2021. február 27.
Rangadó helyett kiütéses győzelem Siófokon
Mindkét csapat számos problémával küszködött, de a mieink jobban alkalmazkodtak az adott helyzethez.

Ez ilyen idény, soha nem látott körülményekkel és nehézségekkel – ezekkel a mondatokkal találkozunk szinte folyamatosan a világ minden pontján, de a siófoki mérkőzésünk is ugyanerre világított rá. Merthogy mindkét csapat rengeteg problémával küzd, a mieink keretéből négyen, a hazaiakéból még ennél is többen hiányoztak a rangadón, amelyet így Csiszár-Szekeres Klára, Háfra Noémi, Pásztor Noémi és Schatzl Nadine nélkülözése mellett is kötelező volt megnyernünk. Igaz, felsejlett előttünk egy bizonyos esbjergi Bajnokok Ligája-összecsapás, amelyen a mostani Siófokhoz hasonlóan viharvert Ferencváros csodát tett.

Vagyis nem lehetett félvállról venni a találkozót, de bízhattunk benne, hogy a lányaink is emlékeznek a dániai történésekre, és azokból okulva koncentráltan lépnek pályára. Az első két perc így is alakult, a hazaiak lövésig se jutottak el, miközben mi könnyedén szereztük a góljainkat. 2-0 után ébredt ellenfelünk, és nagyjából a tizedik percig élt azzal a lehetőséggel, amit adtunk neki: könnyelműek voltunk (5-5). A folytatás, a következő tíz perc aztán úgy alakult már, ahogyan elképzeltük, egy szinttel jobban védekeztünk, támadójátékban se fékeztünk és fokozatosan léptünk el. 8-1-es sorozatot futottunk, masszív előnyt építettünk, és úgy tűnt, a hazaiak lelkesedése is elfogyott. 20-10-nél már tízzel vezettünk, ráadásul a meccs képe is számunkra volt kedvező, folyamatosan rohanhattunk a megszerzett labdákkal, Márton Gréta csak a lerohanás ziccereket értékesítve szerzett öt gólt. Az első félidő utolsó öt percében viszont a siófoki kapuba beálló tizenöt éves Krasznai Júlia ellopta a showt. A jobbára a serdülő korosztályban szereplő kapus az első négy lövést (amely mind ziccer volt!) egyaránt kivédte, ezzel pedig némileg feltüzelte csapattársait. A szünetre eggyel közelebb ért a Siófok, de ami fontosabb, hogy sikerült végre gólt lőnünk Krasznainak (12-21).

A fordulás után előbb hihetetlen, majd nem sokára már bosszantó volt a fiatal kapus produkciója, merthogy továbbra is hadilábon álltunk a gólszerzéssel, vagy ő védett, vagy a kapufát forgácsoltuk vékonyabbra. Nem apadt az előnyünk így sem, mert a védekezésünk jó volt, illetve Bíró Blanka is jól szállt be, de mégiscsak zavaró volt az elképesztő mennyiségű rontott lövés. Talán fel is paprikázta ez a játékosainkat, mert ha lehet, még szigorúbb lett hátul a falunk, elöl pedig, ha nehezen is, de megtaláltuk a megoldást, s ezzel együtt újra hízott a differencia – egészen húsz gólig (15-35).

És ez azért tekintélyt parancsoló volt. Mert a rengeteg siófoki gond ellenére horvát, dán, két francia és három magyar válogatott kézilabdázó is a hazai tréner rendelkezésére állt.

A végére kicsit kiengedtünk, ezért végül "csak" tizennyolc góllal győztünk Siófokon.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
8. forduló (elhalasztott mérkőzés)

Siófok KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 20-38 (12-21)
Helyszín: Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, zárt kapuk mögött
Időpont: 2021. február 27., 18 óra
Játékvezetők: Bócz László és Wiedemann Viktor
Gólszerzők: Kiss Nikoletta 7, Tamara Horacek 3, Katarina Jezic 3, Lapus Laura 2, Tóth Gabriella 2 (1), Juhász Fanni 2, Schuch Nelli 1, ill. Klujber Katrin 8, Márton Gréta 7, Emily Bölk 6, Kovacsics Anikó 6, Kovács Anett 4, Alicia Stolle 2, Kisfaludy Anett 2, Szucsánszki Zita 1, Julia Behnke 1, Angela Malestein 1.

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin