2023. augusztus 8.
Rangos edzőmeccset vívtunk a CSM Bucuresti ellen
A telt ház előtt játszott felkészülési mérkőzést végül a román bajnok CSM Bucuresti nyerte meg három góllal.

Komoly értékmérő előtt állt női kézilabdacsapatunk, amely szerdán este a CSM Bucuresti ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen. A nyár egyik legrangosabb edzőmeccsére nagyon sokan voltak kíváncsiak, szinte telt ház fogadta a csapatokat. A románok kezdtek jobban, kétgólos előnybe kerültek, és szűk húsz percen át őrizték is a fórt. Nálunk Klujber Katrin volt a legjobb ebben a periódusban, ellenfelünknél pedig a kapus, Laura Glauzer okozta számunkra a legtöbb kellemetlen pillanatot. Tartottuk azonban a lépést, nem szakadtunk el jobban, majd a csereként beálló Janurik Kinga védéseinek is köszönhetően 13-12-nél átvettük a vezetést.

Jött is az időkérés Adrian Vasilétől, ezzel sikerült megtörnie a lendületünket, s végül a szünetre egygólos hátrányban mehettünk.

A fordulás után mintegy tíz percig ebben a mederben folyt tovább a meccs, döntetlenre többször is visszaértünk, de a vezetést nem tudtuk átvenni. A negyvenedik perc körül kisebb rövidzárlat jött, két elrontott támadásunk után is gyors indításból kaptunk gólt, vagyis pillanatok alatt háromra nőtt a Bucuresti előnye (20-23).

Megtorpantunk támadásban, lassan járt a labda, nem igazán kerültünk kidolgozott helyzetbe, és a vendégek lerohanás gólokkal büntették az elöl vétett hibákat. Felkészülés lévén nem az eredmény volt továbbra sem az elsődleges, de jól látszott, hogy mindkét fél szeretné megnyerni a találkozót.

A CSM került ehhez közel, a plusz hatért támadott, de az utolsó energiákat mozgósítva még egy nagy rohamot indítottunk, zsinórban három gólt lőttünk, sőt, a mínusz egyért is volt labdánk, miután Janurik (a kapufa közreműködésével) két hetest is hatástalanított.

Közelebb azonban nem tudtunk már férkőzni, a végén hiába játszottunk emberelőnyben, majd kettős fórban, a bukarestiek rutinosan folyatták az időt, s végül három góllal megnyerték a mérkőzést.

Vezetőedzőnk, Martin Albertsen így értékelt a lefújás után: – Elégedett vagyok a látottakkal, mert sok edzésen gyakorolt elemet láttam megvalósulni a mérkőzésen. Az eredmény miatt természetesen kicsit csalódott vagyok, nem használtuk ki elég hatékonyan a helyzeteinket, közben pedig az ellenfél kapusa remekül védett. Nem egyszerű ezt a nagy tempót tartani egy ilyen erős csapattal szemben, pláne nem a felkészülés ennyire korai szakaszában, de úgy gondolom, hogy jó úton járunk.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

FTC-Rail Cargo Hungaria - CSM Bucuresti 28-31 (16-17)
Elek Gyula Aréna, 1000 néző
Gólszerzők:
Klujber 10 (1), Lekic 7 (2), Hársfalvi 2, Márton 2, Malestein 2 (1), Simon 2, Cvijics 2, Deszpotovics 1, ill. Kobilinska 5, Gutierrez 4, Zaadi 4, Arntzen 4 (1), Dindiligan 3, Ostergaard 3, Ingstad 3, Nikolic 2, Flippes 1, Pintea 1, Ailincai 1.

Cikkajánló

Egy kis plusz kellene még az első meccshez képest

Egyetlen gól női kézilabdacsapatunk hátránya a Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágó előtt.

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin