2024. január 13.
Remek első félidő után fordított és nyert az Esbjerg
Végig meccsben volt, de nem szerzett pontot a Lekics betegsége miatt nehéz helyzetben játszó együttesünk.

Először telt meg az idény során az Érd Aréna, s ha valami, ez igazán mutatja, hogy milyen fejlődésen ment keresztül az idény során női kézilabdacsapatunk. Kellett is a támogatás, hiszen óriási kihívás előtt állt: a csoportelső, a belső posztokon három norvéggal támadó Team Esbjerg következett. Nemcsak a dánok, hanem talán a teljes női kézilabda legnagyobb ásza jelenleg Henny Reistad, épp ezért volt nagy szó, hogy Böde-Bíró Blanka az első percekben három lövését is hatástalanította. Ezzel miénk volt a kezdés, kétgólos előnybe kerültünk (3-1), de sajnos egyáltalán nem bizonytalanította el a vendégeket, 5-4-nél először náluk volt a vezetés.

Alaposan át kellett gondolnia a születésnapos Allan Heinének a mieink taktikáját, miután a kirobbanó formában kézilabdázó, a teljes BL-mezőny góllövőlistáját vezető Andrea Lekics egész héten betegséggel küszködött, csupán egyetlen edzésen tudott részt venni. Klasszis irányítónk kezdett, védekezésben egyébként is pihenhetett, de tíz perc elteltével jönnie kellett a nála tizenhét évvel fiatalabb Simon Petrának. Fordulatos meccs volt egyébként, de az első félidőben végig jól álltunk a lábunkon, stabil volt a védekezés, ha felállt fallal fogadhattuk ellenfelünket, támadásban pedig látványos akciók után szereztünk gólokat. Csak épp az Esbjerg nem véletlenül nyert nyolcszor kilenc forduló alatt, azt érezhettük, hogy minden rossz támadásunkat megbünteti: elképesztő sebességgel kezdett ellentámadást, és sokszor kiszolgáltatott helyzetben állt a kapuban Böde-Bíró. Így is tudott olykor megoldást, de nagyon meg kellett becsülni minden labdát elöl, hogy aztán legyen idő hátul Tomori Zsuzsannának és Béatrice Edwige-nek elfoglalni a helyét.

A már korábban említett nehézségek miatt fontos volt, hogy megfelelően el legyen osztva a terhelés, ezért is örülhettünk annak, hogy Dragana Cvijics, Klujber Katrin, Emily Bölk és Angela Malestein is gólerősen játszott. A szünetre egygólos előnnyel és nagy buzdítás mellett mehettek játékosaink, de érezhető volt, extra kell a második félidőben is a vezetés megtartásához.

Nem kezdtünk jól a fordulás után, Andrea Lekicsen sajnos túl nagy nyomot hagyott a betegség, és a támadásbeli bizonytalanságainkat villámgyorsan büntette Reistad vagy Nora Mörk. Huszonnégy dán gólból tizennyolcat lőtt a két klasszis, nem tudtunk velük mit kezdeni, és a negyvennegyedik percben a meccs során először mínusz háromról kellett kapaszkodni.

Őrült energiát tettünk bele, és bár nem volt annyira dinamikus a támadójátékunk, se annyira stabil a védekezésünk, mint az első félidőben, ott loholtunk riválisunk mögött. Klujber, majd Simon tudott gólt lőni, de Bölk helyzete kimaradt, közte egy helyett ismét három lett, sőt, Mörk találata után már négy.

Túl sokat hibáztunk elöl, Kukely ziccere is kimaradt, Breistol ellenben nem hibázott, 25-30-nál eldőlni látszott a meccs. Két villámgyors Cvijics-góllal még egyszer felcsillant a remény, de aztán sajnos ismét visszaállt a közte öt. Mindent megtett a csapat ezen a délutánon, nem igazán érheti kritika, talán épp egy egészséges Andrea Lekics hiányzott ahhoz, hogy pontot szerezzünk a csoportelső ellen.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
B-csoport, 10. forduló

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–TEAM ESBJERG (dán) 28–33 (16–15)

Érd, 1900 néző. V: Dojcsinov, Gorecov (bolgárok)
FTC: Böde-Bíró – Malestein 5 (1), KLUJBER 6, Lekics, Edwige 1, Bölk 5, Márton G. 2. Csere: Janurik (kapus), Tomori, Cvijics 6, Simon P. 3, Kisfaludy, Hársfalvi, Kukely A. Edző: Allan Heine
ESBJERG: Kristensen – M. Jacobsen 2, Möller 1, Iversen 2, Breistöl 5, Reistad 10, Sanna Solberg 1. Csere: Milling (kapus), N. Mörk 11 (5), L. Deila, Nielsen 1, Petersen. Edző: Jesper Jensen
Az eredmény alakulása. 5. perc: 4–2. 9. p.: 4–6. 16. p.: 9–8. 19. p.: 10–11. 24. p.: 14–12. 26. p.: 14–14. 36. p.: 19–18. 41. p.: 21–22. 46. p.: 22–25. 50. p.: 25–27. 54. p.: 25–30
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 5/5
MESTERMÉRLEG
Allan Heine: – Az egyik fő problémát Henny Reistad okozta, de nem akarom csak őt kiemelni, az Esbjerg jól játszott. Ebből is látszik, nem elég negyvenöt percig jól kézilabdáznunk. Harcoltak, küzdöttek a lányok, kis szerencsével talán szorosabb lehetett volna a végjáték, vagy akár pontot is szerezhettünk volna. Most így alakult.
Jesper Jensen: – Elégedett vagyok a mutatott teljesítménnyel és az eredménnyel is. A Fradihoz utazni mindig kemény meccset ígér zsúfolt lelátók előtt, nagyszerű hangulatban. Büszke és boldog vagyok, örülök a két pontnak, és hogy megőriztük a helyünket a tabella élén.

Cikkajánló

Kapaszkodtunk a fordulás után, de a csoda elmaradt

Nagyon rossz első félidő után a másodikban felcsillant a remény a fordításra, de a végére nem maradt erő.

Egy kis plusz kellene még az első meccshez képest

Egyetlen gól női kézilabdacsapatunk hátránya a Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágó előtt.

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin