Túl sok volt a hiba a Klujber Katrint és Kisfaludy Anettet is nélkülöző csapatunktól, így kikaptunk.

Hajrájához ért a csoportkör a Bajnokok Ligájában, így egyre erőteljesebben érződik, hogy a továbbjutásért, a minél jobb pozícióért minden pontnak óriási jelentősége van. Épp ezért, hiába a tavalyról meglévő rossz emlékek a vereségről és még inkább Bíró Blanka súlyos sérüléséről, hiába a hosszú időre kieső kézilabdázóinkon túl Kisfaludy Anett és idei legeredményesebb játékosunk, Klujber Katrin hiányzása, bíztunk benne, hogy ponttal térhetünk haza Franciaországból.

Nem volt azonban könnyű dolgunk, sőt, komoly logisztikai feladatnak tűnt megoldani, hogy csupán egy beállónk, Dragana Cvijics és egy jobbátlövőnk, Alicia Stolle maradt, miközben kettejük közül valakinek Tomori Zsuzsannával kiegészülve a védekezésben is bent kellett lennie.

A hazaiaknál a francia válogatott kapus, Cléopatre Darleux nem volt bevethető, de a korábbi érdi, Julie Foggea sajnos jól helyettesítette őt az első félidőben. Pedig jól kezdtünk, a hatodik percben már 4-1-re vezettünk, főként Andrea Lekicstől jöttek az extra megoldások. Aztán sajnos megakadtunk – a Brest védekezésben messze, kilenc-tíz méterre felléptetett egy-egy játékost, s ettől bizonytalanná, lassúvá vált a labdajáratásunk, sokszor csellel, labdaleütéssel próbálkoztunk, ezekbe pedig jó néhány hiba csúszott. A tizennegyedik percig őriztük a vezetést, de érezhető volt, hogy nem eléggé gördülékeny a támadójátékunk, illetve sajnos a szélről gyengén értékesítettük a helyzeteket. 9-9 után a szünet előtti utolsó tíz percet 5-1-re elveszítettük, vagyis négygólos hátrányban mehettünk a pihenőre (14-10). Hogy maradt még tartalék a csapatban, abban biztosak lehettünk, és abban is reménykedtünk, hogy a tizenöt perc elég ahhoz, hogy Elek Gábor rendezze a sorainkat.

Nem jött jól, hogy a Brest kezdte a második félidőt, s rögtön góllal, de Tomori Zsuzsanna kiállítása se sokat használt. Stolle eredményes játéka viszont annál többet – mínusz ötről visszakapaszkodtunk háromra, és kétszer a kettőért is támadhattunk, ezzel pedig már bőven meccsben lettünk volna, de sajnos előbb a kapufa, majd Foggea fogott ki rajtunk.

Jobb volt azonban az összkép, stabilabbnak tűnt a védekezésünk, és tudtunk végre könnyű gólokat is szerezni, így pedig a bravúr lehetőségét továbbra is őriztük. A negyvenkilencedik percben a közte egyért támadhattunk, de háromszori nekifutásra se tudtuk megtenni ezt a lépcsőfokot (19-17). Közben meg fogyott az idő, és miután a hazaiak egy Jaukovics-bombával „kirobbantak” a gödörből, s ezzel együtt két perc alatt három gólt lőttek, eldőlt a mérkőzés (22-17).

Sajnálhatjuk, mert a második félidőben közel voltunk ahhoz, hogy fordítsunk a mérkőzés menetén, és akkor még ebben az összetételben is ponttal távozhattunk volna Brestből. Így azonban a franciák pontszámban utolértek bennünket, és mert az egymás elleni összevetésben ők a jobbak, az utolsó két körben több pontot kell gyűjtenünk, mint nekik, hogy előttük maradjunk a tabellán.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 12. forduló

Brest Bretagne HB - FTC-Rail Cargo Hungaria 24-21 (14-10)
Helyszín: Arena de Brest
Időpont: 2023. január 22. 14:00
Játékvezetők: Cristina Lovin, Simona Raluca Stancu (román)
Gólszerzők: Jaukovics 7, Lassource 4, Kobilynska 4, Toublanc 3 (2), Mauny 2, Fauske 2, Foppa 1, Brnovics 1, ill. Bölk 4, Szöllősi-Zácsik 3, Lekics 3, Malestein 3 (2), Stolle 3, Hársfalvi 1, Szucsánszki 1, Márton 1, Kukely 1, Cvijics 1.

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin