2022. október 31.
Rosszul sikerült az Eb-főpróba Bölkék ellen
Elképesztően sok ziccert rontottunk a szélről az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésen.

A lehető legjobban felforgatta keretét az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésre Golovin Vlagyimir, hiszen a románok elleni győztes csapatból Janurik Kinga, Márton Gréta, Győri-Lukács Viktória és Pásztor Noémi is kimaradt ezúttal. Persze, a szövetségi kapitány meccs körülmények között most utoljára nézhette meg játékosait, próbálhatta ki azokat is, akik Eb-részvételében esetleg még nem biztos.

Klujber Katrin esetében erről szó se lehet, hiszen kétségkívül a mostani válogatott húzóembere, és ez tökéletesen megmutatkozott a németek elleni találkozón is. Amíg pályán volt, szinte minden támadásunknál kulcs szerepet vállalt, hol előnyt szerzett a cselével, máskor gólt lőtt, vagy épp a társakat hozta helyzetbe. Nagy kár, hogy az említett helyzetek sorozatosan kimaradtak, és emiatt gyorsan jelentős hátrányba kerültünk. Németország jól mérte fel, hogy a mieink meglehetősen alacsony szerkezete ellen nem indokolt kilépni az átlövőkre, zártan maradt, a szélsőink pedig a szokásosnál jóval többet hibáztak – a játékrész csak a második felében pályára lépő Töpfner Alexandra javított ezen a mutatón két kísérletből szerzett két góljával. Ahogyan az lenni szokott, a kihagyott helyzetek komoly bizonytalanságot szültek, gyakorlatilag megbénult a támadójátékunk, csaknem tizenhét perc telt el, mire negyedszer eredményesek voltunk (4-11).

Ezzel ugyanakkor jó szériát indítottunk, hét perccel később már csak három gól volt a hátrányunk, de mire nagy feltámadásról írhattunk volna, a Kobenhavnban légióskodó Katharina Filter fogott két labdát, és visszaállt az öt-hatgólos differencia. Hét mezőnyjátékossal támadtunk, de lassan, rossz felfogásban, amikor meg végre ziccerbe került Kácsor Gréta, akkor védett a kapus. Sőt, gólt is lőtt utána, pedig Klujber önfeláldozóan a hatoson belülre vetődve kis híján védte a próbálkozását.

Ötgólos volt a hátrányunk a szünetre, s ez az első félidő összképe alapján talán még hízelgő is volt ránk nézve. Egyértelműen a gyakorlás volt a fő cél ezen a meccsen, de jó lett volna pozitív élménnyel utazni az Európa-bajnokságra, ez látszott is az elszántságon, és amikor két gyors Klujber-gól megint háromra hozta a csapatunkat a fordulás után nem sokkal, még reménykedhettünk is a szoros eredményben. Aztán ugyanúgy, mint az első félidőben, a néhány percnyi fellángolás után ismét német fölény jött, ezzel pedig érezhetően eldőlt a mérkőzés. A hajrához közeledve tíz volt már közte (18-28), ami gyakorlatilag a szélsőink által elrontott helyzetekből tevődött össze. Szinte hihetetlen, de Faluvégi Dorottya, Korsós Dorina, Töpfner Alexandra és Schatzl Nadine tizenöt lövése közül csupán háromból született gól – aligha tévedünk, ha azt mondjuk, Márton Gréta és Győri-Lukács Viktória játék nélkül is megerősítette pozícióját a kezdőcsapatban.

Nagyon rosszul sikerült tehát az Európa-bajnoki főpróba, de ha mégis pozitívumokat keresünk a németek elleni meccsben, akkor legalább ferencvárosi szempontból Klujber Katrin, valamint a mintegy háromezer-ötszáz magyar szurkolótól is nagy tapsot kapó Emily Bölk teljesítményére mindenképp büszkék lehetünk.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Magyarország - Németország 20-31 (12-17)
Tatabánya, 3500 néző
Gólszerzők: Klujber 8 (3), Bordás 4, Vámos 3, Töpfner 2, Kuczora 1, Kácsor 1, Korsós 1, ill. Maidhof 4 (1), Smits 4, Stockschlader 4, Schmelzer 4, Bölk 3, Grijseels 3, Döll 2, Behrend 2,  Antl 1, Zschocke 1, Petersen 1, Schulze 1. Filter.

Cikkajánló

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

Könnyed kezdés, óriási különbséggel vertük a briteket

Fölényes győzelemmel kezdte az olimpiai selejtezőt a magyar női kézilabda-válogatott Debrecenben.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin