2023. október 27.
Régi ismerősnek vennénk el a veretlenségét
Női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligája-csoportot vezető, Európa-liga címvédő ellen lép pályára.

Játékban előrelépett női kézilabdacsapatunk Dániában, tartást mutatott, hátrányban se adta fel, de pontot nem szerzett – ugyanakkor azt reméljük, hogy ha még egy szintet tud javulni, akkor meglehet a hőn áhított idénybeli első győzelem a Bajnokok Ligájában is. Persze, az előttünk álló hétvégén különösen nehéz feladat vár a lányokra, hiszen az az Ikast érkezik az Érd Arénába, amely hibátlan mérleggel vezeti a tabellát. A dán együttes az előző idényben hazája bajnokságának harmadik helyén zárt, az Európa-ligát azonban veretlenül nyerte meg, és úgy tűnik, ezt a lendületet tovább is hozta magával. Idén csupán egyetlen meccsen, a Copenhagen ellen veszített pontot, a nemzetközi porondon viszont legyőzte a Viperst (30-26), a Metzet (36-39), a Rapid Bucuresti-t (27-35), a Krim Ljubljanát (33-32) és a Lubint (41-29) is.

A tavaly is meglehetősen stabil keret a nyáron tovább erősödött a Vipers gólzsákjával, Marketa Jerábkovával, aki idén már 27 gólnál jár, de a száznyolcvanhét centiméter magas Ingvild Kristiansen Bakkerud is elért már 26-ig. A kifejezetten erős átlövősor mellett a szélsők is különösen veszélyesnek tűnnek, de valójában komplex, egységes riválissal nézünk szembe. Hinni kell ezzel együtt is a sikerben, és az is biztos, hogy a képesség megvan ehhez a csapatunkban. A Fradi-győzelem egyébként az első lenne a két klub történetében: az Ikast ezen a néven 2002-ben nyert egyszer ellenünk, de a 2013-ban és 2015-ben Midtjyllandként is keserítette az életünket, négy meccsen se termett nekünk babér.

Amiben bíznunk kell, az a védekezésünk, amely az elmúlt hetekben, főként Tomori Zsuzsannával és Béatrice Edwige-zsel különösen jól működött, elöl pedig több jó egyéni teljesítményre lesz szükség. Az eddigi BL-meccseinken góljaink ötvenkilenc százalékát a Klujber-Lekics-Malestein hármas lőtte, épp ezért lenne fontos, hogy melléjük felzárkózzanak még néhányan.

Az önbizalommal teli játékhoz sokat hozzátehetnek szurkolóink, a támogatásuk óriási pluszt jelent a csapatnak. Belépőjegyet vásárolni online a meccsjegy.fradi.hu oldalon lehet, személyesen pedig az Érd Arénában, szombaton 15 órától. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy az Érd Arénánál szurkolói kártyát is lehet majd regisztrálni ugyancsak 15 órától, s aki teheti, érkezzen időben.

Az FTC ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán a következőképp nyilatkozott:

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
B-csoport, 6. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Ikast Handbold
Helyszín: Érd Aréna
Időpont: 2023. október 28., 18 óra
Játékvezetők: Marko Sekulics és Vladimir Jovandics (szerbek)
TV: Sport1
Jegyár:

Emlékeztetjük szurkolóinkat, hogy a nyáron jelentős újításokat vezettünk be a hazai kézilabda-mérkőzésekkel kapcsolatban. A csarnokba lépéshez az érvényes belépő mellett szurkolói kártya és arcképes személyazonosító igazolvány is szükséges, az online jegyértékesítés pedig a meccsjegy.fradi.hu-n történik. Az újdonságokról egyébként ITT írtunk bővebben.

Cikkajánló

Négy játékosunk lehet posztján a legjobb az EHF-nél

A szurkolók is szavazhatnak a legjobbakra, a versenyben Bölk, Cvijics, Lekics és Malestein is érdekelt.

„Ez egész életünk legszebb története lenne”

Szöllősi-Zácsik Szandrát kirázza a hideg, ha az olimpiára gondol, gyerekkori álmáért mindent elkövet– VIDEÓ!

Visszatér kölcsönből BL-ezüstérmes jobbszélsőnk

Papp Dorka mellett Bordás Réka is visszatér a Népligetbe, velük kiegészülve teljes női kéziseink kerete.

A csapatkapitány is marad, Böde-Bíró is hosszabbított!

Női kézilabdacsapatunk kapitánya, Böde-Bíró Blanka szerződést hosszabbított a Ferencvárossal.

Szerződést hosszabbított olimpiai bajnokunk

Továbbra is a Ferencvárost erősiti a francia olimpiai bajnok kézilabdázó, Béatrice Edwige.

Fieszta: így ünnepeltek női kézilabdázóink

Női kézilabdaegyüttesünk alapos ünneplést tartottak a bajnoki cím megszerzése után.

Hetvennégy év alatt ötödször sikerült a bravúr

Duplázásra a klub történetében eddig csak a Kökény Beatrix által fémjelzett csapat volt képes.

Kovacsics Anikó: „Több volt ez, mint amiről álmodtam!”

Elképesztően sikeres pályafutást zárt le a klasszis irányító, aki továbbra is az FTC kötelékében marad.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin