2019. május 22.
Megcélozzák a második aranyat is!
Ifjúsági csapatunk az előző héten biztosította be aranyérmét a felnőtt NB II-ben, most az ifi döntőre készül.

A Solymár kiütésével (41-24) múlt szombaton a felnőtt NB II-ben megszerzett aranyérem után még nem ért véget az idény ifjúsági női kézilabdacsapatunk számára, hiszen a következő hétvégén már a saját korosztályában küzd az érmekért. Még mielőtt azonban erről írnánk, néhány mondat erejéig tekintsünk vissza az NB II-es szezonra, annál is inkább, mert jó tíz hónappal ezelőtt még úgy tűnt, nem is indul a sorozatban a Simics Judit vezette együttes.

„Az előző évben nem szerepeltünk felnőttek között, emiatt viszont a legalsó szintről kellett volna indulnunk – magyarázta a vezetőedző. – Szerencsénk volt azonban, mert visszalépés miatt végül nevezhettünk a harmadosztályba, igaz, eleinte nem figyeltünk arra, hogy akár még fel is juthatunk innét. Miután az őszi teljesítményünk jó alapnak bizonyult, télen abban maradtunk, hogy ha sikerül megnyernünk a bajnokságot, akkor a következő idényben elindulhatunk az NB I/B-ben is.”

Ehhez viszont már nem fért bele több hiba, hiszen a Dunakeszinek pontelőnye volt velünk szemben, de a tét nem bénította meg fiataljainkat és legyőzték a nagy riválist, illetve mindenki mást is. Végül pedig pontegyenlőséggel, de a másodikként záró Dunakeszit oda-vissza legyőzve harcolták ki az aranyérmet, ezzel együtt a másodosztályban való indulás jogát.

„Voltunk már itt, és véleményem szerint hasznos, hogy újra itt szerepelhetünk jövőre, hiszen ez kiváló lépcsőfok azok számára, akik az ifi szintet már kinőtték, de a felnőtt NB I-be még ne férnek be. Nem jellemző ránk, hogy túl sok játékost igazolnánk ebben a korban, és ez most sem várható, ezzel a kerettel vágunk neki a következő szezonnak is.”

És még az is lehet, hogy két aranyéremmel a nyakakban – a hétvégén ugyanis a saját korosztályos, tehát az ifjúsági négyes döntőben lesz jelenése a lányoknak (illetve a Fiedler Erika vezette junioroknak is négyes döntője lesz, de róluk a későbbiekben olvashatnak), miután az alapszakaszt az élvonal keleti csoportjában nagyon magabiztosan, mindössze egyetlen pontot veszítve, veretlenül nyerték meg.

„A tavalyi döntő visszavágóját rendezik az elődöntőben, a Győrrel találkozunk… Az előző nyáron úgy határoztunk, hogy ezt az évet az építkezésre szánjuk, jelentősen megfiatalítottuk a keretet, és a legjobb négy közé kerülést is csak esetleges célnak tekintettük. Most, hogy az elődöntőre készülünk, csak annyit szeretnék, hogy hasonló érzésekkel utazhassunk majd haza, mint tavaly, amikor mindent kiadtunk magunkból, büszkék lehettünk a teljesítményünkre és a megszerzett ezüstéremre.”

A színvonal egyébként a várakozások szerint igencsak magas lesz, ugyanis az ETO és a Fradi is a lehető legerősebb összeállításában lép majd pályára – Bajnokok Ligája-győztesekkel, ifi Európa-bajnoki ezüstérmesekkel és NB I-ben edződött kézilabdázókkal.

A program:

2019. május 25. szombat

15:00   DVSC KKFT - NEKA I.                  

17:00   Győri Audi ETO KC I. - FTC KN KFT

Cikkajánló

A sírból hoztuk vissza az MTK elleni meccset

Tizenöt perccel a vége előtt ötgólos hátrányban voltunk, de végül egyetlen góllal megnyertük a bajnokit.

Az öt meccse veretlen MTK vendégei leszünk szerdán

Az edzőváltás után sokkal stabilabbá vált a kék-fehérek játéka, vagyis oda kell figyelnünk a szerdai bajnokin.

Pont nélkül maradtunk Brestben

Túl sok volt a hiba a Klujber Katrint és Kisfaludy Anettet is nélkülöző csapatunktól, így kikaptunk.

A helyzetkihasználás dönthet Franciaországban

Több mint másfél éves hazai veretlenségünket vette el a Brest, már csak ezért is jó lenne visszavágni neki.

Nehezen állt össze a védekezés, de legyőztük a DKKA-t

Kovacsics Anikóval a keretben vettük el a Dunaújváros hazai veretlenségét a bajnokság 11. fordulójában.

Elvennénk a Dunaújváros hazai veretlenségét

Női kézilabdacsapatunk szerdán 17 órától a DKKA vendégeként folytatja a bajnokságot.

Bíró Blanka „Az ember mindig ilyen meccseket kíván!”

Női kézicsapatunk kiütéses BL-sikeréhez nagy szükség volt a csütörtöki edzésen elhangzottakra - VIDEÓ

Ez igen! Fölényes győzelem a Krim ellen!

Női kézilabdacsapatunk már az első félidőben eldöntötte a Ljubljana elleni nagyon fontos mérkőzést.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin