2019. március 27.
Ragyogó siker: kiütötte riválisát az ifi csapatunk!
Az ifi és a serdülőcsapatunk is parádés sikert könyvelhetett el a legnagyobb rivális Debrecen otthonában!

Kevésbé szakértő szemeknek kissé szokatlanul hatott tavaly októberben az Elek Gyula Aréna parkettjén látott körtánc a női kézilabda ificsapatunktól, miután 28-28-as állásnál ért véget a Debrecen elleni összecsapás. Utólag aztán mindenki számára érthetővé vált, mekkora siker ez az eredmény, ugyanis az előző nyáron jelentős fiatalításon esett át a Simics Judit irányította gárda, és az előzetesen reálisnak tartott célkitűzés alapján legelőbb a 2019/2020-as idényben remélhettünk volna hasonló teljesítményt.

A két rivális az őszi döntetlen óta fej fej mellett haladt újabb pontveszteség nélkül – egészen mostanáig. Merthogy szerdán koradélután a DVSC otthonában óriási fegyvertényt hajtott végre a Ferencváros: noha tehetségeink szünetben még 15-14-es hátrányban voltak, a második harminc percben szenzációs teljesítményt nyújtottak és 39-27-re kiütötték a Lokit.

„A meccs előtt azt gondoltam az előző találkozónk elemzése alapján, hogy mi nagyon sokat fejlődtünk, és ha a Debrecen valamivel kevesebbet lépett előre, akkor lehet esélyünk – mondta Simics Judit, az ificsapatunk vezetőedzője. – Nagyon boldog vagyok és büszke a csapatomra, hogy ekkora győzelmet arattunk. A második félidőben rendkívül jól működött a védekezésünk, és nagyon sok üres kapus gólt tudtunk szerezni, amitől kissé talán összeroppant az ellenfelünk. A lefújás után megbeszéltük a lányokkal, hogy akkor most már nem kellene ennél a szintnél lejjebb adni, és talán-talán valóra válhat, amiről a szezon előtt csak álmodni mertünk.”

Az ifjúsági első osztályban a keleti és a nyugati csoport első kettő helyezettje a szezon végén négyes döntőben találkozik majd. Sikerével a Fradi maradt listavezető, s fél lábbal már a négyes döntőben érezheti magát.

Az ifik után a serdülők követeztek a Hódos Imre Sportcsarnokban, és a Fradi-Debrecen párosítás ebben a korosztályban is az élvonal keleti csoportjának csúcsmérkőzése. Az idén csupán egyetlen pontot veszítő együttesünk a második helyezett otthonában óriási csatát vívott, az utolsó percekig egy-egy gól volt csupán a felek között, mígnem a hajrát a mieink bírták jobban. Fiedler Erika vezetőedző csapata végül okos és higgadt játékkal négy gólos győzelmet aratott és megerősítette első helyét a tabellán.

Női kézilabda ifjúsági I. osztály (kelet)

DVSC Schaeffler – FTC 27-39 (15-14)

A Ferencváros gólszerzői: Tóth Nikolett 10, Háfra Luca 6, Györfi Dóra 5, Kovalcsik Jázmin 4, Majoros Klaudia 3, Ferenczy Diána 3, Gém Léna 3, Kenéz Fanni 2, Ballai Borbála 1, Zsemberi Viktória 1, Ludvig Krisztina 1.

 

Női kézilabda serdülő I. osztály (kelet)

DVSC Schaeffler – FTC 25-29 (14-14)

A Ferencváros gólszerzői: Ballai Borbála 7, Zsembery Viktória 6, Majoros Klaudia 5, Simon Petra 3, Ballai Anna 2, Tóth Eszter 1, Kobán Dorina 1, Zentai Dorottya 1,Buzsáki Bodza 1, Kármán Luca 1, Gém Léna 1.

Cikkajánló

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin