2019. május 22.
Megcélozzák a második aranyat is!
Ifjúsági csapatunk az előző héten biztosította be aranyérmét a felnőtt NB II-ben, most az ifi döntőre készül.

A Solymár kiütésével (41-24) múlt szombaton a felnőtt NB II-ben megszerzett aranyérem után még nem ért véget az idény ifjúsági női kézilabdacsapatunk számára, hiszen a következő hétvégén már a saját korosztályában küzd az érmekért. Még mielőtt azonban erről írnánk, néhány mondat erejéig tekintsünk vissza az NB II-es szezonra, annál is inkább, mert jó tíz hónappal ezelőtt még úgy tűnt, nem is indul a sorozatban a Simics Judit vezette együttes.

„Az előző évben nem szerepeltünk felnőttek között, emiatt viszont a legalsó szintről kellett volna indulnunk – magyarázta a vezetőedző. – Szerencsénk volt azonban, mert visszalépés miatt végül nevezhettünk a harmadosztályba, igaz, eleinte nem figyeltünk arra, hogy akár még fel is juthatunk innét. Miután az őszi teljesítményünk jó alapnak bizonyult, télen abban maradtunk, hogy ha sikerül megnyernünk a bajnokságot, akkor a következő idényben elindulhatunk az NB I/B-ben is.”

Ehhez viszont már nem fért bele több hiba, hiszen a Dunakeszinek pontelőnye volt velünk szemben, de a tét nem bénította meg fiataljainkat és legyőzték a nagy riválist, illetve mindenki mást is. Végül pedig pontegyenlőséggel, de a másodikként záró Dunakeszit oda-vissza legyőzve harcolták ki az aranyérmet, ezzel együtt a másodosztályban való indulás jogát.

„Voltunk már itt, és véleményem szerint hasznos, hogy újra itt szerepelhetünk jövőre, hiszen ez kiváló lépcsőfok azok számára, akik az ifi szintet már kinőtték, de a felnőtt NB I-be még ne férnek be. Nem jellemző ránk, hogy túl sok játékost igazolnánk ebben a korban, és ez most sem várható, ezzel a kerettel vágunk neki a következő szezonnak is.”

És még az is lehet, hogy két aranyéremmel a nyakakban – a hétvégén ugyanis a saját korosztályos, tehát az ifjúsági négyes döntőben lesz jelenése a lányoknak (illetve a Fiedler Erika vezette junioroknak is négyes döntője lesz, de róluk a későbbiekben olvashatnak), miután az alapszakaszt az élvonal keleti csoportjában nagyon magabiztosan, mindössze egyetlen pontot veszítve, veretlenül nyerték meg.

„A tavalyi döntő visszavágóját rendezik az elődöntőben, a Győrrel találkozunk… Az előző nyáron úgy határoztunk, hogy ezt az évet az építkezésre szánjuk, jelentősen megfiatalítottuk a keretet, és a legjobb négy közé kerülést is csak esetleges célnak tekintettük. Most, hogy az elődöntőre készülünk, csak annyit szeretnék, hogy hasonló érzésekkel utazhassunk majd haza, mint tavaly, amikor mindent kiadtunk magunkból, büszkék lehettünk a teljesítményünkre és a megszerzett ezüstéremre.”

A színvonal egyébként a várakozások szerint igencsak magas lesz, ugyanis az ETO és a Fradi is a lehető legerősebb összeállításában lép majd pályára – Bajnokok Ligája-győztesekkel, ifi Európa-bajnoki ezüstérmesekkel és NB I-ben edződött kézilabdázókkal.

A program:

2019. május 25. szombat

15:00   DVSC KKFT - NEKA I.                  

17:00   Győri Audi ETO KC I. - FTC KN KFT

Cikkajánló

Elérhető női kéziseink 2024-es falinaptára!

Kedden ismét személyesen vehet BL-belépőket, illetve megvásárolható női kéziseink 2024-es falinaptára is.

Montenegró győzött, két pontot viszünk a középdöntőbe

A magyar női kézilabda-válogatott második helyen jutott tovább a göteborgi középdöntőbe.

Kamerun legyőzésével ott vagyunk a vb középdöntőjében

A magyar női kézilabda-válogatott 39-20-ra nyert vb-csoportjában, és már biztos továbbjutó.

Magabiztos győzelemmel kezdtük a világbajnokságot

A női kéziválogatott 23 góllal győzte le Paraguay-t a vb-nyitányon Helsingborgban.

A cél az olimpiai selejtező – kezdődik a világbajnokság

Szerdán este kezdődik a 26. női kézilabda világbajnokság, amelyet Dánia, Svédország és Norvégia rendez.

Biztosítsa be helyét a Bajnokok Ligája-összecsapásokon

November 28-tól lehet jegyet venni a januári és a februári BL-mérkőzésekre, akár kedvezményesen is.

Ezúttal mi jöttünk ki győztesen a szoros meccsből

A második Hollandia elleni felkészülési mérkőzését megnyerte a magyar női kézilabda-válogatott.

Szoros vereség az első hollandiai edzőmérkőzésen

Böde-Bíró Blanka a mezőny legjobbja volt, tizenhét védést bemutatva segítette a válogatottat.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin