2019. április 24.
Egygólos vereséget szenvedtünk
Túlságosan hullámzó volt a teljesítményünk, így végül egyetlen góllal kikaptunk a Siófoktól.

A szezon kezdete előtt a legtöbben úgy számoltak, hogy a majdani Fradi-Siófok mérkőzés lesz a legfontosabb, amely a következő évi Bajnokok Ligája-indulásról dönt. Aztán, mire eljött április vége, szinte biztossá vált, hogy az idén minden eddiginél többet csapatukra költő, külföldi klasszisok sorát alkalmazó Balaton-partiak lemaradnak az első két helyről, s ez mintha kissé csorbította volna a rangadó élét. Merthogy egyébként ez ettől még óriási presztízzsel bíró rangadó volt az EHF-kupa döntőjébe jutó siófokiak ellen, arról nem is beszélve, hogy a bajnoki címmel kapcsolatban még meglévő álmaink kizárólag a győzelemmel maradhattak életben. Szóval a két fél őszi találkozójához képest jóval visszafogottabb volt a felhajtás, az érdeklődés, és a meccs is komótosan indult.

Ennek ellenére az első tíz percben komolyabb előnyt is építhettünk volna, ha nem vétünk többször is kikényszerítetlenül. A védekezésünk jól állt a lábán (pedig a pénteki edzésen még nem volt épp biztató), kilenc és fél perc alatt három gólt kaptunk csak (5-3), miközben, ha az ellenfél norvég kapusa, Silje Solberg nem véd úgy, ahogy, vagy csak pontosabban visszük a lerohanásokat, mi akár már tíznél is járhattunk volna. De sajnos nem tudtuk leszakítani magunkról az SKC-t, amely egyenlíteni, sőt vezetni is tudott az első játékrész során, és a szünetre is egygólos előnye tudatában mehetett (15-16). Az ingadozó állás az őszi partira emlékeztetett, ugyanakkor abban bízhattunk, hogy az egyik legjobbját, Estelle Nze Minkot nélkülöző ellenfelünk a második félidőben veszít majd lendületéből.

Az várható volt, hogy nem a következő tíz-tizenöt perc lesz még az, amelyikben ez bekövetkezik, de annál azért többet remélhettünk, mint amit kaptunk – kis híján komoly bajba kerültünk. Iszonyúan fontosak voltak Bíró Blanka hetes védései, mert támadásban nem igazán találtuk Solberg ellenszerét, ütemet veszítettünk, és könnyen leszakadhattunk volna a Siófoktól. Így viszont a nyakukon maradtunk, majd, ha iszonyatosan nehezen is, de a 48. percben végre újra előnybe kerültünk. Márton Gréta kapott rengeteg labdát ebben a periódusban és kulcsszerepe volt abban is fiatal szélsőnknek, hogy fordítani tudtunk, miként Nerea Pena is eredményesen kézilabdázott.

Nem fogyott el azonban a Siófok, sőt, mínusz kettőről az 56. percben újra átvette a vezetést (26-27). Két gólra távolodtak a vendégek, és nem nekünk állt a zászló, de esélyt kaptunk, amikor egy perccel a vége előtt az egyenlítésért támadhattunk Elek Gábor időkérése után. Élni azonban nem tudtunk vele, Nerea Pena átadását elcsípték a vendégek, a hátralévő időt pedig már végigjátszották.

Fájó vereséget szenvedtünk, mert ezen az estén nem tudtunk valós tudásunknak megfelelően teljesíteni, pedig ez ezúttal biztosan elegendő lett volna - ráadásul még a 2015 májusa óta tartott hazai bajnoki veretlenségünket is elveszítettük. Folytatás és javítási lehetőség már szombaton - a Győr ellen.

FTC RAIL CARGO–SIÓFOK KC 29–30 (15–16)
Elek Gyula Aréna, 1000 néző. V: Horváth P., Marton B.
FTC: Bíró B. – Lukács, Pásztor 2, Pena  8 (5), Kovacsics 6, Háfra 4, Schatzl N. 2.
Csere: Szemerey (kapus), Mészáros, Klujber 2, Márton 4, Faluvégi 1, Horváth D., Klivinyi, Klikovac.
Edző: Elek Gábor
SIÓFOK: Solberg – Böhme 3 (1), Jezic 5, Perianu, Kobetic 11 (2), Hmirova 4, Aoustin 2 (1).
Csere: Dedu (kapus), González 3, Al-Gaui, Janjusevics 2.
Edző: Tor Odvar Moen
Az eredmény alakulása. 10. perc: 5–3. 13. p.: 6–7. 18. p.: 10–9. 25. p.: 12–13. 38. p.: 17–19. 43. p.: 20–20. 49. p.: 25–23. 57. p.: 26–28
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 8/4

Cikkajánló

A 2018/2019-es szezon legszebb jelenetei – 5. rész!

Újabb bejelentések, félezer fradista egy idegenbeli meccsen, Zizi gyermeket vár - ilyen volt a január.

A 2018/2019-es szezon legszebb jelenetei – 4. rész!

Háfra Noémi egy naptári éven belül került be a junior világbajnokság és a felnőtt Eb álomcsapatába!

A 2018/2019-es idény legszebb pillanatai - 3. rész!

Novemberben két nagy bejelentést is tett szakosztályunk, illetve a szezon legfontosabb győzelmét aratta!

A negyedik kalapba kerültünk a BL-sorsolásra

Az Európai Kézilabda-szövetség elkészítette a 2019/2020-as női Bajnokok Ligája kalapbeosztását.

Bérletinformációk, nyílt edzés, szurkolói ankét

Július 16-tól lehet kiváltani kézilabdacsapataink 2019/2020-as szezonjára szóló bérleteket.

Megkaptuk a Bajnokok Ligája-szabadkártyát!

Női kézilabdacsapatunk egyenesen a csoportkörbe került – ennek sorsolását június 27-én tartják!

Magyar-román a női kézi vb-n! Megvan a csoportunk!

Románia, Montenegró, Spanyolország, Szenegál és Kazahsztán vár a mieinkre a decemberi világbajnokságon.

A 2018/2019-es szezon legszebb pillanatai – 2. rész!

A szezon, de kis túlzással talán az évtized legnagyobb katarzisát is október, a Vipers elleni meccs hozta.

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most