2023. augusztus 23.
Sikeres műtéten esett át Kovacsics Anikó
Kézilabdázónk korábban már műtött válla májusban, a Debrecen elleni bajnokin sérült meg újra.

Nehéz időszak van Kovacsics Anikó háta mögött, hiszen 2021 márciusa óta szinte folyamatosan sérülések hátráltatják. A kilencszeres magyar bajnok, tizenkétszeres Magyar Kupa-győztes, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes irányító vállát végül a 2021-es olimpia után műtötték meg, a visszatérést követően egyre jobb teljesítmény nyújtott, ám 2023 májusában újra kiugrott a műtött válla.

– A sérüléskor kicsit megállt körülöttem minden, volt egy kis holtidő arra, hogy végig gondoljam, mit szeretnék – nagyon nem esett jól, ami történt, főleg fejben – idézte fel a történteket Kovacsics Anikó. – Alaposan körbe akartam járni, hogy mivel mennyi esélyem van arra, hogy még folytathatom a játékot, megfontoltam, hogy mi lenne jó. Nagyon sok támogatást kaptam a klubtól, és ez hihetetlenül jólesett, de a környezetemben is mindenki arra biztatott, hogy ha van olyan opció, ami után még jó lehet a vállam kézilabdára, akkor mindenképp csináljam. Amikor pedig a Hollandiában végzett vizsgálatok után teljes magabiztossággal vázolták előttem a műtét és a rehabilitáció menetét, illetve, hogy valóban orvosolható a probléma, eldöntöttem, hogy belevágok, augusztus elejére kaptam időpontot.

Komoly áldozatot kellett hoznia játékosunknak, hiszen a műtét, valamint a rehabilitáció sikeres elindítása miatt heteket töltött Hollandiában alig egyéves kisfia nélkül, igaz, férje támogatása mellett.

– A férjem, Miki sokat itt volt, de Marci nem tudott velünk jönni, nehéz lett volna, ha oda bújik vagy rosszul ér a vállamhoz. Jó helyen, nagyon jó kezekben volt a szüleimnél, szerintem ő kevésbé érezte a hiányunkat…

Megérte az áldozat, a műtét nagyon jól sikerült, és a rehabilitáció már másnap elkezdődött.

– Szinte fájdalom nélkül telt már a műtét napja is, másnap pedig elkezdődött a mobilizáció, míg két napra rá a passzív mozgatás. Rengeteget dolgozom vele, két hét telt már el, a tapasztalataim kiválóak, és maximálisan bízom azokban, akiknek a felügyelete alatt vagyok. Szerdától otthon folytatódik a rehabilitáció, de folyamatos kontroll alatt, és többször is jövök még Hollandiába. A sérüléskor nagyon mélyen voltam lelkileg, de most már pozitívan látom a jövőt, motivált vagyok, és a magam részéről mindent megteszek, hogy minél előbb a pályán lehessek.

Női kézilabdacsapatunk számára szeptember 2-án kezdődik az idény, a DKKA elleni bajnoki mérkőzésre augusztus 25-én indul a jegyértékesítés, ezért fontos, hogy aki bérletet szeretne kiváltani, s ezzel élvezni az ezzel járó előnyöket, az eddig tegye meg a meccsjegy.fradi.hu oldalon vagy augusztus 23-án, szerdán 14:30 és 16, illetve 17:30 és 18 óra között az FTC-MVM Népligeti Sporttelep Kismartoni úti portájánál.

Cikkajánló

A kezünkben a sorsunk a véghajrában

Hátralévő négy mérkőzéséből legalább hármat meg kell nyernie női kézilabdacsapatunknak a bajnoki címhez.

Klujber: „Ez a kezünkben van, nem szabad elengednünk!”

Női kézilabdacsapatunk a Győr elleni szűk vereség ellenére is nagy lépést tett a bajnoki cím felé – VIDEÓ!

A hibátlan mérleg oda, de a lépéselőny megmaradt!

Hatalmas küzdelem végén ugyan kikapott együttesünk Győrben, de így is közelebb került a bajnoki címhez.

Csúcsrangadóval indul a bajnoki hajrá

Legnagyobb riválisa otthonában lép pályára szombaton a bajnoki címért harcoló női kézilabdacsapatunk.

Kapaszkodtunk a fordulás után, de a csoda elmaradt

Nagyon rossz első félidő után a másodikban felcsillant a remény a fordításra, de a végére nem maradt erő.

Egy kis plusz kellene még az első meccshez képest

Egyetlen gól női kézilabdacsapatunk hátránya a Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágó előtt.

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin