2019. október 19.
Sikerült átlépni az árnyékunkat - itt az első győzelem!
Az első félidőben még szenvedett női kézilabdacsapatunk, a másodikban azonban extázisban játszott.

Egy meccs, egy extra teljesítmény, egy győzelem, ami átszakítja a gátakat, amitől végre megjön a lendület – ez kellene már nagyon női kézilabdacsapatunknak. És azt reméltük, hogy a papíron a mieinknél gyengébb, de a múlt hétvégén a Vipers legyőzésével komoly meglepetést hozó Podravka ellen ez végre megjöhet. Pláne hazai pályán, a csapat mellett töretlenül kitartó szurkolóink támogatását élvezve…

Ehhez képest azonban az első félidő küzdős, elszánt, ugyanakkor szenvedős kézilabdát hozott. Nem kezdtünk jól, vagyis látszólag a horvátok védekezése volt nagyon kellemetlen és pörgős, miközben amúgy a helyzetkihasználásunk sem volt épp tökéletes. Kapufák és mellé lőtt hetes is borzolta az idegeket, ráadásul Bíró Blanka első néhány védése után nem találta el az irányokat, így csak üldöztük a Podravkát. Nem épp így néztek ki a meccsel kapcsolatos elképzeléseink, de tény, az első félidőben egyszer sem sikerült előnybe kerülnünk, ehhez képest viszont pozitív, hogy a játékrész végére eltüntettük a háromgólos hátrányt, és döntetlennél mehettünk pihenni. A félidő krónikájához tartozik, hogy a huszonkilencedik percben megkapta a harmadik kiállítását a vendégek csapatkapitánya, a 185 centis beálló, Dragiac Dzono – bár a piros lap Siófokon és a Metz ellen sem hozott szerencsét.

A fordulás után tehát nagyjából kezdődött elölről minden, de szerencsére legalább Háfra-góllal, vagyis végre valahára megszereztük a vezetést. Nehéz időszak volt pedig, mert a második félidő első hét percében két kiállítás is nehezítette az életünket, a Podravka meg elővette a Vipers-ölő nyitott védekezését. Komoly taktikai csata dúlt: a nyitottat látva Elek Gábor időt kért, hogy elővezesse az ellenszert, mire a horvátok rögtön visszaálltak hatos falra. Nem tudta ezzel megzavarni a mieinket Zlatko Saracevic, lányaink látványosan és kreatívan játszottak, a helyzeteket pedig könyörtelenül kihasználták. Klivinyi Kinga hozott tőle rég látott formát, s nem elsősorban a gólokban mutatkozott ez meg, hanem az előnyszerzésekben és a (gól)passzokban. A lendülete aztán átragadt előbb Kovacsics Anikóra és Klujber Katrinra, majd Danick Snelderre, kisvártatva a szélsőinkre is, állva hagytuk a horvátokat és végül mindenki extázisban kézilabdázott.

Átszakadt a gát.

Végre - és 21-21 után jó kilenc perc alatt 8-1-es rohamot mentünk, amivel hozzávetőlegesen eldöntöttük a legfontosabb kérdést. Ezek után még az is belefért, hogy az utolsó tíz perc egy árnyalattal haloványabb lett, mert a Podravkának már csak a kozmetikázásra volt esélye. Elképesztően fontos győzelem ez, még akkor is, ha néhány héttel ezelőtt mindenki papírforma-sikerként vizionálta a horvát bajnok elleni összecsapást. A lányok küzdöttek, ha kellett, harcoltak, ha másként nem ment, és megszerezték a Ferencváros első pontjait az idei Bajnokok Ligája-kiírásban.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 3. forduló

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–RK PODRAVKA KOPRIVNICA (horvát) 37–31 (17–17)
Érd, 1800 néző. V: Florescu, Stoia (románok)
FTC: Bíró B. – Lukács V. 4, Klujber 11 (3), Kovacsics 7 (1), Snelder 3, Háfra N. 3, Schatzl Nadine 4.
Csere: Szemerey (kapus), Pásztor N. 1, Debreczeni-Klivinyi 4, Csiszár-Szekeres, Márton G.
Edző: Elek Gábor
KOPRIVNICA: Riszovics – Turk 3, Stanko 7, Cakalu 4, Debelic 5, Milosavljevic 8 (4), Karlovcan 2.
Csere: Ecimovic (kapus), Milosevic 1, Dzono, Djordjijevszka, Mugosa 1, Franusic.
Edző: Zlatko Saracevic
Az eredmény alakulása. 6. perc: 2–2, 13. p.: 4–7, 17. p.: 8–8, 21. p.: 9–12, 25. p.: 12–14, 31. p.: 18–17, 35. p.: 20–20, 42. p.: 25–22, 46. p.: 29–22, 52. p.: 33–25, 57. p.: 35–28
Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 6/4
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: – Zlatko Saracevic ellen még játszottam is, nagy szerencsém, hogy most egy asztalnál ülhetek vele. Nagyot harcoltunk önmagunkkal, főleg az első félidőben. A hibák után ezúttal nem mérgesen néztünk a másikra, hanem rengeteg energia adtak egymásnak a társak. A siker árnyoldala, hogy most több játékosnak nem tudtam lehetőséget adni, ám ezúttal az volt a legfontosabb, hogy nyerjünk.
Zlatko Saracevic: – Elismerésem a Ferencvárosnak, hiszen jobb volt – a második félidőben. Az első felvonásban jól játszottunk, bár sok kiállítást kaptunk. Aztán a szünet után nem kezdtünk megfelelően, hiányzott a kellő energia, majd gyors egymásutánban kaptunk hét gólt, ezzel vége is lett a mérkőzésnek.

Cikkajánló

Ahogy vártuk, meg kellett küzdeni a két váci pontért

A második félidőben mindent megpróbált a Vác, de álltuk a sarat és újabb két ponttal gazdagodtunk.

Nehéz meccsre számíthatunk a Vác otthonában

Női kéziseink következő ellenfele az utolsó percekig kiélezett csatát vívott a Győr ellen a múlt hét végén.

Megvan az Esbjerg elleni negyeddöntő időpontja

Tavaly a BL-elődöntőben, ezúttal egy körrel korábban találkozik női kézilabdacsapatunk az Esbjerggel.

„Megmutattuk, mennyire akartuk ezt a negyeddöntőt!”

Vezetőedzőnk szerint Angela Malestein világklasszis produkciót nyújtott női kéziseink bresti visszavágóján.

Fordítottunk Franciaországban, továbbjutottunk a BL-ben

Valóban volt még tartalék a csapatban, fordítottunk a Brest ellen és bejutottunk a legjobb nyolc közé!

Nehezebb a helyzet, mint egy hete, de nem lehetetlen

Kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia női kéziseinknek a legjobb nyolc közé jutáshoz.

Megvan a női válogatott kerete az olimpiai selejtezőre

A magyar női kézilabda-válogatott előbb EHF Euro Cup mérkőzéseken, majd olimpiai selejtezőn lép pályára.

Közte húsz az MTK ellen - látványos játékkal nyertünk

Női kézilabdacsapatunk már a mérkőzés elején eldöntötte a két pont sorsát, fiataljaink is jól teljesítettek.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin